Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
3 és fél év után még mindig nem jegyzett el. Mi lehet az oka?
Nos.. 3 és fél éve együtt vagyunk, távkapcsolatban éltünk és most szeptembetben össze fogunk költözni. Sokszor feljött már témának az eljegyzés, de ő hamar elhesselgette. Ő az első párom és nem is akarok mást. egy 22 éves férfi miért riadhat meg ennyire egy eljegyzéstől?..
19 éves léttemre sokan fogják írni, hogy fiatal vagyok (ami engem pont hidegen fog hagyni) de mégis olyan rosszul esik, hogy más párok már fél év után eljegyzik egymást...
Mitől félhet ennyire?..
Jó, most akkor tegyük fel, hogy én vagyok a hapsid. Ebben az esetben annyiban lenne más a szitu, hogy tudnád, hogy nem félek az eljegyzéstől, hanem mivel az eljegyzés a házasságra fut ki, mely az eskünk értelmében halálig szól, ezért olyan helyzetben kérnélek meg, hogy tegyél velem esküt, melyet egy életen át szeretnék, hogy úgy legyen. Arra nem tennék esküt, hogy szeretnék életem végéig a kedvesemtől távol lenni, ahogy együttélés esetén hisztikre, lelkiterrorra, fejfájásra, baxogatásra sem.
A másik meg, hogy 3 év ide vagy oda, még nagyon fiatalok is vagytok ehhez. :)
32/f
Az kemény. Nagypapám tudom 23 évesen házasodott meg, de (sajnos vagy nem sajnos, mindegy) a mai emberek többsége nem úgy lett nevelve, hogy ilyen fiatal korára felkészítették volna a házasságra. A legtöbb huszonéves még sajnos maga is gyerek.
25/F
1)3,5 év elég kevés, jót fog tenni ha még nem
teszi meg.
2) Fiatalok vagytok, még nagyon sok minden változhat.
3) ne másikból induljál ki mert a fél év után eljegyzősökből sok vállással végződik.
4) Ne sürgessd, jön amikor jön, a sürgetéssel épp az ellenkezőjét érheted el, hogy elmegy tőled a kedve.
Nem értem miért olyan fontos,hogy eljegyezzenek.Nem megriadva van,hanem fiatala! Tegyükfel megteszi,mi a biztosíték,hogy el is vesz?mSemmi,főleg nem egy 22 éves srác.Attól,hogy nem kérte meg a kezed még gondhatja komolyan.Gondolom nem hiába akar ő is összeköltözni.Át kéne gondolnod,hogy a külvilágnak akarod mutogatni,hogy eljegyeztek,vagy ez tényleg ennyire fontos.
"más párok már fél év után eljegyzik egymást..."
Nem minden ember ugyan olyan.Ha másra vágysz,és ennyivel nem elégszel meg,akkor keress mást.Bár inkább örülj,hogy távkapcsat lévén ilyen sokáig kitartott.
Mostanában olyan elterjedt lett a fiatalok körében ez az eljegyzés dolog. Barátnőmet is (17 éves volt akkor) a pasija aki 20 volt eljegyezte. És akkor még csak egy éve voltak együtt. Szerintem ez elképesztően korai. Na de most nem is ez a lényeg mert ti ugye már 3 és fél éve vagytok együtt.
Nekem egyébként az élettárs a fontos. Mármint úgy értem hogy én nem akarnék eljegyzést, sem megházasodni. Szerintem ezek csak formai dolgok, sokkal fontosabb hogy a párommal hogyan jövünk ki. Legalábbis nekem, tehát ez az én személyes véleményem.
Nyilván ha megkérné a kezemet nem mondanék nemet, csak nekem sokkal szimpatikusabbak, az igazi érzelmes egymás iránt.
Az összeköltözés egyébként már elég komoly dolog szóval jól haladtok. ( Én is már alig várom hogy össze költözzek a párommal. )
Lehet hogy ő is hasonló képpen gondolkodik mint én. Vagy lehet hogy szimplán a gyűrűre nincs pénz, akárhogy is nézzük elég jó ára szokott lenni egy eljegyzési gyűrűnek.
De a legjobb tanácsom hogy kérdezz rá a dologra, ne hagyd hogy elterelje a témát , viszont az eljegyzést se erőszakold rá.
Kérdező... az eljegyzésnek akkor van értelme, ha belátható időn belül házasság követi. Amit te akarsz, az ugyan úgy járogatás, csak gyűrűvel. :)
32/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!