Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Iment olvastam hogy "masodik eskuvon nem valo a feher ruha"?
Én úgy tudom, hogy a fátyol jelzi a szüzesség meglétét.
Egyébként pont annyira való a fehér ruha a második esküvőn, mint a második esküvő.
Ha az egyház által is "elváltok" akkor lehetséges.
De az elég sokáig tart.
Szombaton voltam esküvőn. A menyasszonyon fehér ruha volt és ő is másodszor ment most férjhez. :) Persze egy egyszerűbb menyasszonyi ruha volt, de nagyon szép.
Szerintem nyugottan vedd fel a fehér ruhát.
oda mennek, ahova akarnak. vagy amit meg tudnak fizetni. ha én a főrabbit kérem fel, hogy adjon minket egybe a Szent István bazilikában, ahhoz sincs semmi közöd.
A keresztény kultúrkörben például a sokáig a kék számított az ártatlanság színének – akik fehérben voltak, azok a Vesta szüzek - nem éppen a katolicizmushoz kapcsolódnak. A fehér esküvői ruhát Viktória brit királynő hozta divatba 1840-ben és ő sem a szüzessége miatt - hanem mert ez a szín emelte ki legjobban a méregdrága csipkét amit a ruhára varrtak
Kérdező, nyugodtam vegyél fel fehéret. Ma már közel nincs olyan jelentősége a szüzességnek, mint annó. Más 'lányok', akik nem szüzen mennek férjhez de nincs ugye gyerek meg előző férj aki ezt megcáfolná.
#3 mibol gondolod h nem tiszteljuk a vallast?
Koszonom mindenkinek a valaszt!
Elsőre sem. A szimbolikája már régen letűnt, és a színével is bajok vannak, bekoszolódik, később használhatatlan, semmire sem jó anyag.
Akkor már inkább egy normál-elegáns ruhát hordjon amit később is lehet viselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!