Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha jövő évben május végén szeretnénk kis esküvőt (kb 30 fő) mikor kell elkezdeni a szervezkedést?
Bárhol lehet a polgári, nem függ össze a lakcímmel.
Csak egy tanács, még ha kis esküvő lesz is, de lesz mondjuk egy éttermi ebéd vagy vacsora, akkor az éttermi foglalást (különtermet) már érdemes lefoglalni szeptemberben.
(Nekünk is kis esküvőnk volt, tizenkilencen voltunk, és amikor az étterem különtermét foglaltuk egy évvel előtte, akkor már két évvel későbbre is voltak foglalások.)
Hát ez sok mindentől függ. Talán az időpontot elmehetnétek megkérni, mert itt inkább az a húzós mindenhol.
De nekünk Debrecenben 2 hónap is elég volt rá azután.
Hát ezt nem tudom megmindani, hogy csak ott tarthatjátok e, de szerintem nem. Nekünk lehetett Hajdúsámsonban is és Debrecenben is, mi ez utóbbit választottuk ki.
Nekünk 30 fős esküvő kb. 1 millió volt.
Étterem 100k
Italok 60k
Gyűrűk 160k
Ruha bérlés 150k
Ékszerek 30k
Dekoros 100k
Meghívók 30k
Polgári 30k
Férfi öltöny 50k
Sminkes, fodrász, körmös 50k
Nekünk mindenből a közép kategória volt
Nekünk októberben lesz 20-25 fős esküvőnk - két hete kezdtük el szervezni. De így belegondolva nem feltétlenül a mérete a lényeg, hanem hogy mennyi flancot szeretnél. Valóban, ha fotós/zenész/ceremóniamester kell, akkor azokt időben le kell foglalni. Helyszínt nem olyan nehéz találni (azért arra oda kell figyelni, hogy sok helyen lazán félreraknak titeket egy nagyobb esküvő miatt - de vannak pl speciálisan kis esküvős helyszínek).
Ami az anyagi részt illeti, nekünk még nem véglegesedett minden, de kb 6-700e lesz. Sokat lehet spórolni, ha a menyasszonyi ruhát nyárvégi kiárusításokon veszi az ember (kb 60e, van ahol még olcsóbb). Illetve #5 listájából még a meghívó tűnt fel, ami szerintem veszett sok 1000ft/vendég áron (no offense #5, biztos nagyon szépek voltak, de neünk lézervágott dobozban van a meghívó és így is csak 700 ft, ráadásul nem is kell minden vendégnek külön). Illetve abból a listából hiányzik a fotós/zene (nekünk sem lesz, nem azért mondom, de ha lesz, azzal is számolni kell).
Én nekilátnék, a május már főszezon esküvő szempontból, jobb időben elkezdeni, nem fogtok unatkozni.
A jobb fotósok amúgy 200.000 Ft környékén kezdődnek egész napos esküvőre vetítve. Alatta nem nagyon nézelődnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!