Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek is ideje lenne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is ideje lenne már, hogy megkérje a kezem?

Figyelt kérdés
A tények: 3 éve vagyunk együtt, 2 év együttéléssel. Én 29 éves vagyok, ő 33. Neki volt már egy házassága, 26 és 29 éves kora között. A kapcsolat elején tisztáztunk mindent, ki mit akar. Nem volt a házasság ellen. Gyerek ellen sem (neki már van). Tudja, hogy szerettem volna, ha megkéri egyszer a kezem, pár hónapja volt erről utoljára szó, mert akkor bizonyos megnyilvánulásaiból úgy éreztem, nem is akarja. Mert neki "nem számít a papír" de "nem zárkózik el előle". A héten volt a 3. évfordulónk és nem történt semmi. Bíztam benne, na majd most. Csalódott vagyok. Kérem, ne írjanak olyanok, akik szerint a házasság nem fontos. Nekem az. Szóvá tehetném ezt neki, vagy várjak még évekig?
2017. márc. 4. 17:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%

Biztos kapom majd a sok dislike-ot, de nem érdekel...

Serintem is fontos a házasság, és minden egészséges férfi ugyan így gondolja. A "nem kell papír" dumát azok a pasik találták ki, akik inkább bennemaradtak egy rossz kapcsolatban kényelemből, de persze nyitva is tartották a kiskaput, ha esetleg jönne más. A csajok meg ezt benyelték, elhiszik, sőt, vallják.

Ez nem oké. Oké persze sok a válás, de azért mégis.

Egy nő életében és akármennyire hihetetlen egy férfi életében is nagyon fontos a házasság. Ez arra utal, hogy sokkal komolyabban gondolják azt, ami ŐK együtt. Ez romantikus ugyan, de közben reális is.

Kérdező!

A pasi egyszer elvált. Nyilván megviselte lelkileg és biztos van benne egy amolyan félelem, hogy mivan ha nem sikerül. Egy újabb kudarc. teljesen érthető. Viszont ha azt vallja, hogy tényleg nem számít a papír, és 2 év együttélés után sem gondolja, hogy el kéne vennie és hogy legalább "bebiztosítsa magát" egy gyűrűvel, akkor gáz van.

Egy másik férfitársam azt mondta, hogy ha egy férfi valóban szereti a nőt, akkor azt híresztelni akarja, sőt, a gyűrű amolyan "Hééé! a csaj foglalt, enyém, tűnés!". Az a pasi, aki pedig ezt könnyelműen tagadja, az hibás.

Ha van is benne félelem a házassága kudarcától, akkor is tudja, hogy fontos ez neked. és ha szeret, akkor ezt nem veti el.

Egy lány ismerősömnek azt tanácsoltam, aki 5 évig volt együtt a csávójával (hasonló felállás volt náluk is) hogy tudja a csávó, hogy vele akarsz lenni, és boldogan igent mondanál. De nem teszi. Mi akadályozza meg benne? Azt tanácsoltam, hogy mondja azt neki " Úgy érzem más az elképzelésünk a jövőről!", nem azt tette, hogy a fejéhez vágta hogy nem veszi el, vagy hogy nyaggatta hogy igazán elvehetné már, hanem csak közölte vele nyugodtan, szépen és elköltözött tőle.

A sztori vége az lett, hogy a csávó nagyon szerette a csajt és addig tepert, amíg végül össze nem jöttek újra. Rá fél évre megkérte. Semmilyen nyomást nem gyakorolt a pasira, nem is kell, hisz aki tudja mit akar, annak nem kell magyarázni meg érvelni...

Viszont volt egy másik eset, mikor a lány egész kapcsolatuk alatt azzal piszkálta a srácot, hogy vegye el. 7 év után sem bagózott rá a lányra, sőt. A lány persze szerelmes volt, de mikor azt látta, hogy a környezetében mindenki már babázik, akkor elég lett neki. Ő szintén azt mondta neki, hogy más az elképzelésük kettejüknek. Elköltözött. A csávó egyszer hívta fel utána, azt is azért, hogy megkérdezze, hogy hova tette a porszívó pótzsákját.

