Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Felvehetem így a párom nevét?
Sziasztok!
Olyan személyekhez szólna a kérdésem akik mostanában kötöttek házasságot. Hogyan vehetném fel a párom nevét? Milyen lehetőségeim vannak ha ő Dr? (Ő a férfi) A kötőjeles verzión gondolkodom, de szerinte nem vehetem fel csak én az ő vezetéknevét, hanem neki is fel kell venni az enyémet.
Pl.
Ha ő Dr.Nagy Ádám én Kiss Éva vagyok lehetek Nagy-Kiss Éva és ő neve nem változik?
30/N
"Senkinél nem láttam eddig, hogy a férfi a nő nevét felvette volna."
Pedig szokták. Főleg kölcsönösen.
Persze, nem kötelező egyikőtöknek sem megváltoztatni a nevét, és még akár azt is csinálhatnátok, hogy csak ő veszi fel a te neved. Szóval igen, természetesen az is opció, hogy az ő neve változatlan marad, te meg felveszed az ő nevét a kívánt formában. Ha szeretné, ő is felvehetné a te neved, de ezt én se láttam még túl gyakran.
A Dr. előtagot te nem kapod meg, szóval az opcióid ugyanazok, mintha nem lenne Dr.
Felveheted a nevét úgy, hogy ő nem változtat nevet, akkor Nagy Éva vagy Nagy-Kiss Éva leszel. Ő is felveheti a te nevedet bármilyen variációban, illetve közösen is lehettek Nagy-Kiss vagy Kiss-Nagy család.
A Dr.-nak nincs jelentősége, egyedül akkor használhatod a nevedben, ha "né" leszel, tehát Dr. Nagyné Kiss Éva, Dr. Nagy Ádámné vagy Dr. Nagy Ádámné Kiss Éva.
"A kötőjeles verzión gondolkodom, de szerinte nem vehetem fel csak én az ő vezetéknevét, hanem neki is fel kell venni az enyémet."
Felveheti, ha akarja, de az összes ismerősömnél csak a nő lett kötőjeles, a férfi maradt Nagy Ádám. Tehát az is opció, hogy te Nagy-Kiss Éva leszel, ő meg marad ugyanúgy Dr. Nagy Ádám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!