Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogyan jussak túl a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan jussak túl a párom viselkedésén?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk egy pár, 1,5 éve élünk együtt. 29 évesek vagyunk mind a ketten. Szeretjük egymást, rendben van a kapcsolat. Ezen kívül minden mást eddig normálisan meg tudtunk beszélni. Sokáig nem gondoltam volna róla, hogy egyáltalán valaha házasodni akar, aztán elkezdett célozgatni rá, de számomra nagyon furcsán. Hogy ugye, majd elmegyünk a az anyakönyvvezetőhöz, meg őt nem zavarná, ha összeházasodnánk, és csak később jönnének gyerekek. Újév előtt mondta korábban, hogy "akkor jövőre?". Ez 1 éve volt körülbelül, nem történt utána semmi, mintha csak viccelt volna.

Most úgy 7-8 hónapja folyamatos utalgatásokat, célzásokat tett erre vonatkozóan. De úgy, mint aki csak viccel, vagy hangosan gondolkodik. "lehet, hogy új ruhát kellene vennie, hátha esküvő lesz", "ugye majd elmegyünk a házasságkötő terembe?", "majd ha már próbálkozunk a gyerekkel". Ilyen utalásokat nagyon sokat tett. Nem 4-szer, hanem vagy 24-szer, és egyre rosszabbul éreztem magam tőle.

Mondtam neki, hogy legyen szíves csak akkor agyaljon ilyenen, ha komolyan is gondolja, és nagyon zavarba hoz ezekkel a légből kapott célzásokkal. Arra vár, hogy én kérjem meg? Mert én nem tervezem. Elmondtam azt is, hogy én nem bánom azt sem, ha nem lesz esküvő, de ha lesz, akkor ne akkor szánja rá magát, mikor már úton van a gyerek, mert terhesen már nem szeretnék házasodni. Erre az volt a reakciója, hogy "Húúú, akkor lehet, hogy már a nyáron kellene". Meg hogy "végül is elmehetünk korábban is, hogy ne kelljen kapkodni". Meg hogy "de ha még csak pár hónapos a magzat, nem látszik még annyira".

Ez mind nagyon rosszul esett. Én soha nem nyúztam az eljegyzés vagy az esküvő miatt. Ő kezdett el ilyen komolytalan módon, össze-vissza beszélni róla, mintha azt akarná, hogy én kérjem meg a kezét. Aztán meg jött ez a duma, hogy "de még terhesen se látszana az elején a hasam". "Meg hogy "már itt lenne az ideje komolyabbra fordítani a kapcsolatunkat". Mint aki nem tudja eldönteni, mit akar, és várja, hogy én győzzem meg. Nagyon szomorú lettem tőle... Minta nem is tudná eldönteni, mit akar.

Erre rá következő napon elkezdte nekem mutogatni az inerneten az eljegyzési meg a karika gyűrűket, és mondta, hogy tudja, hogy majd az ő dolga lesz gyűrűt venni. Szépen megkértem, hogy hagyjuk abba ezt az egész témát, és nekem csak akkor, egyetlenegyszer mondja, ha tényleg komolyan is gondolja, mert nem kénszeríti rá senki.

Hogy töröljem ki az agyamból? Mert még 2 hónap után is rosszul esik. Azóta nem mondott semmit, szerencsére. De ha ezek után akarna is házasodni, félek, hogy mindig ez a felvezetés fog az eszembe jutni, hogy úgy kérődzött rajta, mint egy tehén. Csúnya szóval, mint aki nem tudja eldönteni sz*rjon-e, vagy sem.

2015. dec. 12. 11:23
 1/2 anonim ***** válasza:
Más meg alig várja, hogy végre megkérjék a kezét, te meg ezen problémázol, hogy asszonyt akarnak csinálni belőled :)
2015. dec. 12. 12:14
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy csak kíváncsi volt a reakciódra? Hogy állsz a témához? Hogy szeretnéd e? Mikor legelsőnek felvetette az ötleteket már akkor le kellett volna ülni és megbeszélni ezt vele, hogy gondolja ő és hogyan te.
2015. dec. 24. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!