Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti elvennétek így a lányt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti elvennétek így a lányt?

Figyelt kérdés

Objektíven írom le a helyzetet, tehát most nem lényeg, hogy én melyik fél vagyok.

Szóval van egy pár, a nő 20 éves, a férfi 26, távkapcsolatban élnek, ami azt jelenti, hogy általában havonta tudnak találkozni pár napra, de minden napot végig szoktak beszélgetni, 2 éve tart a kapcsolatuk. Mindketten tanulnak, de a férfi most fog diplomázni.Utána már ott keres munkát majd, ahol a lány él, össze szeretnének költözni a közeljövőben. Ahogy a múlt nyarat, úgy a mostanit is együtt fogják tölteni, tehát van már tapasztalatuk az együttélésben úgymond.

Mindkét fél imádja a másikat, mindkettejüknek ez az első kapcsolata.

Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek egy eljegyzés aktuális lenne, vagy ha nem, akkor mikor lenne már az?

Mi a véleményetek az eljegyzésről ebben a helyzetben?

Köszi :)

2017. márc. 25. 19:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%
Felesleges. Amit írtál az még nem tapasztlatat. Én várnék még ezzel, legyen valódi együttélés, közös kiadásokkal, stb.
2017. márc. 25. 20:01
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia :) En ugy tudok nyilatkozni neked errol a helyzetrol, hogy en magam 21 eves no vagyok, parom 31 eves, es ugyanigy tavkapcsolatban elunk (3-4 hetente par nap vagy ahogy epp kijon idoben), es majd valoszinuleg en koltozom hozza diploma utan (bar, nalunk mas orszagrol, nyelvi kornyezetrol meg kulturarol is szo van, tehat az en dontesemet az is befolyasolna, ezt eloljaroban fontos nem kihagyni :D. Nem tudom, hogy nalatok szo van-e ilyesmirol). Romantikusan nezve lanylelekkel persze repesnek, ha megkerne a kezemet, ugyanakkor racionalisan nezve nem tartanam jo dontesnek az egyutteles huzamosabb kiprobalasa nelkul, mert akarhogy is nezzuk, ez egy nagyon nehez helyzet, foleg a koltozo felnek. Szoval, en a srac helyeben meg picit varnek ezzel. Elobb osszecsiszolodni, es utana sem kesnek le semmirol :).
2017. márc. 25. 20:09
 3/18 anonim ***** válasza:
Sok boldogságot! :)
2017. márc. 25. 20:09
 4/18 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem még korai lenne. Az, hogy egy-egy nyarat boldogságban úszva együtt töltetek, az semmi. Éljetek le minimum fél, de inkább egy évet a szürke mindennapokban közösen, nem kihasználva a kis időt, amit még együtt tudtok tölteni a hosszas távollét előtt, hanem tényleg végeláthatatlan idővel számolva, nem számítva arra, hogy ez mindjárt véget ér, és akkor már talán lehet tapasztalatról beszélni. Amúgy szerintem még azért is korai, mert amíg tanultok/valamelyikőtök friss diplomás, addig nagyon kevés szakmával tudtok annyi pénzt összegyűjteni, hogy a lánykéréstől számított egy-két éven belül esküvőt is tarthassatok, márpedig anélkül komolytalan az egész.
2017. márc. 25. 20:24
 5/18 A kérdező kommentje:
Az esküvő szerintem nem lenne az a hagyományos, templomi habos-babos, őszintén szólva egy nagyon szűk családi körös jegyzős lesz szerintem :D Szóval az anyagiak annyira nem lényegesek itt most.
2017. márc. 25. 20:28
 6/18 anonim ***** válasza:
54%
Korai.1-2 év tényleges együttélés jól jönne. Illetve szerintem a lány még túl fiatal. Szép meg jó dolog a szerelem de 20-21-22 évesen házasodni szerintem rettentő korai. Szerintem hamar megunná és néhány év múlva rájönne arra ,hogy még nem csinált ezt mag azt meg még nem volt független és szétmennének. Mindig vannak kivételek, de rengeteg ilyet ismerek. 20-22 évesen összeházasodnak aztán 30 éves korukra elváltak , mert már x év házasság után jöttek rá arra ,hogy még élni akarnak (és itt most nem feltétlen a féktelen bulizásról beszélek).
2017. márc. 25. 20:33
 7/18 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem is nagyon szép dolog, hogy ilyen boldogok vagytok, de csatlakoznék az előttem szólókhoz, hogy előbb jobban meg kell tapasztalni az együttélést. Mivel eddig mindketten diákok voltatok gondolom az együtt töltött nyári szünet se volt olyan kemény időszak a számotokra. Egy ilyen komoly dologhoz szerintem több tapasztalat kell. Megtapasztalni hogy tudtok kijönni a pénzetekből, hogy vészelitek át együtt a stresszes időszakokat és az unalmas hétköznapokat is. Én mindenképp várnék még legalább egy évet. Ha együtt tervezitek az életeteket az a plusz egy év úgy sem fog számítani semmit és egy papírtól nem lesz a kapcsolatotok több szóval szerintem fölösleges elsietni.
2017. márc. 25. 20:57
 8/18 A kérdező kommentje:
Csak az eljegyzésről van most szó, a házasság az még odébb lenne természetesen.
2017. márc. 25. 21:05
 9/18 anonim ***** válasza:
52%

Ha örökre együtt akartok maradni, akkor igazán várhattok még pár évet ezzel, nem oszt nem szoroz, ha meg mégis szétmentek akkor sokkal egyszerűbb lesz az elválás. Mert gondolom az eljegyzést házasság követné, különben minek az egész cécó? Csak hogy én is olyan objektív legyek mint te. ;)

A két év, főleg távkapcsolatnál még simán a rózsaszín ködös időszak. Mondjuk újabb kettő, vagy inkább három év után már nem lenne hülyeség, rá egy évre az esküvő, és akkor már a lánynak is normálisabb az életkora. Ne sértődj meg (szerintem te vagy a lány), de a 20 év az még kicsit poszt-kamaszkor. Ha igazán felnőttek vagytok és nem csak imitáljátok, akkor belátjátok, hogy ez még korai.

2017. márc. 25. 21:06
 10/18 anonim ***** válasza:
41%
Kell pár év együtt élés, jóban rosszban egymás mellett kitartás, mielőtt a házasság szóba kerülhet.
2017. márc. 25. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!