Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » A barátom ~10év múlva szeretne...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom ~10év múlva szeretne házasodni. Én nekem benne lenne az 5 éves tervben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

20 èvesek vagyunk,ő dolgozik, èn tanulok.nem èlünk együtt.2 ève vagyunk együtt.de sokat vagyunk együtt akar napokat egy huzamban

èn legkesobb diploma után szeretnèk összeköltözni vele,valamint akkor körül összeházasodni. de eljegyzès felőlem már lehetne, ha èn lennèk a dolgozo fiu,már megkèrtem volna...

ő viszont a napokban mondta,egy film kapcsán,hogy 30 èves kora korul szeretne velem összeházasodni..èn sose mondtam neki ,hogy diplomaosztó után szeretnèk eskuvot. ezek után nem is tudom hogy mondjam.nem szeretnèm ráerőltetni .

de kicsit padlót fogtam,hogy ő ennyire messze gondolkozik a házasságban. mondom, ènse ma szeretnèk,hanem 2-3 èv múlva ,de hát ő meg 10 èv?!

ti hogy reagálnátok?

szeretnèm elmondani neki,hogy èn nem tervezek 10-12 èvig csak kapcsolatban lenni.. lehet a környezetem miatt, de èn úgy gondolom 3-4 èv kapcsolat után a következő lèpès a házasság.

de attól fèlek, ha most ezt elmondom neki, akkor majd kènyszerből vesz el..azt meg nem szeretnèm.de csak kène szólnom,hogy a jövőbeli terveink nem azonosak?

amúgy jól megvagyunk..règebben is tobbszor mondta, hogy remèli èn leszek a felesege egyszer,meg lesznek gyerekeink..stb

ezeket nem èn erőszakoltam ki belőle.. ő mond ilyeneket magától...mègis ilyen sokara szeretnè megvalósítani?

2015. dec. 12. 22:15
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

főleg a 9# segített sokat.

2015. dec. 14. 18:42
 12/13 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem 20 évesen, az iskolapadban ülve, úgy, hogy együtt sem éltek TÖK FELESLEGES azon agyalni, hogy mi lesz 10 vagy 5 év múlva. Mivel nagy eséllyel már nem is lesztek együtt.

Azt viszont leszögezném nőként, hogy messzemenően irreálisnak tartom, hogy diplomaosztóra eljegyzést szeretnél, amikor még nem is dolgoztál, nem is éltetek együtt, tehát a kapcsolatotok csak úgy "lebeg a levegőben" semmi alapja.

Javaslom, hogy gondold át egy kicsit MIÉRT ilyen fontos neked ennyire sürgősen a házasság, mikor még alig ismeritek egymást? 2 év járogatás nem egy nagy idő, az eljegyzés pedig jobb esetben egy ÉLETRESZÓLÓ döntés. Nem gondolod, hogy megfelelő alapnak (anyagi pl., hogy önnfenntartóak vagytok, ill. érzelmi: többéves együttélés) kellene hozzá lennie?

2015. dec. 15. 13:34
 13/13 pörölycápa ***** válasza:

Én jelenleg 22 vagyok, a párom 21 éves, mindketten egyetemisták, 2.5 éve vagyunk együtt. Külön országban tanulunk, szóval most még nem tudunk összeköltözni. Mi úgy vagyunk ezzel a kérdéssel, hogy először mindenképp fejezzük be az egyetemet, kötözzünk össze, találjunk munkát és ha már van valami, amire lehet alapozni a közös jövőt, akkor érdemes a házasság témán gondolkozni. Annak meg nem látom értelmét, hogy évekig jegyesek legyünk, házasság nélkül. Szóval szerintem érdemes először megalapozni a közös életet, összeköltözni és együtt élni egy kicsit, aztán majd ha úgy is működik, akkor érdemes felhozni ezt a témát. És akkor ha már tényleg aktuálisabb a házasság lehetősége, és kivitelezhető lenne, akkor lehet a párod is úgy gondolná, hogy minek várjon 30 éves koráig, hiszen biztos benne hogy veled akar lenni.

Nálunk a gyerek téma hasonló, vagyis a párom úgy van vele hogy majd olyan 35 éves kora körül szeretne, én meg azért nem feltétlenül várok addig, főként hogy nőként nem feltétlen jó olyan korra halasztani az első gyereket. Én említettem neki, hogy az nekem egy kicsit késői időpont (én olyan 30 körülre gondolok), de most minek nyaggassam ezzel, majd ha már összeházasodtunk, akkor esetleg rátérhetünk arra a témára, hogy mikor legyen gyerek, de előbb jussunk el odáig. Akkor meg majd úgyis meg tudjuk beszélni és tudunk egy mindkettőnknek megfelelő kompromisszumot kötni.

2016. jan. 2. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!