Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Származik majd bármi hátrányom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Származik majd bármi hátrányom abból, ha nem lesz egyházi esküvőnk?

Figyelt kérdés

A hivatalos a polgári, amit meg lehet más helyszínen is valósítani, így igazán gyönyörű is lehet. Az egyházzal vannak fenntartásaim, bár hívő vagyok. A későbbiekben származhat bármi hátrányunk belőle vagy a gyerekeinknek, ha nem az egyház szerint élünk (ha csak felszínesen is)? Pl. rengetegen csak látszat vallásosak, betartják, amit illik, mert midnenki megcsinálja, de én nem akarom ezt a felszínességet, és a gyerekeimnek sem. Egy gyerek még úgyse érti, hogy mi ez az egész, így megkeresztelni meg elsőáldozásra járatni pedig olyan gonosz dolog.

Vélemények? Légyszi ne kötözködjön senki.

2019. aug. 10. 21:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
72%
Hát a #7-es kommented alapján arra következtetek, itt többről van szó, mint az esküvőről. Én személy szerint nem teljesen értem, hogy miért kell ezen kétségbe esni (lehet azért, mert én ateista vagyok). Semmi gond nincs azzal, ha kételkedsz az egyházban. Azzal sincs gond, ha otthagyod és választasz egy másikat. Vagy ha csak úgy simán ott hagyod. Ettől még leélheted hitben az életed és a gyerekeid is nevelheted erkölcsösen. Ugyanez van az esküvővel.
2019. aug. 11. 07:15
 12/19 anonim ***** válasza:
35%

Egyetértek veled kérdező. Bár én inkább csak magamban hiszek, istenben nem,

De amit manapság csinálnak a nagy egyházak... katasztrófa. Ahogyan szembeköpik magukat, az elveiket, meg ahogyan eladják a politikának minden erkölcsüket...

Ezeket az egyházakat jobb már kerülni! Ebből csak előnyöd származhat 😇

2019. aug. 11. 07:18
 13/19 A kérdező kommentje:

Az a bajom, hogy a család és a rokonoknak ez olyan alapvető dolog. Pedig soha semmibe nem gondolnak bele, hogy mit miért tanítanak, csak elfogadják és punk tum. És nekem is ,,el kell fogadni" és punk tum, mert ebbe születtünk bele. Az érvelésem nem értik meg, nem is akarják megérteni, hiába nekem van igazam, mert én vagyok a rossz. Számukra csak akkor lesz normális ember valaki, ha igenis templomba jár, meg mi az, hogy nem keresztel valaki. Pedig Jézus is erről beszélt, hogy az emberek ridegek és csak kívülről vallásosak; az emberek szívét kell vizsgálni. Egyszerűen lehetetlen küldetésnel érzem náluk elérni, hogy őszintén higgyenek...

De az biztos, hogy nem fogok engedni semmi ilyesmiben. Nem vagyok már képes lekorlátozva élni, ilyen szinten nem. Az úgysem az én utam. Nagyon köszönöm az együttérzést!

2019. aug. 11. 07:39
 14/19 A kérdező kommentje:

,,meg ahogyan eladják a politikának minden erkölcsüket..."

Pontosan :( A mi papunk is isteníti a Fideszt, mert tőle kapják a pénzüket. Az mindegy most, hogy miben van igazuk vagy miben nem, de egy pap ne mondjon már semmi ilyesmit, ne foglaljon állást...de pont tudják ezt a politikusok is, hogy le kell fizetni a papokat, mert sokan amit hallanak a temolomban, mindent elhisznek, ah. Mindegy :D

2019. aug. 11. 07:41
 15/19 A kérdező kommentje:

,,Azzal sincs gond, ha otthagyod és választasz egy másikat. Vagy ha csak úgy simán ott hagyod. Ettől még leélheted hitben az életed és a gyerekeid is nevelheted erkölcsösen. Ugyanez van az esküvővel."

