Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valakinek lett már azért vége a kapcsolatának mert még kb 9 év után sem történt eljegyzes?
A házasságnak csak akkor van értelme, ha mind a ketten félitek az Istent, és előtte (mármint egy pap előtt) esküsztök örök hűséget egymásnak.
Máskülönben pedig nézzetek egymás szemébe, és esküdjetek egymásnak örök hűséget.
Szerintem ezeknél erősebb kötelék nem kell.
A többi csak felszínes humbug. Szép ruha, 200 vendég, ect.
Max a közvetlen hozzátartozókat kell meghívni a templomba, majd utána egy ebédre.
Persze ez csak az én bigott véleményem.
Pont ez a haladó "liberális" felfogás. A házasság omladozó intézményét a bigott vallásosok és a rongyrázó prolik tartják fent.
Sok kapcsolat ér ezért véget. Itt nem lehet kompromisszumot kötni.
9 év elég sok idő. Felesleges tovább várni. Döntsd el, hogy jó így neked, vagy nem tudod a folytatást házasság nélkül elképzelni.
Ismerek olyan párt, akik 10 éve vannak együtt, a lány meg már 4 éve menyasszony is.
Még sincs házasság.
Sőt, még össze sem költöztek se semmi.
Fogalmam sincs, hogy a lányt mi tartja a srác mellett...
Számomra fontos a házasság. Ezért aztán csak olyannal tudom elképzelni, aki ugyanúgy gondolkodik.
Lehet ezt gyerekesnek vélni. Én az elköteleződéstől való félelmet és a b-terv fenntartását tartom annak. A házasságot pártolókra és ellenzőkre is megvannak a sztereotípiák. Azt gondolom mind kettőben lehet jól élni, csak hasonló felfogású párt kell találni. Én nem akarnám a kapcsolatot házasság nélkül, számomra elfogadhatatlan, hogy az csak egy papír stb. Tehát az értékrend beli különbségek miatt valószínű egy komoly kapcsolatig sem jutnánk el.
Nyilván nem akarja az egyik fél. Talán a srác?
Engem exem folyton a házassággal zsarolt...
26/F
én alapból nem maradnék ennyi ideig együtt valakivel,hogyha az nem kíván magasabb szintű kapcsolatra velem. ez alatt értem az eljegyzést és a házasságot.
én pl 3-4 év után elvárnám az eljegyzést. ennyi idő alatt ki lehet ismerni a másikat. ha nem velem akarja leélni az életét, akkor miért maradjunk együtt? 9 évet nem várnék senkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!