Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Kire hárulnak az eljegyzés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kire hárulnak az eljegyzés költségei?

Figyelt kérdés
Még nem élünk együtt a párommal ezért étteremben szeretnénk tartani az eljegyzési ebédet. Eddig azt hittem, hogy ezt a párommal kettőnknek kell fizetni de tegnap azt hallottam, hogy ez a költség az örömszülők között oszlik el. Légyszi világosítson fel valaki!
2008. szept. 8. 08:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az régen volt divat, hogy mi illik mi nem illik. Személy szerint nekem nincs pofám a szüleimtől elfogadni, hogy ők állják a költségeket. ÉN úgy csinálnám, hogy ketten fizetjük ki a párommal, de mi nem csináltunk népünnepélyt az eljegyzésből, szóval csak ketten voltunk :)

Van olyan, ahol a szülők ragaszkodnak ehhez a hagyományhoz, ha a tieid ilyenek, akkor hadd csinálják, de szerintem, ha maguktól nem ajánlják fel, akkor nem "kérd " fel őket rá.

2008. szept. 8. 09:29
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes elgondolás lenne, ha az édesapát olyan helyzetbe hoznák, hogy mikor eljegyzik a lányát, utána a pénztárcáját is ki kéne nyitni ne?

Elvileg a hagyomány szerint az eljegyzés az amikor "megkérik a lány kezét." Márpedig ez nem éppen olyan hadművelet, amelyet az örömszülőkkel előtte megbeszélnek. (Legalábbis a hagyomány szerint a fiú odament a lány apjához, és megkérte a kezét. Így életszerűtlen lenne az, ha ez az örömszülők kötelezettsége lenne.

Persze ma már "másképp van". Amennyiben a szülők fizetik ezt a költséget, akkor nem kell nektek. De az én véleményem (és szerintem jobban jártok :)) az, hogy hívjátok meg az örömszülőket az eljegyzésre, jelentsétek be, hogy hamarosan esküvő lesz, lássátok őket vendégül, és az ESKÜVŐBE szálljanak be anyagilag :)

2008. szept. 8. 09:32
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom, hogy ha felajánlják a szülők, hogy fizetnek, akkor fogadjátok el. A mi eljegyzésünk is étteremben volt szűk családi körben, és mi fizettük a párommal. Ez attól is függ, hogy ki hogy áll anyagilag, előfordulhat, hogy a jó szándék meglenne a szülőkben, csak pénz nincs rá.
2008. szept. 8. 09:33
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

Azt úgy illik,hogy ha eljegyzési ebédet tartotok akkor a lány szülei tartják, vagyis ők fizetik. DE ilyenkor általában csak a lény rokonsága van jelen illetve a fiútól a szűk család, vagyis a szülei és testvére s ha élnek a nagyszülők. Ált persze a lánynál is így van, de mivel az ő szülei fizetik eldönthetik mekkora eljegyzést akarnak. Ha a fiú szülei úgy gondolják szeretnék ha az ő rokonságukból is többen megismernék a lányt és közeli hozzátartozói szoktak úgynevezett visszavágót tartani. Vagyis ez így két ebédet jelent. Így kb egálban vannak költést tekintve a szülők. De lehet úgy is ahogy esetleg ti szeretnétek,hogy a szűk családot hívjátok meg és ti fizetitek. De ha a szüleitek felajánlják fizetik a költségeket illik elfogadni. Ugyanis ők ezzel a ti kezdéseteket segítik. Hiszen akkor az a pénz a ti zsebetekben marad és gyűjthetitek a közös életre.

Ma már mások az elfogadott dolgok mint a szokások. Ha gondoljátok kérdezzétek meg a szülteiteket velük,hogy volt. aztán álmodjátok meg és legyen úgy ahogy ti szeretnétek. Mert ahogy az esküvő is rólatok szól ez a nap is.

Sok boldogságot!

2008. szept. 8. 09:52
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat, igazatok van! Eddig egyik szülő sem ajánlotta fel ez irányú segítségét (bár lenne miből) úgyhogy az a legjobb ha felelősségteljes felnőttek módjára mi álljuk a költségeket és így legalább teljesen a mi ünnepünk lesz...
2008. szept. 8. 19:43
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem csináltunk nagy dolgot ebből az egészből.Szépen eljegyeztük egymást,egy ékszerbolt előtt kérte meg a férjem a kezem,és ez pont jó volt így.Utána karácsonykor bejelentettük a családnak,h esküvő.Aztán volt aki örült,volt,aki meg csak pofákat vágott.

Bár én sosem voltam a nagy felhajtás híve,de nem hiszem,h több 10ezer Ftot ki kellene dobni az ablakon csak a gyűrű miatt.Bőven elég egy esküvőt kifizetni.

2008. szept. 9. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!