Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez így volt szokás?
Igen, régen a karikagyűrűs eljegyzés volt szokás. Más kérdés, hogy sokan nem így csinálják. Mi sem. Nekünk pl mindkettőnknek volt külön gyűrűje eljegyzésre (lánykérésre), az enyém ezüst, 3 kővel, a férjemé sima acél. Az esküvőre pedig csináltattunk arany karikagyűrűket, és csak aznaptól hordtuk.
Én úgy tudom kísérőgyűrű Magyarországon is van.
ma 10:07
Tekintve, hogy a kérdés lényege, hogy RÉGEN mi VOLT a szokás, a kutyát nem érdekli itt, hogy most mi a divat. :D
Régen a fent leírtak voltak, valószínű a párod ezt ismeri. Illetve lehet nem akar külön pénzt kiadni egy gyűrűre ami visszaadható könnyen főleg ha nem lesz utána hamar esküvő.
Amúgy a barátnőmék is így voltak: együtt vettek gyűrűt, azt felhúzták egymás ujjára a leánykéréskor és az esküvőn átkerült. Volt így leánykérés csak a fiú ujjára is került gyűrű,szép gesztus szerintem, a ritka ha a férfi is jelezni akarja a világ felé a dolgot, sőt manapság próbálják ám elsunnyogni a hordását...
Régen amúgy az esküvő nem évekkel később volt, nem volt divat a jegyben járás... Szüleim mesélték pont ezzel kapcsolatban hogy ők csak karikagyűrűt vettek, azzal megkérte apukám anyukám kezét és 4hónap múlva volt az esküvő a leánykérés után. Kísérőgyűrűre nem futotta és inkább esküvőre költötték, de 40. évfordulót tapossák az idén. :)
Manapság azért 1 vagy több év el szokott telni az esküvőig legalább(kivéve ha valakinek bőven elég a 2tanús, kisebb, ingyen esküvő hétköznap, nekik 30nap :) ) és addig lehet a szándékot ezzel jelezni. Viszont sok ilyen az összeköltözés alatt fel is bomlik, a srác meg viheti vissza a gyűrűt, persze az árát nem kapja vissza...
Megbeszélés kérdése a dolog. Ha neked fontos akkor mondd meg szépen, kompromisszumot kell találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!