Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A nőnek kell megvennie a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bogláreszti kérdése:

A nőnek kell megvennie a férfi eljegyzési gyűrűjét?

Figyelt kérdés
Ès ugyanazt a gyűrűt lehet az esküvőn használni vagy másikat kell venni?

2016. júl. 12. 13:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Van jegygyűrű, amit a vőlegény vesz a menyasszonynak és van a karika gyűrű, amit közösen néznek ki. Na most, én olyanról hallottam, h vannak akik megveszik előre a karikagyűrűt, amivel eljegyzik egymást amit az esküvőig a bal gyűrűs újukon hordanak, majd a szertartáson a jobbra húzzák fel egymásnak. Viszont ilyenről én még nem hallottam, h a nő veszi a férfinak "eljegyzési gyűrűt"...
2016. júl. 12. 13:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Én is úgy kaptam meglepinek a férjemtől.

Nem hiszem, hogy neked kéne megvenned, hacsak nem te akarod megkérni őt. Az poénos meglepetés lenne.

2016. júl. 12. 13:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Kicsit jobb lenne ha bővebben leírnád, h te ezt h érted, mert kicsit így bonyolult! :)
2016. júl. 12. 13:45
 4/10 anonim ***** válasza:

Mindenki másképp csinálja. Eljegyzés előtt mi együtt vettük meg a gyűrűket. Az enyém ezüst köves, a férjemé acél. Mikor megkért, akkor felhúzta az ujjamra a köves gyűrűt, én az övére az acélt. Bal kézen hordjuk azóta is mindketten.

A karikagyűrűket az esküvőn húztuk egymás ujjára jobb kézen. Előbb nem is nagyon hordhattuk volna, mert pár nappal előtte készült el. Ha hamarabb elkészülnek, akkor sem akartuk volna hordani esküvő előtt.

Beszéljétek meg. Amúgy ha köves gyűrűvel kér meg a párod, akkor ebben az esetben ritka, hogy a férfinak is van gyűrűje. Mi szerettünk volna, ha mindkettőnknek van.

2016. júl. 12. 13:46
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Olcsó, gagyit tudnék csak venni (vagy lopok egyet), szóval inkább elkerülöm ezt a témát mindörökké.
2016. júl. 12. 13:49
 6/10 A kérdező kommentje:
Igazabol arra szeretnek kilyukadni hogyha a parom megkeri a kezemet, akkor mar ugy kellene lennie normalis esetben hogy az en jeggyurum is megvan es az ove is, vagy az ovet kulon kell megvenni? Es az eskuvon maradht e az eljegyzesi gyuru
2016. júl. 12. 13:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Fuuu :) Ez szerintem úgy működik, h vagy megegyezés alapján vagy meglepetés szerűen!

Ha meglepetés, akkor a párod valószínű köves gyűrűt vesz és egy váratlan pillanatban megkéri a kezedet és ennyi. Neked nem kell rohannod venni neki eljegyzési gyűrűt.

De ha közös megegyezéssel, h ekkor és ekkor lesz eljegyzés, akkor igen, vehettek egymásnak karika gyűrűt, amit az esküvő előtt levesztek és a templomban már a jobb gyűrűs ujjra lesz felhúzva! :)

Mondjuk én a meglepetésesnek vagyok a híve! :)

2016. júl. 12. 13:58
 8/10 anonim ***** válasza:
63%

Férfiaknak nem szokott eljegyzési gyűrűjük lenni úgy mint a nőknek. Mert a férfi a szándékát jelzi, nő csak akkor vesz ha ő akarja megkérni a pasit. Persze ha szeretnél akkor kérdezd meg tőle azért hogy akar-e.

Nálunk a férjem megvette a köves gyűrűt, meglepetés volt. 1éven belül volt az esküvőnk, közösen vettük a karikagyűrűt, ez csak az esküvőn került fel mindkettőnk kezére, nekem pluszban ott van a köves is.

Testvéreméknek nem volt meglepetés mert ők megvették együtt a karikagyűrűket és azt hordták az esküvőig, csak másik kézre került utána.

2016. júl. 12. 14:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Más az elhegyzési gyűrű és más a karikagyűrű. A vőlegényem egy köves gyűrűvel kérte meg a kezemet, én ezt hordom most. Neki nincs és nwm is lesz jeggyűrűje. A karikagyűrűt majd az esküvőre vesszük meg, és közösen fogjuk kiválasztani. Esküvő után nekem két gyűrű lesz a kezemen: a karikagyűrűm és a jeggyűrűm.

De ma már nincsenek kőbe vésett szabályok: a válaszok között is láthatod, hogy valakik egyből a karikagyűrűvel jegyezték el egymást, de olyat is láttam, ahol már az eljegyzéskor felhúzták a karilagyűrűt és a csaj az eljegyzési gyűrűt is. Igy a csaj kezén ott volt eljegyzéskor a két gyűrű. A hagyományok szerint a férfinak nincs eljegyzési gyűrűje, mert ő kéri meg a lány kezét. De ha ti akartok, vehettek azt is. Nekem kicsit furcsa lenne, de rólatok van szó, nem rólam. És mint emlírltettem, semmi nincs kőbe vésve.

2016. júl. 12. 17:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Miért bonyolítod túl ennyire? Valószínűleg ha meglepetés a leánykérés, akkor egy köves eljegyzési gyűrűt fog venni, saját magának nem vesz és te sem veszel. (a leánykérés nem ugyanaz mint az eljegyzés, csak sokan azt mondják rá, én is). Hanem majd utána együtt kiválasztjátok a karikagyűrűket, amit fizethettek felesbe vagy ahogy akarjátok. Azt ráér megvenni esküvő előtt. De ha tartotok a szűk (vagy tág, tök mindegy)családdal eljegyzési bulit, akkor addigra megveszitek a karikagyűrűket és felhúzzátok egymás ujjára. De nem kötelező ilyet tartani, nekünk nem volt. Ha akarod hordhatod mindkettőt, általában az esküvő előtt a bal kézen hordják a karikagyűrűt, eljegyzésit a jobbon , majd esküvő után megcserélik, de ez sem szentírás, ott hordjátok ahol akarjatok. Az eljegyzésit le is veheted, bár én nem tettem mert azt is imádom.
2016. júl. 13. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!