Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért van az, hogy valakit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az, hogy valakit fél év után megkérnek, én meg 3 éve várok?

Figyelt kérdés
Tudom, persze, nem másokhoz kéne hasonlítani blabla, de akkor sem értem, hogy valakivel miért történik ez hamarabb. Őt jobban szeretik? Valamit jobban csinál és én nem vagyok valamiben neki elég jó? Akárki akármit mond, ez tényleg le tudja törni az embert. Ilyen szempontból megértem, hogy sok ember depressziós a facebook miatt. Karácsony közeledtével minden nap azt látom, hogy xy jegyese lett, mi meg amikor beszélünk róla csak mosolyog. Pedig mielőtt összejöttünk, azt mondta, hogy 2 év együttélés után már megkérne. Ez már megvan... Nem akarom kínozni ezzel a témával, hátha csak elijeszteném, de félek, hogy igazából nem biztos bennünk, és úgy érzi, nem én vagyok az igazi, azért nem kért még meg.
2015. nov. 21. 10:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%
Valószínűleg ő teljesen meg van elégedve a mostani helyzettel. Arra pedig, hogy 3 évvel ezelőtt mit mondott a lánykérésről, már csak te emlékszel. Egyébként senki sem gondolatolvasó, így ő sem. Beszélj arról, hogy mire vágysz, lehet, hogy szívesen továbblépne ő is, csak egy kis bíztatásra vár.
2015. nov. 21. 11:14
 2/16 anonim ***** válasza:
53%

Szerinted attól, hogy valakit fél év után megkérnek, az a kapcsolat minőségileg jobbá válik? Esetleg az lesz A Szerelem? Mert ne haragudj, de én úgy gondolom, hogy ezek jó része csak kirakat-kapcsolat, megy a fotó a Facebookra, hogy lássa mindenki, de ennyi. Fél év után egy ilyen lépés nincs végiggondolva, akármennyire is nagy a szerelem. Erre nem lehet alapozni utána 50-60 évet.

Én két és fél éve vagyok együtt a párommal, és bár fiatal vagyok (én 22, ő 27), mi már beszélgettünk erről.. És én még kifejezetten nem szeretném, hogy megkérje a kezem. Nem azért, mert nem szeretem, vagy mert nem mellette képzelem el az életem, hanem mert egyelőre nem látnám jelentőségét, nem adna többletet a kapcsolathoz, és talán csak egy plusz nyomás lenne, legalább is a saját fejemben.

Neked ez miért ilyen fontos? Megkérdezhetem, hány évesek vagytok? Igazából, én leülnék vele nyíltan beszélni egy nyugodt pillanatban, őszintén.. Hogy Te ezt szeretnéd, időszerűnek éreznéd, de ezzel kételyek ébreszt benned is, úgyhogy kéred, hogy mondja el, hogy mit érez. Bizonytalan a kapcsolatban? Fél elköteleződni? Egyéb oka van?

Ez olyan dolog, amit nem a gyakorin, hanem szemtől szemben érdemes megvitatni. Minden kapcsolat alapja a kommunikáció. :)

2015. nov. 21. 11:21
 3/16 anonim ***** válasza:
51%

Két oka van.

Mert ők is buták és mert te is az vagy.

Aki fél év után, együttélés nélkül ilyen döntést hoz, az minden, csak nem felelősségteljes, normális ember. Szerintem mindenki, aki normális kapcsolatban, házasságban él tisztában van vele, hogy megismerni a másikat nem két nap, és ennyi idő után nagyon nagy butaság ilyen ígéreteket tenni.

A kérdés csak az, hogy te ezt miért nem látod? Miért gondolod, hogy az valamivel jobb, ha két félig ismeretlen fél év után eljegyzi egymást, mint az, ha két normális ember 3-4-5 év után, jut ilyen elhatározásra, amikor annak alapja is van?

Miért irigykedsz másokra?

Ha elégedetlen vagy a saját kapcsolatoddal, akkor azt a barátoddal beszéld meg, de ne irigységben vezesd le, mert ez nem a helyes út. Üljetek le értelmesen beszélni, ne csak hülyéskedjetek.

Személyes véleményem, hogy ha nem 30 felett vagytok, akkor még ráértek 2 év után is az eljegyzéssel bőven, nincxs hova sietni.

2015. nov. 21. 12:39
 4/16 anonim ***** válasza:
82%
előírás van rá? A következő kérdésed hogy egy hét utàn miért nem akar gyereket
2015. nov. 21. 14:07
 5/16 anonim ***** válasza:
50%

Ugyanezzel a problémàval küzdök. Átérzem a problémàt.

Mit mondott pontosan amikor beszéltetek erről? Mit jelent az pontosan hogy csak mosolygott?

Lehet h ő màr tervezi és azért mosolyog nem? Lehet épp karàcsonykor. Ha Szilveszter utàn sem kért még meg, szerintem akkor vangond....

Én még vàrnék az ünnepekig, karàcsony màr csak 5 hét;)

Ha viszont nem lesz semmi akkor ünneek utàn kérdezz rà.

