Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért van ennyi beleszólása a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van ennyi beleszólása a szülőknek és nagyszülőknek egy fiatal felnőtt pár esküvőjébe?

Figyelt kérdés

Midnenhol kb csak azt látom és olvasom, hogy ,,márpedig a szülők erőltették; a nagymama fenyegetőzött, hogyha nem lesz templomi, el se megy". Mi ez? Komolyan ennyire utálja a család a saját gyerekeit/unokáig, hogy ilyenekkel kell fenyegetőzni? Miért nem hagyják, hogy ez a nap azoké legyen, akik összeházasodnak? Miért kell ilyen lelki terrot tartani, miért nem lehet megérteni a másik felet?

Én hiszek Istenben, de az egyházi dolgokkal nagyon nem értek egyet, igazából feleslegesnek tartom. Ráadásul szerintem Isten egyáltalán nem is olyan, mint amilyennek a Biblia leírja, de mindegy :D Katolikusan nevelkedtem, még bérmáékoztam is, de az egyházi tanítások nem a tiszta jóságról és szeretetről szólnak, mármint nem csak arról. Ott van és mindig is ott lesz a sorok között az, hogy ők az urak, akik megmondják, hogy mi legyen és miért, mit miért csinálj, fizess egyházadót, neveld a gyereked katolikusnak, stb. Mintha csak a katolikus egyház lenne az egyetlen helyes út...a lényeg, hogy én nem akarom a leendő gyerekeimet is belekeverni ilyen ,,kötelező" dolgokba. Lehet most azzal jönni, hogy az csak egy fogadalom, senki nem fogja számon kérni, de én hazudni nem fogok. Ja meg amit még bírok, amikor mondják, hogy ,,Isten színe előtt" házasodni. Már ne haragudjatok, de aki igazán hívő, az tudja, hogy Isten mindenhol ott van, ahhoz nem kell templomba menni, de innen is látszik, hogy rengeteg olyan ember van, aki csupán vallásos, és nem gondol bele semmibe.

2019. okt. 13. 07:38
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
32%
Volt olyan helyzet, hogy inkább feladtuk és belementünk. Ezt csak mi tudhatjuk, mert velünk történt. Különben neg nem sírtunk, hanem alig tudtuk visszatartani a röhögést.
2019. okt. 16. 08:53
 22/22 anonim ***** válasza:

Nálunk is voltak erre kisérletek, onnan indítottam az egész esküvőt,

hogy csak azokat fogjuk meghívni,akik valóban jelentenek nekünk

valamit,fontos szereplők az életünkben.

Álszent rokonokra,szomszédokra semmi szükség nincsen.

Persze ezen anyámék kiakadtak, de le kellett nyelniük a békát,

hogy a barátaink előbbre valók mint pl. a nagyságos keresztszülők..

Nem érdekelnek az ilyen szokások,meg hagyományok, és magasról

teszek rá ha besértődnek. Vadidegen emberek, van amelyiket

10 éve nem láttam. 40 fő jött össze végül, de nagyon jó

hangulat volt, és örülök hogy nem kellet jópofiznom mindenféle

hülyének..Ismerősöm a nagyköltségvetésű lagzija után mondta,

hogy bár ők is így tettek voltak, kidobtak nem tudom hány

milliót, volt aki seggrészegen taperolta volna, meg

beszólogattak, kritizáltak mindent..Aztán még ajándékba

is olyan dolgokat kaptak,aminek a fele a kukába landolt..

Egy percig nem bánom hogy így csináltuk.

2021. szept. 23. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!