Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti eljegyzés után már vőlegényemnek nevezitek a párotokat vagy továbbra is "barátomnak"?
ennyi erővel a gyűrű is magamutogatás.
a vőlegény csak egy szó: nem tetszik, nem mondod. ha más beleköt, akkor megmondhatod neki, hogy nálad máshogy van.
én amúgy szeretek úgy hivatkozni a barátomra, hogy a kedvesem, ebben nincs benne,hogy eljegyzett-e. van, aki meg azt mondja: a párom. ez mindhárom állapotra vonatkozhat.
viszont tiszteletből, ha valaki menyasszonyáról-vőlegényéről beszélgetünk, akkor így hivatkozom rá, mert nekik jelent valamit a státuszváltás. akinek nem, az nem eljegyzősködik. mivel az eljegyzés a házasságnak nem feltétele. csak egy szokás.
Eleinte páromként, majd vőlegényemként, aztán férjemként emlegettem/mutattam be, mikor hol tartottunk épp:)
A barátom kifejezést soha nem használtam rá, mert a barátnőm a női barát, a barátom az pedig a férfi barát, barátságot jelent. Teljesen más kapcsolatot jelöl számomra.
Legutóbb akkor hallottam ezt a megnevezést párkapcsolatra, amikor az akkor 16 éves sógornőm használta a pasijára akivel 1 hete randizott azt a szót, hogy a "barátom".
Én páromnak hívom őt az esetek nagy többségében. Ő jobban kedveli a barát/barátnő megszólítást, mert a "pár" kifejezést nem kultiválja, a kedvesem-szerelmem meg, bár ezt gondolja a legjobbnak, nem olyan, amit idegenek előtt használ az ember. Mondjuk, a haverjai előtt simán én vagyok a Zasszony, pedig még el sem jegyzett. :D
De ha eljutunk odáig, nálam marad a párom/vőlegényem. Ha csak róla beszélek, akkor párként hivatkozni egyszerűbb, bemutatkozásnál egyértelműen vőlegény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!