Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van példa arra az ismerősi körötökben, hogy nem a férfi kérte meg a nő kezét, hanem a nő erőszakolta ki a házasságot?
Szerintem a nőnek is joga van dönteni a sorsáról és nem csak várni a sült galambot, hogy a férfi hátha kegyet gyakorol (jól mondta az egyik válaszoló) és megkéri a kezét. A férfiak 80 százalékának tökéletesen megfelel, hogy járnak mint a tinik 30+ évesen is 5-10 évig is akár. Rég együtt élnek, akár gyerek is van, jaj de a házasság azán szóba sem jöhet, mert az hú de nagy elköteleződés és nincs visszaút!
Igen, én is szeretném, ha házasságba születne a gyerekünk, és valószínűleg nekem kell majd felhoznom a témát, hogy ideje lenne lépni előre. Már öt éve együtt élünk és nem kérte még meg a kezem. És igen, valószínűleg nekem is ki kell majd erőszakolnom (tehát megbeszélnem vele, hogy hogyan tovább), mert szerintem konkrétan eszébe sincs ez.
Evvan
Akin ezt ki tudják erőszakolni, az meg is érdemli a sorsát.
Amúgy meg szerintem normális dolog, ha valakinek van egy célja, akkor azt elmondja a másiknak. Az is rendben van, ha választás elé van állítva: házasság vagy szakítás. Ebben nincs semmi erőszak. Szakítani is lehet.
Hajaj, de még mennyi.
És mindnek milyen jó vége lett...
Nőként sokáig nők között dolgoztam és bizony bátran mondhatom, hogy vannak olyan karakterű nők, akik manipulációval érik el, amit szeretnének, házassági fotókon pedig szinte mindegyik vőlegénye bamba típus volt. Ugyanígy vannak manipulatív férfiak is, nem is kevés, akik szintén többszörös álarcot viselnek, sokszor csak gyereknemzés miatt (a közeli rokonaik nyomására).
Ami gond a naivabb (és sokszor érzelmi tapasztalatlan) férfiak részéről az, hogy bőven elég nekik, hogy a párjuk nagyon csinos legyen, ne beszéljen sokat (buta nő), mindenre bólogasson, a férfi szüleivel puszipajtás legyen, stb., tehát szándékosan a bunkó színvonalú kereskedelmi média által mutatott irreális világba viszik magukat az elvárásaikkal, a manipulatív nők és férfiak pedig ezt nagyon jól tudják és erre alapozva játsszák meg magukat, sokáig. Nagyon sokszor az ilyenek miatt sokan nem foglalkoznak az őszintén szerelmes, romantikus, nem olyan médiatökéletes nőkkel és férfiakkal, akik sokkal több szeretetet és gondoskodást tudnak adni.
Jajj de rossz ezeket olvasni :(
A környezetemben szerencsére nem tudok ilyenről, viszont átlagosan 4-8 év járás után történt a lánykérés. A gyakoris közösség nagy része viszont már 2-3 évet is soknak tart. Gyakran előkerülnek olyan válaszok, hogy "ha két év után nem kéri meg a kezed, soha nem is fogja", "hagyd el, ne pazarolj rá több időt" illetve a korrában is már említett "én csak akkor költöznék össze valakivel, ha előtte megkéri a kezem, hogy tudjam, hogy komolyan gondolja". Na szerintem pont ez az a hozzáállás, ami miatt egy lánykérés/esküvő kierőszakoltnak hathat.
Persze, fontos az elején tisztában lenni, hogy kinek mik a céljai és az évek során ezt egymáshoz csiszolni, de ha ez megvan nincs szükség "kierőszakolásra".
Jajj szegény ártatlan férfiak... hagyjuk már! Senki nem tud ráerőszakolni semmit a másikra ha az nem akarja! Ha meg olyan töketlen,akkor meg is érdemli. Az meg teljesen természetes,hogy 10 év hülyéskedés után az ember ultimátumot ad,mert a férfiak általában maguktól semmit sem tudnak. Nem tudják hogy mit kell tenniük. Én ezt láttam a környezetemben!
Nem akarnak együtt élni mert jujujj mi lesz! Aztán mikor a nő egyre többet volt ott,észre se vette se már együtt éltek,akkor meg nem tudott tőle megválni,és ő akarta az összeköltözést.
A kierőszakolás lényege az, hogy a nő nem akarja kezdeményezni a házasságot, mert ő eldönti, hogy az a férfi dolga. Ezért hát nézzen ki a dolog úgy, mintha a férfi akarná, de valójában történjen az, amit a nő akar.
"Szerintem a nőnek is joga van dönteni a sorsáról és nem csak várni a sült galambot, hogy a férfi hátha kegyet gyakorol (jól mondta az egyik válaszoló) és megkéri a kezét."
Éppen ezért kellene a nőknek sem derogáljon "kezet megkérni". Állítólag mindenre ugyanannyira képesek, mint a férfiak.
A női legénykérés kb abban teljesedik ki, hogy a nő megbeszéli a férfival, hogy ideje lenne. De az ultimátum is teljesen jogos, ha nem ugyanazt akarják az élettől, akkor annyi.
Régen is ugyanilyen töketlenek voltak a férfiak, csak akkor a szülők erőltették, a házasságot, állítom ha nem lett volna szokás, akkor nem is kérték volna meg a lányokat. Most meg már nem szokás, sőt a szülők is huzzák vissza a fiatalokat, hogy minnél tovább maradjanak gyerekek. Az amcsi filmekből is mit látni? Azt sugallják, hogy a szegény férfinak vége van, ha megházasodik, a jegyese csakis egy menyaszörny lehet, aki kiheréli a házassággal a férfit. Na ez megy most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!