Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lánykérésre, rokonok előtt, hogy lehet diszkréten nemet mondani?
Mi lenne, ha szépen kinyitnád a pici szád, és elmondanád neki, hogy támadt egy olyan megmagyarázhatatlan érzésed, hogy mire készül, és hogy ne tegye, mert nem szeretnéd megalázni az egész família előtt?
10 év alatt nem sikerült megtanulni kommunikálni a másikkal, ez szomorú. Az meg érthetetlen, hogy mit kerestek egymás mellett ilyen régóta, ha az egyiknek minden vágya az esküvő, a másik meg a gondolatától is rosszul van...
Mondjuk időben beszélj arról, hogy neked egy ilyen sziruàció mennyire kínos lenne.
Egyébként ha szereted, neki fontos, neked csak egy papír, akkor miből tart aláírni, hogy boldoggá tedd?
Csak nem kapsz agyvérzést a stressztől, mert két barátod és egy hivatalnok előtt le kell írni a nevedet.
"10 éve szeretem. Ezután is fogom.
Ő pedzegeti az esküvőt én mondtam, hogy ezután is szeretem papír nélkül. De félek valami "romantikus" tettre vetemedik és ha tetejébe rokonok előtt (hogy anyuka megnyugodjon) akkor ciki lesz.
Én nem akarok esküvőt. Nekem az is egy stresszfaktor pluszba"
Na, leülteted egy nyugodt pillanatban, hogy "Drágám, ha most tudsz figyelni és nem vagy túl fáradt, akkor szeretnék veled valamit komolyan megbeszélni. 10 éve szeretlek és ezután is foglak. Mivel mostanában többször pedzegetted a házasságot, ezért úgy érzem, hogy őszintének kell lennem veled: én nem szeretnék romantikus meglepetés lánykérést. A hideg kiráz tőle, és mivel esküvőt sem szeretnék, mert az is egy stresszfaktor, ezért kérlek, hogy inkább ne kérj meg, pláne ne rokonok előtt, mert nem tudnék őszintén igent mondani."
"Egyébként ha szereted, neki fontos, neked csak egy papír, akkor miből tart aláírni, hogy boldoggá tedd?"
Nos nekem azért stresszfaktor, mert nagy lagzi, csilli-villizés van, meg jujj alá kell írni egy papírt. Nem. A dolgot a rokonok bonyolítják meg. Ha tágabb családi körben ünnepelnénk... az problémás lennem, mert a családba körbeutálják egymást a felek. Komoly verekedések is voltak ebből anno, olyan mélyen van a gyülölet a másik íránt. A baj, hogy én nem akarok választani vagy sakkozni ezen. Kit hívjak meg kit ne.
Igen van a kéttanús esküvő opció... na abból megint balhé lenne. Párom családja nagyon összetartó, így egy ilyen eseményből kihagyni a rokonságot szentségtörés.
Én nem akarok haragot, macerát, csalódott rokonokat... ez nem ünnep ez rémálom.
Párom ezt TUDJA. Úgy jöttünk össze, hogy neki sem fontos az esküvő. Most mégis gyereket akar, meg feleséget. Vagy legalábbis az anyja elhintette, hogy jobb házasságba szülni mint azon kívül. Meg minden nő titkon arról álmodik, hogy egy szűk csini ruhába, lábát feltörő cipellőbe, maszkká sminkelve tipegjen éjszaka a mulatozó barátok, komák, családtagok között 1000 wattos mosollyal az arcán, miközben a "férjecskéje" impotenssé vedeli magát a bulin...
Szóval nekem ez NEM. És mondtam a páromnak most is, de nem tudom mennyire hatotta meg. Most felkészülök lélekbe a legrosszabb forgatókönyvre... igazából ehhez kértem segítséget.
Vicces. 10 éve szereted, de kommunikàlni nem tudsz vele normàlisan. Ne a rokonok előtt, hanem négyszemközt mondd meg neki, hogy ne tervezzen semmit, mert neked bőven elég ha a pasid, nem akarsz a felesége lenni soha. Ha ebből nem ért, meg is érdemli hogy kicsit égjen a csalàd előtt. Amúgy meg a hàzassàg és az esküvő nem ugyanaz.
Hàzasodni lehet esküvő nélkül is.( csak mondom), merthogy ez a kifogàsod. Esküvő ( kicsi, közepes, nagy, hatalmas) azoknak van akik szeretnék megünnepelni, hogy törvényesen is összekötik az életüket. Abban nincs semmi stressz, hogy bementek ketten tanúkkal és alàírjàtok. Nem kell kifogàsokat keresni, sokkal őszintébb ha elmondod , hogy nem akarsz a hàzastàrsa lenni, a baràtnősdi neked jobban megfelel. Úgy Könnyebb megszabadulni tőle ha úgy adódik.
Ez qrva durva ám, hogy 10 év után inkább megvárnád a műsoros lánykérést, és előre megfontolt szándékkal közönség előtt visszautasítanád = megaláznád, minthogy őszintén beszélj vele... nem csodálom, hogy nem akarsz hozzámenni, xar lehet kommunikációra képtelen kapcsolatban élni...
Am megsúgom, ha tényleg csak a csinnadrattával van bajod - amit meg is értek -, akkor károghat bárki bármit, ha a párodnak az a fontos, hogy a felesége legyél, akkor igenis meg tudjátok oldani a két tanús esküvőt rokonok nélkül... de persze ehhez beszélgetni is kéne...
Miért fog rokonok előtt zajlani?
Vidd el vacsorázni és a végén húzd fel az újjára a gyűrűt. (Feltéve, hogy igent mond).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!