Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
8 honap utan korai az eljegyzes? Mindkettonlnek volt mar tobb kapcsolata, de ugy erezzuk mind a ketten, hogy kepesek lennenk leelni egymas mellett az eletet.
Korai, de nem azért, mert nem éltek együtt.
Hanem azért, mert ennyi idő alatt valószínűleg semmilyen krízisen nem mentetek át együtt, így nem ismeritek a másiknak ezt az oldalát. Addig időlegesen lehet, hogy "biztos vagy az érzéseidben", de ez kevés egy házassághoz, ahol igazából az egész egy közös problémamegoldás.
Kb. csak ismételni tudnám a többieket. De most mi vagyunk az objektívabb hang. És én is azt mondom, hogy költözzetek össze, ismerjétek meg egymást a bajban is, a rossz oldalt is.
Ha mindezek után is úgy gondolod, vele a legjobb, akkor mehet. De ne az újdonság varázsa, a rózsaszín köd döntsön.
Ezt mindenki maga érzi. Nem gondolom hogy korai mert nem ismerlek:)
Engem 2, 5 hónap utàn kért meg a férjem. Akkor még nem éltünk együtt. 1,5 év kapcsolat utàn hàzasodtunk( fél év együttélés utàn). 9 éve vagyunk együtt boldogan, minden nehézséget együtt közösen leküzdve ami szembe jött.:) Legyen az munkanélküliség, anyagi probléma, tartozàskifizetés, betegség, hàzikedvenc halàla... mindegy.
Egyik rokonom 8 év utàn hàzasodott, előtte 4 évig együtt is éltek. 1 év utàn mégis elvàltak. Az évekig jàrogatàs meg az évekig együttélés se garancia semmire.
Ha rosszul vàlasztasz, előbb- utóbb szétmentek. Ha igazi lelki târsai vagytok egymàsnak akkor nem.
Ha ennyire biztos vagy az érzéseidben, akkor is lakjatook együtt.
A következő javaslatom van:
Költözzetek alvérletbe. (Lehet hogy pénzkidobás, de nem akkora mint ha pereskedni kell a közös házból a részedért).
Miután rendesen beköltöztetek, minden kész, dekoráció, meg úgy már ott éltek, ha még ragaszkodsz hozzá, kérd meg a kezét.
Aztán tűzzétek ki az esküvő idejét 1,5 év múlvára az eljegyzéshez képest.
Esküvő után meg már vehettek lakást közösen, akkor kb úgyis mindegy már.
Nem korai, és nem kell, hogy együtt éljetek.
Olvastam egy tanulmányt arról, hogy tartósabbak lettek-e azok a házasságok, amik előtt a felek együtt éltek. Nem lettek tartósabbak. Az sem számított, hogy mennyi ideig voltak jegyesek. Egyetlen dolog számított a kapcsolat tartósságát illetően: hogy mekkora elkötelezettséggel kötötték meg a felek házasságot.
Ne úgy fogalmazz, hogy "hiszem", hogy nem múlik el soha, hanem úgy, hogy "eldöntöttem", "eldöntöttük", hogy nem múlik el soha. Töröljétek ki a válást a szótáratokból, és ragaszkodjatok egymáshoz tűzön-vízen át minden körülmények között. És akkor tényleg kitart a szerelem egy életen át, akármeddig voltatok jegyesek, és akár együtt éltetek, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!