Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » 17 éves lány vagyok és a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

17 éves lány vagyok és a barátom el akar jegyezni. De sajnos a szüleim csak akkor mennek bele ha leéretségiztem! Szülők nélkül ez lehetséges? Hogyan zajlik egy eljegyzés?

Figyelt kérdés
2008. okt. 4. 09:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönm mindenkinek:D:)
2008. okt. 4. 13:22
 12/19 anonim válasza:
61%
Szia szerintem hallgassa szüleidre. Igaz hogy ez kettötöknek fontos de hallgas a szüleidre nekik is megvolt ez a szabály kisseb korukban bisztosan és mégis eggymásra találtak. Miután elvégeszted amit a szüleid szeretnének utánna is ráér az eljegyzés addig is a fiatal ember jutalmazzon meg egy nyakláncal
2008. okt. 5. 14:53
 13/19 anonim ***** válasza:
92%
Az eljegyzéshez nem kell a szülői beleegyezés, de a házassághoz viszont igen. De mivel te is beláttad, hogy az az esküvő még korai, akkor nincs semmi akadálya az eljegyzésnek.
2008. okt. 5. 19:06
 14/19 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem 2 év alatt nem lehet mesimerni, kiismerni egy embert. Másrészt, lakva ismeri meg az ember a párját. Én nem mennék úgy senkihez, hogy előtte nem éltünk együtt egy olyan kapcsolatban, ami hasonlít ahhoz, mint a házasság. Úgy értem, lehet hogy egy édes, aranyos ember, aztán amikor együtt éltek, kiderülnek a turpisságok. Szerencsére nálunk nem volt ilyen, de hát sose lehet tudni.
2008. okt. 9. 11:51
 15/19 bendzso ***** válasza:
100%

jaj, de irigyellek :) ilyen jellegű kamaszszerelem nekem pontosan úgy... hááát 15 éve volt! gyönyörű és véresen komoly. és hány ilyen gyűrűt fogsz még kapni!

az eljegyzés nem jogi kategória, ha barátod ad egy akrmilyen gyűrűt, azt jelenti, h nagyon nagyon szeret téged és te pedig egy ilyen mázlista lány vagy, kainek a barátja még ki is tudja fejezni az érzelmeit :)

eljegyzés? bárhol, bármikor lehet? bokor aljában műanyaggyűrűvel, étteremben aranygyűrűvel... szóval bárhol bármikor és ez az élmény csak a tied. ha nem csináltok belőle nagy ügyet, csak kettesben és egymásnak, a szüleid sem fognak tiltakozni ellene. ha nagy a haccacáré, akkor érthető, h bepánikolnak, h az ő kisbabájuk felnőtt és hol van még a papás mamástól. menjen tanulni, világot látni, hapsizni és nehogy lekösse magát az első pasival. megjegyzem, ebből a szempontból velük értek egyet. nemrég még pici baba voltál és már férfiak kerülgetnek és magukénak akarnak?

szerintem élvezd a szerelmet, minden romantikájával, örömével bánatával és a házasság intézmény meg toldd odébb nyugodtan. :)

csodálatos kamaszkort kivánok neked - jó sok kalandot! ne felejtsd! ez az egy életed van! ezt kell megélni!

2008. okt. 11. 21:54
 16/19 anonim ***** válasza:
95%

szerintem nem hülyeség az amit a szüleid mondanak. hallgass rájuk, érettségizz le, tanulj tovább vagy kezdj el dolgozni, aztán jöhet az eljegyzés, esküvő. nem kell elkapkodni. a barátod is meg fog érteni és ha nagyon szeret várni is fog amig igent mondasz.

én is megbeszéltem a barátommal amikor annyi idősek voltunk, hogy egy napon eljegyezzük egymást, ha még együtt leszünk. erről senki nem tud(szülők, barátok), csak mi. most 5 éve járunk és még mindig ugyanugy szeretjük egymást mint akkor:) nincs attól semmi hogy nem húztunk gyürűt egymás ujjára. az csak formaság, az érzés ami összeköt, és az igéret nem egy darab fém.

arról nem is beszélve hogy az ilyen igéret-eljegyzést ha egy idő mulva meggondoljuk magunkat egyszerűbb felbontani, mint visszaadni a gyűrűt és magyarázkodni az összes ismerősnek hogy mégsem lesz esküvő...

én is kivánok sok boldogságot a jövőben! ;)

2008. okt. 27. 18:36
 17/19 anonim ***** válasza:
76%
Szia!Sajnos fontos a szülők véleménye amíg nem múltál el 18 éves. Sok boldogságot nektek.
2008. nov. 12. 18:46
 18/19 anonim ***** válasza:
80%
Én még fiatalabb voltam amikor az exem eljegyzett.Nagyon szerettük egymást,azt hittük örökké tart majd,de nem így lett:D Amit nem is bánok,és szerintem nem kortól függ az eljegyzés(persze nem 11 évesen).Ti érzitek mennyire erős a kapcsolatotok,és bizony,milyen jó érzés is az amikor ott az a gyűrű amire ha ránézel tudod hogy van valaki aki veled akarja leélni az életét:) Én sok sikert és boldogságot kívánok nektek! 18/L
2010. ápr. 14. 17:26
 19/19 anonim ***** válasza:
73%

Figyelj, nem titok, hogy a barátommal már idén 3 éve és 1 hónapja vagyunk együtt... 14 évesen ismertem meg, és 2,5 éve jártunk, amikor elmentünk a Dunához, és eljegyzett. Persze igent mondtak, bár a szüleim még nem tudnak róla, de olvasva az előttem írókat, van benne valami: a szülők nem szólhatnak bele, hiszen ez a te döntésed...:) Bár az esküvőt mi sem most tervezzük:D Csak eljegyzés. Ha szeretitek egymást, és úgy vagytok vele, hogy úgy érzed, biztos a dolog, akkor mér ne?:)

Sok boldogságot kívánok nektek tiszta szívből!:)

2011. aug. 3. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!