Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ez így volt szokás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez így volt szokás?

Figyelt kérdés
A barátom szerint az eljegyzéskor karikagyűrűk kellenek amit mindketten felhúzunk egymás ujjára és az esküvőig bal kézen hordunk majd esküvőn átkerül a jobb kézre. A köves gyűrű egy külföldről átvett divathóbort szerinte és nem is annyira komoly így egyúttal ő is "el lesz jegyezve" tehát így járunk igazán jegyben nem úgy hogy csak a csaj kap egy köves gyűrűcskét. Ez hogy van pontosan? Így volt régen hogy karikagyűrűk amiket bal kézen hordanak esküvőig utána átkerül a jobbra? És ez a köves gyűrű amit csak a lány kap ez külföldi szokás amit átvettünk?
2016. júl. 26. 20:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
38%
Igen, a köves gyűrű lánykéréskor amerikai szokás.
2016. júl. 26. 20:59
 2/11 anonim ***** válasza:
38%
A minimum egykarátos gyémántgyűrű eljegyzésre amerikai szokás. Magyarországon nem divat, a legtöbb vőlegénynek nincs is rá pénze. Kb. egymillió forintba kerül egy ilyen gyűrű.
2016. júl. 26. 21:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Sokan azt hiszik, hogy a kisero gyuru kulfoldi szokas, de pl. nalunk a csaladban vannak "ereklyekent" orzott 150-200 eves kiserogyuruk is, amiket meg joval a "nyugat" betorese elott adtak dediszuleim egymasnak (kis faluban raadasul). Ez a csak karikagyuru inkabb olyan finoman szolva gazdasagi megfontolasunak tunik nekem. Ami pedig eleg kiabrandito. Meg hat a parod gondolom nem no, meg nem skizo hogy megkerje a sajat kezet. Nem veletlen hivjak "lanykeresnek".
2016. júl. 26. 21:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A kísérőgyűrű létezett régen is Magyarországon, de nem ilyen formában.
2016. júl. 26. 23:31
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Igen igy volt. De kit érdekel? Én örültem a meglepetés köves gyűrűnek (nem gyémánt, nem az a lényeg). A karikagyűrűt csak később vettük meg, de mi is hordtuk már esküvő előtt aztán áttettük a másik kezünkre. Ha már igy "belekötünk" a dologba a köves gyűrűvel történő megkérés az leánykérés az eljegyzés meg valóban az amikor a mindketten felhúzzátok egymás ujjára a karikát. Nem értem miért kell állandóan ezzel jönni hogy amerikai majmolás. Szerintem szép dolog. Nem ide tartozik de ugyanígy vagyok a valentin nappal, miért ne lehetne egy ilyen is, hisz anyádat se csak anyák napján szereted. Na mindegy úgy csinálja mindenki ahogy akarja de igy oda a meglepetés mert gondolom a karikagyűrűket együtt választjátok ki.
2016. júl. 27. 10:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Amúgy hiába mondjátok hogy itthon nem szokás, mostanság már szinte mindenki igy csinálja. Régen máshogy volt de akkor is volt még egy gyűrű csak épp kísérő gyűrűnek hívták.
2016. júl. 27. 10:07
 7/11 anonim ***** válasza:
47%
Igen, régen így volt :)
2016. júl. 27. 11:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, régen a karikagyűrűs eljegyzés volt szokás. Más kérdés, hogy sokan nem így csinálják. Mi sem. Nekünk pl mindkettőnknek volt külön gyűrűje eljegyzésre (lánykérésre), az enyém ezüst, 3 kővel, a férjemé sima acél. Az esküvőre pedig csináltattunk arany karikagyűrűket, és csak aznaptól hordtuk.

Én úgy tudom kísérőgyűrű Magyarországon is van.

2016. júl. 27. 20:59
 9/11 anonim ***** válasza:

ma 10:07

Tekintve, hogy a kérdés lényege, hogy RÉGEN mi VOLT a szokás, a kutyát nem érdekli itt, hogy most mi a divat. :D

2016. júl. 27. 21:07
 10/11 anonim ***** válasza:

Régen a fent leírtak voltak, valószínű a párod ezt ismeri. Illetve lehet nem akar külön pénzt kiadni egy gyűrűre ami visszaadható könnyen főleg ha nem lesz utána hamar esküvő.

Amúgy a barátnőmék is így voltak: együtt vettek gyűrűt, azt felhúzták egymás ujjára a leánykéréskor és az esküvőn átkerült. Volt így leánykérés csak a fiú ujjára is került gyűrű,szép gesztus szerintem, a ritka ha a férfi is jelezni akarja a világ felé a dolgot, sőt manapság próbálják ám elsunnyogni a hordását...

Régen amúgy az esküvő nem évekkel később volt, nem volt divat a jegyben járás... Szüleim mesélték pont ezzel kapcsolatban hogy ők csak karikagyűrűt vettek, azzal megkérte apukám anyukám kezét és 4hónap múlva volt az esküvő a leánykérés után. Kísérőgyűrűre nem futotta és inkább esküvőre költötték, de 40. évfordulót tapossák az idén. :)

Manapság azért 1 vagy több év el szokott telni az esküvőig legalább(kivéve ha valakinek bőven elég a 2tanús, kisebb, ingyen esküvő hétköznap, nekik 30nap :) ) és addig lehet a szándékot ezzel jelezni. Viszont sok ilyen az összeköltözés alatt fel is bomlik, a srác meg viheti vissza a gyűrűt, persze az árát nem kapja vissza...

Megbeszélés kérdése a dolog. Ha neked fontos akkor mondd meg szépen, kompromisszumot kell találni.

2016. júl. 27. 23:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!