Ebből le lehet vonni a tanulságot:

Ha szerinted ez oké, és vársz a végtelenségig, és kényelmes a kapcsolat, akkor maradj. Viszont ha szertnél egy férfit, aki elköteleződik melletted, akkor lépj ki.

Nem lehet elvárni egy férfitól hogy megváltozzon, és van hogy megváltozik, de nem mindig a nőnek kedvező irányba. Ha akarod a gyűrűt, akkor más kell keresni, egy jobb kapcsolatot, amiben fejlődsz, ahol nem nagy kérés a másik mellett való kitartás, vagy az egó félretétele.

Én nagyon szurkolok, hogy jól dönts. Egyébként pedig nézz szét, hogy van-e másik férfi is még a Földön! :)

Ui: a második sztorinál a lány végül 3 év után összeházasodott egy férfival, aki a másik fele.

2017. márc. 4. 17:53
 12/18 anonim ***** válasza:
95%
Én 29 évesen 3 év után nem várnék. Megértem, hogy neki már volt egy házassága, csalódott stb. stb. de ha ennyire nem érzi komolynak a kapcsolatunkat akkor nem egymást keressük. Ilyen egyszerű. Nem tudom, hogy lehet ebből jól kijönni, úgy hogy ne tűnjön zsarolásnak, de én nem lennék hajlandó olyan kapcsolatban élni ahol a pasi nem akar elvenni. Nem kell kényszeríteni, csak akkor mondja meg kerek perec és ne húzzuk egymás idejét.
2017. márc. 4. 21:35
 13/18 anonim ***** válasza:
0%

soha sincs itt az ideje. A házasság csak egy papír, amivel az ügyvédek, és az állami vízfej jár jól... Na meg persze a nő is.

A férfinak csak hátrány a házasság, bizony a túlnyomó többség csak azért megy bele, hogy maga mellett tartsa a nőt, akit arra neveltek, hogy az esküvő élete fénypontja.

Éreztesd vele, hogy neked ez a mániád, ha nem akar elveszíteni csak rájön, hogy neked ez kell az ideiglenes boldogsághoz.

2017. márc. 5. 15:03
 14/18 anonim ***** válasza:
Beszélgess el vele. Konkrétan kérdezd meg hogy mikor házasodtok, mert neki esze ágában sincs.
2017. márc. 5. 16:57
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj, volt egy szar házassága, kb. közvetlenül előtted... én ezek után nagyon elgondolkodnék, akarok-e mégegyet (nem biztos).

Képzelheted, milyen csalódás érte, mikor rájött, nem a megfelelő emberrel van együtt, aztán még szórakozhatnak is a válással, fizetheti a gyt-t.

Hiszen az elsőre is azt hitte, ő a szerelem, a nő, akivel egy életen át együtt lenne, erre két év sem telik el, és válnak. Áh, ez gáz.

Finoman kérdezz rá, de mivel hárít, totál bizonytalannak tűnik, és fél is az újabb csalódástól, szerintem.

2017. márc. 6. 09:22
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben nem várnék. 29 évesen pláne, de eddig sem tettem volna. Hasonlóan az egyik hozzászólóhoz, én is olyan nő vagyok, aki nem élne le egy életet olyan férfi mellett, aki nem hajlandó elvenni, hogy hivatalos legyen a kapcsolatunk. Soha senkit nem zsaroltam ezzel, csak szimplán nekem ilyen ember nem kell társnak. Mások az elképzeléseink, nem illünk össze. Ennyi.

