Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Nálatok volt szülőktől lánykérés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nálatok volt szülőktől lánykérés?

Figyelt kérdés

Férjek/vőlegények ti megkérdeztétek a menyasszony szüleit lánykérés előtt?

Menyasszonyok/feleségek a ti vőlegényetek megkérdezte a szüleiteket?

2016. febr. 5. 10:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Nem, nem volt lánykérés, úgy gondoltam nem a szüleit kérem meg hanem őt, az ő döntése.
2016. febr. 5. 10:28
 2/14 anonim ***** válasza:
77%

Még csak az kellett volna. Mintha egy tárgy, apám tulajdona lennék, és elkéri tőle a használato jogot, mint egy kocsira. Hogyisne. Egy ilyen manőver után nem biztos, hogy igent mondtam volna.

Szerencsére a párom teljes értékű embernek ítélt meg, és az én életem feletti döntés jogát nekem adta meg elsősorban. Tőlem kérdezte egyedül, a szüleimnek csak bejelentettük. Ennek ellenére is nagyon örültek neki :)

2016. febr. 5. 10:33
 3/14 anonim ***** válasza:
96%
Nem volt.
2016. febr. 5. 10:58
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem volt. Bejelentettük együtt.
2016. febr. 5. 11:49
 5/14 anonim ***** válasza:
Én még nem tartok ott, de nem szeretném, ha lenne ilyen. Nem olyan a kapcsolatom a szüleimmel. Egyébként a szüleimnél sem volt ilyen, amikor fiatalok voltak, a gyűrűt is közösen vették meg.
2016. febr. 5. 12:10
 6/14 anonim ***** válasza:
29%

a lánykérést csak a szülőktől lehet megejteni. A lánnyal eljegyzitek egymást.

Nekem volt, sőt, fizettem is érte, ha már (ve)vőlegény voltam :)

2016. febr. 5. 12:48
 7/14 anonim ***** válasza:
28%
Mivel nem a szüleim tulajdona vagyok nem.
2016. febr. 5. 13:50
 8/14 anonim ***** válasza:
61%
Mivel nem a múlt században volt, hanem 2010-et írtunk, ezért nem volt ilyen. Amúgy sem számított volna, ha nem akarják, ez a mi döntésünk volt, senki másé. Szóval teljesen felesleges is lett volna.
2016. febr. 5. 15:25
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
Akkor most én jövök, csak hogy a másik oldal is képviselve legyen. ;) Nálunk volt, a párom apámtól kért meg, pontosabban elmondta neki, hogy meg fogja kérni a kezem. Nem gondolom, hogy - főként a 2-es válaszra reflektálva - ezzel bármelyikük tárgyként tekintett volna rám, ill. a "nagy kérdésnél" se tartott se apám, se a párom nagykést a torkomhoz, hogy márpedig igent mondasz. Ergo, senki nem döntött helyettem semmiben - természetesen - a válasz az én döntésem volt. Fontos tisztázni, hogy a szülőktől való lánykérés nem azt jelenti, amit itt egy-két túlemancipált nő gondol (mondom ezt feministaként!), hogy az apa engedélyt ad arra, hogy a férfi feleségül vegye a lányt. Hogyisne... azt majd a lány eldönti (bár itt mellékesen megjegyezném, hogy ha "nem" lett volna a válaszom, akkor nem is lettem volna együtt vele...) Szóval az apa csak arra "ad engedélyt", ill. (azért maradjunk a realitás talaján, a XXI. században) nyugtázza, tudomásul veszi, hogy meg fogják kérni a lánya kezét. Azért minimális szövegértéssel szerintem látható, hogy baromi nagy a különbség. Sőt, nálunk szimplán az is fontos volt a páromnak, hogy elmesélje, megossza az izgalmat az apósjelölttel is, csak mert jóban vannak és pont. (Ahogy utána kb. mindenki mással megosztotta rajtam kívül). Nem tudom, ebben az egészben mi a bántó, meg a tárgyiasítás, szerintem szép dolog egy régi hagyomány ilyen "lazább formában" való továbbvitele.
2016. febr. 5. 17:04
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem volt és nagyon gáznak tartom, ha valaki még ragaszkodik ilyesmihez...
2016. febr. 5. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!