2015. nov. 21. 14:57
 6/16 anonim ***** válasza:
70%

Van egy része ezeknek, ami tényleg kirakat kapcsolat, főleg nagyon fiatal korban és megy is rögtön Facebookra az egész. Én viszont ismerek olyanokat, akik fél év után már házasok voltak és 30 évig tartott a házasságuk. Sokszor van olyan, hogy meg van a nagy Ő és kész, nem kell rágódni a témán. Ez utóbbi érett, racionális emberekkel is megtörténik.

Ismert emberek között is van ilyen. Till Attila 3 hónap után vette el a feleségét és már 18 éve boldog házasok.

Ördög Nóráék 8 év után házasodtak nagy csínadrattával és fél év múlva már váltak.

A fenti példák azt mutatják, hogy nem az idő határozza meg a boldog házasságot. A ti kapcsolatok valószínűleg más. Ezért van az, hogy neked többet kell várni. Beszéld meg vele, az a legjobb. Nem kell elvetetni sem magad, de a közös célokat meg kell beszélni. Valószínűleg ő még nem gondolja érettnek a kapcsolatotokat erre.

2015. nov. 21. 15:34
 7/16 anonim ***** válasza:
61%

6,5 év, ebből 3 év együttélés után kért meg a férjem. Azért akkor, mert azt akarta, hogy végezzünk addig az egyetemmel, és utána még pár hónap volt, mire eszébe jutott, onnantól pedig újabb pár hónap, mire megszervezte.

Egyik barátnőm már teljesen kivolt, hogy mikor kéri már meg a párja, 3 éve együttéltek, sokszor mondta is neki, nem kertelt. A srác több, mint fél évig szervezte, mert gyűjtenie kellett a gyűrűre, kivárnia, míg elkészül (csináltatta), aztán megvárni a nyaralást, hogy a helyszín is meglegyen. Nem lehet, hogy azért mosolyog a párod, mert éppen szervezi ő is?

Ha úgy érzed, hogy ilyenről szó sincs, akkor én megkérdezném a helyedben, hogy kb. hány éven belül tervezi, és nem hagynám, hogy kitérjen, hanem elmondanám, hogy ez neked mennyire fontos, és hogyan érzed magad tőle, hogy annó 2 évet mondott, és nem történt meg.

Őszintén le kellene ezt kommunikálni. Hány évesek vagytok? Dolgoztok mindketten? Nem lehet, hogy nehezebb neki félretenni, és gyűjtögetnie kell a gyűrűre?

2015. nov. 22. 09:07
 8/16 anonim ***** válasza:
66%

Megkap mindent amit egy hazassagban is megkapna

Oszinten miert is sietne elvenni vagy megkerni??

Ti mai lanyok ezzel a ,,osszekoltozunk par evre kiprobaljuk egymast,, mentalitasal a hazassag erteket igen csak alaastatok es magatokkal szurtatok ki.

Regen lanykeres nelkul fix eskuvoi idopont nelkul csak a legalsobb reteg elt elettarsi kapcsolatban.

Azt hangoztatjatok a hazassag felesleges dolog zatn sirtok ti ,,cssk ,elettarsak vagytok jon egy uj izgalmasabb szebb es jobb es dobnak titeket.

2015. nov. 22. 09:27
 9/16 anonim ***** válasza:
70%

Három okból szoktak korán eljegyzést tartani és esküdni:

- vallási okból (esküvő után lehet élni nemi életet, így én is sietnék)

- gyerekvállalás (vagy már úton van, vagy tervben van - nőknél húszas évek vége, harmincas évek - és fontosnak tartják, hogy a szülés előtt összeházasodjanak)

- romantikus butaságból (ez többféle lehet: irigység - ha mást eljegyeztek akkor engem is, bizonyítási vágy - főleg az exek, testvérek, barátok irányába, rózsaszín köd - az a hit,hogy ettől lesz több és értékesebb a kapcsolat)

Azt nézni kell, hogy a pár milyen idős tagokból áll. 16-22 éves embereknél a 2-3 év "járás" is kevés, mert nem ismerik saját magukat sem, nem éltek még semmit, sokat változhatnak még pár éven belül és a párjuk is. Viszont 40 éves emberek minek várjanak 5-6 éveket, ha úgy érzik így kerek az életük (itt is bele lehet futni félreismerésbe).

Nem azt kell nézni, hogy ki mennyi idő alatt jegyeztek el, hanem azt, hogy 15 év múlva ki kivel lesz.

2015. nov. 25. 16:30
 10/16 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem az a baj, hogy a kapcsolat első hònapjaiban többnyire nincs megbeszélve ilyesmi. Aztàn a nők csodàlkoznak, hogy évek utàn is csak vàrnak. Ha egy férfi veled képzeli el az életét, téged akar,el akar melletted köteleződni ilyen módon, akkor nem tököl túl sokat.. Meg kell beszélni ki mit vàr a kapcsolattól, akar e hàzassàgot stb. Nem vàrakozni kell és az idődet pazarolni hanem megbeszélni. Ha azt mondja hogy majd, majd, akkor csak terel. Az is egy vàlasz csak nem épp egyenes. Mi is megbeszéltük, hogy hàzassàgban akarunk élni. 1 ,5 év utàn volt esküvő.
2015. nov. 25. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!