Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hány éves kortól normális az eljegyzés? És hány év együttlét után?
Nézd, ez nagyon változó, mert a legjobb gyerekkori barátom húgát eljegyezték immáron idén lesz ha jól emlékszem 4 éve. Házasságot pedig nem akarnak, legalábbis egyelőre, anyagi helyzetük se olyan, a lányt a szülők tartják el... Akkor miért jegyezte el, felmerülhet a kérdés, hát ez egyfajta gesztus, senki nem kényszerít, hogy egy éven belül házasság legyen.
Másik barátom 25 éves, idén lesz 4 éve hogy együtt van a barátnőjével, nem jegyezte el, ő azt vallja gyűrűt csak akkor ad, ha 1 éven belül el tudja venni, különben felesleges tini hülyeség szintjén maradna az egész.
Én is még egyelőre kivárok, ha megkérném a barátnőm kezét, nem venném el 1 éven belül, de nem is szeretném éveken át húzni...
Lényeg, ugye attól függ, az eljegyzés mit jelent a te értékrendedben, rögtön házasságot, vagy még 2-3 év minimum együttélést.
Ha még együtt éltek 2-3 évig, akkor ha 20 éves vagy és 1,5 éve együtt vagytok nyugodtan jöhet egy gyűrű. Nagyon sok kapcsolat ilyen, és még ha együtt vagytok 3 év múlva, talán jön a házasság is, addig pedig ez egy szép gesztus...
Változó :D
Talán 21 évtől, 2 év együttélés után.
L21
fél év minimum!
nemeteket és korotokat
fél év után eljegyzés :DDDDDDDDDDD
és aztán csodálkoznak miért van annyi válás....
2-3 év együttélés után, saját bevétellel, külön a szülőktől. A kor nekem mindegy, ha valaki ezt 23 évesen megoldja és rendelkezik elég önismerettel, a magánügye.
kor+nem
Amikor úgy érzik, ez mindenkinek a magánügye. Bár a magam részéről komolytalannak tartom, ha a jegyesség még 2 év után is fennáll. Teljesen felesleges 4-6-8 x évig jegyben járni.
A kor végül is annyira nem lényeg, mert nem ettől függ sikeres lesz e a házasság, de mutat némi komolyságot, ha nem tizenévesen történik meg.
Én felnőtt emberek közt 1 év kapcsolatnál ideálisnak tartom a lánykérést, én is így képzeltem el a sajátomat, bár a valóságban jóval hamarabb került rá sor. Mégis igent mondtam mert éreztem hogy összetartozunk.:)
Összességében szerintem nagy hiba csak azért ítélkezni, leszólni bárkit, mert mondjuk pár hónap után eljegyzik egymást, ha amúgy nem ismerjük a kapcsolatot, se az embereket akik benne vannak, sem az érzéseiket, sem azt hogy ők mennyire passzolnak egymáshoz. Ezt végső soron csak az a 2 ember tudja.:) Ilyen szempontból a kor sem mérvadó. Persze extrém esetektől eltekintve.
29N
Szia!
Én 36 éves koromban kértem meg a mostani feleségem kezét, 3 hónapos kapcsolat után, és utána 1 évvel összeházasodtunk. nem akartam sokat várni, éreztem, hogy ő az igazi.
42F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!