Köszönöm, én is így gondoltam :)

Érdekes amúgy, hogy egész gyerekkoromban a suliban is, mindenhol azt hallottam, ez volt a liberális mentalitás, hogy ,,éld úgy az életed, ahogy Neked tetszik (persze, amíg nem bántasz vele másokat)", meg ,,mindegy, hogy a többieknek milyen táskája van, te vedd, ami neked tetszik", és végig ez az ,,ahogy neked tetszik, ami kifejezi a személyiségedet, ahogy jónak gondolod" mentalitást kaptam a világtól, a kisebb dolgokban a szüleimtől is. A szüleim pedig sokszor mondták, hogy tanulni kell, hogy el is érjek valamit, és majd ha jó állásom lesz, stb, akkor igazi felnőtt leszek és úgy élek majd, ahogy nekem tetszik. Aztán jön a pofára esés, amikor a felnőtt ember alakítgatná a saját életét és folyton falakba ütközik a saját családja által...de ezek a vallási ,,kötelezettségek", amit helyettem döntöttek el, sokszor úgy érzem, semmiben nem különböznek attól, mintha iszlám vagy más (keresztény) szekta tagja lennék, ahonnan nem lehet szabadulni, meg hogy ,,köt a szavad hozzájuk". Még jó, hogy nem megköveznek ezért vagy égetnek meg!

Lelkileg nehezebb elszakadni ettől...de ahol doglozom, az nem ebben a városban van, ott megvan a normális baráti körünk, és ott úgysem érnek el az ősök minket szerencsére, majd elfogadják :D Valakinek változtatnia kell. Protestánsok se lennének, ha egyesek nem szálltak volna szembe a szülőkkel/nagyszülőkkel, hogy márpedig mi nem akarunk katolikusok lenni tovább. Ennyi.

2019. aug. 11. 07:47
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk volt templomi esküvőnk, amit főleg én akartam, a feleségem nem annyira és főként a rokonok miatt. Károm nem lett belőle, de ma már nem tenném meg pont azért amiért te sem tervezed.

Szerintem semmi rossz nincs abban ahogy gondolkozol. Elítélni azok fognak, akik látszatkeresztényként élnek és nincs bátorságuk kilépni egy színjátékból.

2019. aug. 11. 08:08
 17/19 anonim válasza:
86%

Én sem szeretnék majd egyházi esküvőt, csak az a baj, hogy nagyszüleim nagyon vallásosak, a szüleim pedig a kérdésben említett "látszathívők". Tavaly amiatt is ment a cirkusz, mert nem akartam bérmálkozni. Magával a vallással nekem sincs bajom, de az egyház tényleg elég visszataszító és képmutató tud lenni. A választások előtt nálunk is "megprédikálta" a pap, hogy kire kell szavazni...

De a kérdésre visszatérve, nem hiszem, hogy bármilyen hátrányod származna belőle.

2019. aug. 11. 08:37
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

No, most a házasság szentsége (is) a keresztény tanítás szerint közösségi szentség. Egyfelől azért közösségi, mert egy új családközösség jön létre a férfi és nő egymás felé történő elköteleződésével. Másfelől a házasság egy nagyobb közösségbe, az Egyházba integrálja ezt az új családot. Ha láthatóan felületesen ismered az Egyházat, akkor esetedben nem lenne értelme egyházi esküvőről beszélni.

Létezik egyébként az úgynevezett "gyökeres orvoslás" nevű kánonjogi eljárás. Amikor a már meglevő polgári házasságot utólag elismerik egyházilag is érvényesnek.

2019. aug. 11. 16:07
 19/19 A kérdező kommentje:

,,Ha láthatóan felületesen ismered az Egyházat, akkor esetedben nem lenne értelme egyházi esküvőről beszélni."

Én pont, hogy nem felületesen ismerem, hanem velük nőttem fel. Viszont sokan csak az esküvőjükkör bukkannak fel először a templomban, na arra lehet mondani, hogy nincs értelme egyházi esküvőnek.

A szentségek is egy másik dolog, mert én nagyon nem hiszek bennük, a keresztségnek sincs értelme csecsemőkorban...a reformátusoknak van igazuk, ha már valaki annyira hinni akar a Bibliában.

2019. aug. 11. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!