Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Felvehetem így a párom nevét?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Felvehetem így a párom nevét?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan személyekhez szólna a kérdésem akik mostanában kötöttek házasságot. Hogyan vehetném fel a párom nevét? Milyen lehetőségeim vannak ha ő Dr? (Ő a férfi) A kötőjeles verzión gondolkodom, de szerinte nem vehetem fel csak én az ő vezetéknevét, hanem neki is fel kell venni az enyémet.

Pl.

Ha ő Dr.Nagy Ádám én Kiss Éva vagyok lehetek Nagy-Kiss Éva és ő neve nem változik?

30/N

2020. ápr. 28. 19:15
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Fel lehet úgy venni, hogy csak te veszed az övét. Most a “-né” helyett ez a divat. Senkinél nem láttam eddig, hogy a férfi a nő nevét felvette volna.
2020. ápr. 28. 19:17
 2/10 anonim ***** válasza:
86%

"Senkinél nem láttam eddig, hogy a férfi a nő nevét felvette volna."

Pedig szokták. Főleg kölcsönösen.

2020. ápr. 28. 19:20
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
Hát mondanám, hogy belinkelem az összes ismerősöm aki kötőjelesen vette fel a férje nevét, a férfi semmit nem változtatott a nevén, csak az az ő jogaik miatt nem lenne kedves
2020. ápr. 28. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Persze, nem kötelező egyikőtöknek sem megváltoztatni a nevét, és még akár azt is csinálhatnátok, hogy csak ő veszi fel a te neved. Szóval igen, természetesen az is opció, hogy az ő neve változatlan marad, te meg felveszed az ő nevét a kívánt formában. Ha szeretné, ő is felvehetné a te neved, de ezt én se láttam még túl gyakran.

A Dr. előtagot te nem kapod meg, szóval az opcióid ugyanazok, mintha nem lenne Dr.

2020. ápr. 28. 19:31
 5/10 anonim ***** válasza:
54%
Tavaly házasodtunk, Nagy-Kiss Éva lettem, a férjemnek maradt a régi neve.
2020. ápr. 28. 19:55
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

Felveheted a nevét úgy, hogy ő nem változtat nevet, akkor Nagy Éva vagy Nagy-Kiss Éva leszel. Ő is felveheti a te nevedet bármilyen variációban, illetve közösen is lehettek Nagy-Kiss vagy Kiss-Nagy család.

A Dr.-nak nincs jelentősége, egyedül akkor használhatod a nevedben, ha "né" leszel, tehát Dr. Nagyné Kiss Éva, Dr. Nagy Ádámné vagy Dr. Nagy Ádámné Kiss Éva.

2020. ápr. 28. 20:35
 7/10 anonim ***** válasza:
25%
Ha én találkoznék egy férfival aki felvette a neje nevét (részben vagy egészben) azt kinevetném
2020. ápr. 28. 21:49
 8/10 anonim ***** válasza:
43%
Ha én találkoznék egy nővel aki felvette a férje nevét (részben vagy egészben) azt kinevetném 🤷‍♀️
2020. ápr. 28. 22:13
 9/10 anonim ***** válasza:
34%

"A kötőjeles verzión gondolkodom, de szerinte nem vehetem fel csak én az ő vezetéknevét, hanem neki is fel kell venni az enyémet."

Felveheti, ha akarja, de az összes ismerősömnél csak a nő lett kötőjeles, a férfi maradt Nagy Ádám. Tehát az is opció, hogy te Nagy-Kiss Éva leszel, ő meg marad ugyanúgy Dr. Nagy Ádám.

2020. ápr. 29. 11:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. ápr. 29. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!