Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Jogilag bekavarhatnak az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogilag bekavarhatnak az eljegyzésbe?

Figyelt kérdés

Párom meg szeretné kérni a kezem, azonban nem tudjuk, lehet-e hátrányunk belőle.

Szüleim éppen válnak, és az egyik fél nem kíván anyagilag támogatni, hiába kötelessége (gyerektartás, egyetem fizetése, stb.). Ha gyűrű kerül az ujjamra (csak eljegyzés, esküvőt egyetem utánig nem tervezünk), kibújhat-e a "bűnös" fél a fizetés alól?

Mivel nem papíralapú, bármikor felbontható dolgoról beszélünk, szerintem nem befolyásolhat, azonban mindenki mást most.

2018. júl. 27. 18:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
8-as, köszi:)
2018. júl. 27. 20:28
 12/16 A kérdező kommentje:

21 évesek vagyunk és még otthon lakunk, diákmunkát végzünk.

A bíró olyan határozatot hozott, amiben írásba van adva, hogy a fiatal addig kap gyerektartást és egyéb segítségeket, amíg a tanulása meg nem szakad, illetve amíg el nem éri a legmagasabb fokozatot (avagy az egyetem elvégzését).

2018. júl. 28. 12:51
 13/16 A kérdező kommentje:

#8-as: Köszönöm a válaszodat!

Az én esetemben egyik pont sem áll érvényben, középiskola és okj alatt is 4-5-ös tanuló voltam, jó kapcsolatot ápolok mindkét szülőmmel, rendszeresen találkozom mindkét féllel (persze azzal a féllel többet, akinél lakom értelemszerűen), és nem csak jogilag, de szerintem racionális (vagy legalább érzelmi) alapon járna nekem a támogatás, mert az idősebb testvéremnek sosem kellett a göröngyösebb utat végigjárnia, neki mindent fizettek és fizetnek a mai napig (külföldi egyetem, külföldi lakás, jogsi, stb.) csak nekem nem.

2018. júl. 28. 12:59
 14/16 anonim ***** válasza:
85%
Mi lenne, ha úgy lennél menyasszony, hogy nem másnak kéne eltartania? Ja, nyilván nem lehetne villogni facebookon a gyűrűs képekkel, meg élvezkedni azon, hogy a hasonló IQ fighterek irigykednek rád...
2018. júl. 28. 18:12
 15/16 anonim ***** válasza:
69%

Jobb helyeken a szülő nem veszi le a kezét a gyerekről még akkor sem, ha az már betöltötte a 18-at. A szülőség nem időszakos dolog, hanem egy életre szól, ezért is nem kéne boldognak, boldogtalannak gyereket vállalnia.

Amúgy nem tudom, miért fontos az eljegyzéshez az, hogy már felépített életük legyen? Szerintem nagyon szép dolog az is, ha egy pár maga építi fel az életét. Az eljegyzés elköteleződést jelképez, igen is, az emberek egy csoportjának fontos, és ezért egyáltalán nem tartozunk magyarázattal. Lehet, hogy csak egy gyűrű, a házasság meg csak egy papír, de nekünk így teljes az életünk. Ennyi. Amíg nincs saját lakásom, kocsim, luxusnyaralóm, addig eljegyzésem sem lehet, vagy mi újság van?

Kérdező: az eljegyzés nem jogi kategória, hanem inkább egy szép gesztus annak kifejezésére, hogy össze akartok házasodni. :) Így nem kavarhatnak be. Bocs amúgy a kiakadásomért, de ezek az emberek nagyon kiakasztanak...

2018. júl. 29. 14:40
 16/16 anonim ***** válasza:
62%

gyt jár max

egyetem fizetése se dolgod.

2018. júl. 29. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!