Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti ezüstöt, fehéraranyat vagy platinát választanátok jeggyűrű alapanyagául inkább, ha a pénz egyáltalán nem számítana?
Platinát; elsősorban a nemesfém tulajdonságai miatt. A fehérarany és az ezüst elég sérülékenyek és jobban korrodálódnak. Ha belegondolsz, nem véletlen a platina implantátum sem. Jobban kopnak, könnyebben sérülnek, pl karcolódnak meg.
Ha az anyagiak nem számítanak, akkor platina. Megjelenésében szinte teljesen azonos az ezüsttel, a fehérarany jellemzően kicsit szürkésebb, bár sok múlik a megmunkáláson is.
Persze, hogy kopik a fehér arany, de azt meg lehet oldani azzal, hogy 4-5 évente elviszed egy kb. 6ezer forintos kezelésre.
Az ezüst rosszabb mint a fehér arany, mert az meg feketedik.
Én is olyan vagyok, hogy nem hordok aranyat, csak ezüst/szürke tónusú ékszereket.
Részemről én fehéraranynak örülnék, ha egyszer aktuális lesz, függetlenül a sérülékenységtől. Szerintem annak sokkal szebb színe van, mint a platinának, és sokkal "nemesebb" is egy ilyen célra, ártól függetlenül. Egyébként én nem tartom olyan rossznak, nagymamámtól kaptam 20. születésnapomra egy fehérarany karkötőt, évek óta le sem vettem, nem látszik rajta, hogy gond lenne.
De ez csak személyes vélemény. :)
Fehérarany.
Az ezüst jobban deformálódik és befeketedik.
A platinát nem tudom, számomra a fehérarany elegánsabb, ne kérdezd miért :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!