Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Általában akkor kötnek házasságot az emberek, ha már úton van a gyerek?
Vagy közvetlenül a családalapítási szándék előtt? Nálatok hogyan történt/ történik?
Biztosan mindenkinél más. Én viszont nem tudom megérteni, hogy ha évek óta dolgozó, egymást évek óta ismerő és évek óta együtt élő felnőtt emberekről van szó, akkor sokan miért csak akkor tartják ezt fontosnak, mikor a nő már terhes.
Példa: hugomat "megkérte" a párja. 4,5 éve együtt vannak, 5 éve ismerik egymást, 3,5 éve együtt is élnek. Hugom már vagy 2 éve hangoztatta, hogy szeretné a házasságkötést. A párja nem akarta, azt hittük nem is lesz esküvő. Tervezték a gyereket már egy ideje, aztán a hugom teherbe esett. Miután bejelentette, a barátja mégis elgondolkodott, és rávette magát a lánykérésre. Most megy a kapkodás a szervezéssel, hogy a lagzin még ne legyen akkora hasa. A babának mindenki örül, én is. De nem értem, hogy ha egy kapcsolat jó és az együtt élés is működik, akkor miért csak terhesen lesz elég jó egy lány ahhoz, hogy el akarják venni feleségül.
Amúgy az én barátom is hasonló. Csak akkor kezdené szervezni az esküvőt, ha már próbálkozunk a gyerekkel. Én viszont akkor, ha már évek óta együtt élünk, még több éve együtt is járunk, és jó minden papír nélkül, tök fölöslegesnek tartom az esküvőt csak azért, mert jön a gyerek.
Van még egyáltalán, akit úgyis el akarnak venni, hogy nem terhes, vagy nem a legközelebbi jövőben tervezik a babát?
Egy ismerősöm járt hasonlóképp, hogy a pasi húzta az időt, aztán becsúszott a gyerek, a pasi akkor kapott észbe, hogy na akkor házasodjanak össze, és az ismerősöm azt mondta, hogy csak a gyerek miatt inkább ne. Aztán külön is mentek végül. Az ismerősöm azóta sem ment férjhez, kapcsolatban él, de már nem is akar házasodni.
Pont az előbb meg egy olyan esetet olvastam, hogy egészségügyi gond miatt sürgették a babával az orvosok a párt, aztán úgy sikerült, hogy esküvő előttre jött össze.
De több olyat ismerek (fiatalabb párokat is), akiknél esküvő volt előbb és csak utána gyerek, illetve olyan is van, aki nem akar házasodni, babonásan tart tőle, mert sok rossz mintát látott, de gyerek van (a párjának is jó így).
Nálunk sem függött a kettő össze, sőt. 30 körülre/utánra terveztük az első gyereket, és inkább pont fordítva volt, az eljegyzés és az esküvő hozta meg a kedvünk a gyerekvállaláshoz, mert valahogy olyan bensőséges, még a korábbinál is jobban összetartozós érzést hozott mindkettőnknek, hogy kedvet kaptunk tőle (én 26, férjem 27 volt, mikor házasodtunk). Persze még a munkaidő/munkatapasztalat miatt vártunk.
Egyik barátnőmék is már több, mint 1 éve házasok, és csak jövőre tervezik, hogy belekezdenek a babaprojektbe, addig még utazni, meg dolgozni akarnak, és náluk sem volt korábban szó gyerekről.
Olyat is ismerek viszont, ahol becsúszott a baba nagyon friss kapcsolatba (de már régebb óta ismerik egymást), és nagyon jól megvannak, de a baba jóval előrébb hozta náluk az esküvőt.
Férjem is úgy gondolta korábban a kapcsolatunk elején, hogy házasodni majd akörül szeretne,, mielőtt gyereket vállalunk, de aztán ez idővel változott. Mondjuk mi fiatalon kerültünk össze.
Az ismeretségi körömben amúgy az a gyakori, hogy az esküvőhöz képest 1-2 éven belül jön a baba. Hogy aztán a családalapítás miatt akarnak-e előtte házasodni, vagy csak maga a házasság ad egy olyan alapérzést náluk, ami meghozza a kedvüket (magamból kiindulva), azt nem tudom:)
Mi 3 év után házasodtunk össze idén nyáron, előtte 1 évvel kérte meg a férjem a kezem. Még 2-3 évig nem szeretnénk gyermeket, tehát mi abszolút nem azért házasodtunk mert terhes lennék, vagy mert rögtön babát akarnánk.
Az én ismerőseim sem értik meg, hogy hogyhogy nem akarunk már most rögtön gyereket, hiszen házasok is vagyunk már. Nem tudom, hogy a házasságnak miért kell automatikusan együtt járnia a gyermekvállalással fél éven belül. (?)
Párom 4 év után kérte meg a kezemet, ekkor két éve éltünk együtt (előtte egyetemre jártunk), rá egy évre házasodtunk össze. Esküvő után kezdtük el a baba projektet (úgy is terveztük), ami azóta sem sikerült.
Ember tervez, Isten végez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!