Volt hasonló problémám, az exem ugyan anno megkért, de sok mindenben nem értettünk egyet a házassággal kapcsolatban. ( ő legalább 10 évet, min. 30-31 éves korunkig várni akart az esküvővel, amibe én nem mentem volna bele, illetve úgy képzelte előbb lesz gyerek, aztán esküvő. Én ezt sem vállaltam volna be soha ) A szakításnak végül konkrétan más oka volt, de emiatt is érett bennem a dolog akkoriban, és el is hagytam volna, ha nem jönnek közbe azok a dolgok amik miatt végül szakítottam.

Egyébként 25 évesen mentem férjhez, 1,5 év után, egy olyan férfihoz akivel megvan a szerelem, nagyon passzolunk egymáshoz, akinek ugyanolyan elképzelései voltak és vannak a közös jövőt illetően mint nekem. Ez az igazi, nem az amikor feladod az álmaidat, önmagadat, csak mert a másiknak kényelmesebb szimplán összecuccolni és úgy élni, amíg nem talál mást, majd szintén kényelmesebb, ha könnyebben leléphet, mintha senkije nem lettél volna. Kierőszakolni nem szabad a házasságot, mert abból csak válás lesz. Olyan társat kell keresni akivel jobban összeilletek.

Szerintem tegyél fel magadnak pár kérdést:

Élnél e a pároddal életed végéig:

-a csajaként, a barátnőjeként?

-szülnél-e úgy gyereket, hogy bizonygatni kell nyilatkozattal ki az apja?

-élnél-e vele úgy, hogy hivatalosan senkije nem lennél, nem lenne semmi jogod társként?

-vagy ennél többre vágysz?

Ha megvan a válasz, akkor beszélj vele arról, mik a tervei. Ez után már rajtad múlik, hogy vársz valakire aki bizonytalankodik évek óta, és esélyes, hogy nem gondolja veled komolyan, vagy keresel olyat aki tudja, hogy te kellesz neki, és nem vár jobbra melletted. Bár ha együtt vagytok x ideje és ugyanannyi együtt töltött idő alatt, te már eljutottál arra a szintre, hogy házasságra vágysz, de ő nem, az már nem jelent jót.

Oké, hogy volt egy bukás az életében, egy hamar tönkrement házasság, de ehhez a te személyednek semmi köze. Tehát kifogásnak nem valami jó ez. Nem a te hibád, nem téged kellene ezért büntetni azzal, hogy nem vesz el. Ő választotta azt a másik nőt, ők ketten voltak benne, ők azok akik hagyták tönkremenni a házasságukat.

Ha ilyen hamar vége lett, igencsak esélyes, hogy már a kapcsolatukkal is súlyos problémák voltak, és eleve össze sem kellett volna házasodniuk.

Ha egy házasság tönkremegy, az nem a házasság intézményének a hibája, hanem azoké akik hagyták, hogy a köztük lévő kapcsolat megromoljon.

Csak magaddal cseszel ki, ha évekig vársz, valőszínűleg a nagy semmire! Az idődet vesztegeted.

31/N

2017. márc. 7. 17:05
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez annyira rossz kifogás.. Nem akar házasodni, mert volt rossz házassága?

Ennyiből ha nekem volt egy nagyon rosszul végződő hosszútávú kapcsolatom, akkor az a normális hozzáállás, hogy nekem nem kell többé pasi? Ugyanmár...

Az, hogy a házasság "csak egy papír" merő ostobaság, valójában fogalmam sincs ki találta ki ezt a marhaságot.

29 évesen akármilyen szomorú is, nem várhatsz egy tétova emberre.

Ha maga a "házasság" szó nem annyira fontos, hanem a komoly, elkötelezett együttlét, akkor töltögessetek ki élettársi papírokat. Az is ugyanolyan jó, bár rettenet romantikátlan, de a lényege ugyanaz. Ha ezt sem akarja, akkor vannak igazán nagyon gondok, akkor viszont lehet, hogy a menekülés a megoldás :S

2017. márc. 14. 15:46
 18/18 anonim ***** válasza:
Történt valami változás?
2017. jún. 4. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!