Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vágyom erre ennyire?
Barátommal 1,5 éve vagyunk együtt. Mostanában egyre többet álmodozom az eljegyzés gondolatától, szeretnék egy gyűrűt látni az ujjamon, elképzelem, hogyan kéri meg a kezem, stb.. Viszont múltkor a családjával beszélgettünk erről és a párom elmondta, (a jövőről beszélgettünk, a saját házról, stb..) hogy a gyereket nem tervezte bele, sem a házasságot. Csak a ház megvételét, amiért x évet dolgozna. Ekkor az apja rám nézett egy olyan vigyorral, hogy "még ebben a témában gyerek". Előtte volt egy 5 éves kapcsolatom, ott az utolsó években kezdtem erről fantáziálni, de végül szakítottunk, más okok miatt. Nem azt akarom, hogy most kérjen meg, hanem majd pár év múlva, amúgy is most fogunk majd össze költözni, de lehet, hogy nem is fog ebben változni a véleménye? Bár már utalt rá, hogy "ha gyűrű lesz az ujjamon.." meg hogy az már nagy dolog.
Nagyon szeretjük egymást.
23N, 22F
Mivel te már túl vagy egy 5 éves kapcsolaton - ő pedig valószínűleg nem - sokkal tapasztaltabb vagy nála, főleg, hogy te vagy az idősebb. A lányok ráadásul előbb érnek, mint a fiúk, ezt is kalkuláld bele.
Vagy meg fog változni a házasságról és a gyerekről a véleménye, vagy nem. Ha nem, akkor vagy te leszel boldogtalan, vagy ő, mert ezekben egyáltalán nem lehet kompromisszumot kötni. Most pedig hiába kérdeznéd meg róla, ahogy előttem írták, még szórakozni, utazni, a világot felfedezni szeretné, nem házas emberként egy bölcsőt ringatni.
Házasságpártiként megértem, hogy vágysz az eljegyzésre, de ha eltekintünk attól, milyen fiatal, másfél év járás még túl kevés idő. Szerintem most még nem érdemes beszélni vele. Írod, hogy össze fogtok hamarosan költözni, úgyhogy le tudjátok tesztelni, megy-e egyáltalán az együttélés. Érezni fogod, mikor jön el az a pillanat, amikor szóba hozhatod a dolgot.
Remélem, mindketten megtaláljátok a másikban azt, akit kerestek, és meg tudjátok oldani.
Ja, persze. Én sem akkor szerettem volna házasságot meg gyereket, hanem pár év mulva. Ő meg akkor, 10 évvel ez előtt azt mondta, hogy hülye aki nősül. Gondoltam majd megkomolyodik de nem.
Üljetek le beszélgetni!
A ház hosszú távú, sok éves dolog, amihez ő egyedül kevés. Te is kellesz hozzá. Ha belerakod a munkádat és a pénzedet, de nem leszel benne soha feleség és anya akkor darabokra fog hullani minden. Akkor is feleznetek kell, ha nem vagytok házasok. Vagy ha ő veszi a házat, az ő nevén lesz. Te nyilván segíteni fogsz más anyagi téren és nem fogsz külön számlára gyűjteni egy házra elegendő pénzt, ami a tiéd.
Az ő hosszú távú terveiben van egy ház. Amit most kezd el megalapozni. A te hosszú távú terveidben pedig férj szerepel, család. Ha az övében nincs, akkor most menjetek szét.
30N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!