Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kire hárulnak az eljegyzés költségei?
Az régen volt divat, hogy mi illik mi nem illik. Személy szerint nekem nincs pofám a szüleimtől elfogadni, hogy ők állják a költségeket. ÉN úgy csinálnám, hogy ketten fizetjük ki a párommal, de mi nem csináltunk népünnepélyt az eljegyzésből, szóval csak ketten voltunk :)
Van olyan, ahol a szülők ragaszkodnak ehhez a hagyományhoz, ha a tieid ilyenek, akkor hadd csinálják, de szerintem, ha maguktól nem ajánlják fel, akkor nem "kérd " fel őket rá.
Érdekes elgondolás lenne, ha az édesapát olyan helyzetbe hoznák, hogy mikor eljegyzik a lányát, utána a pénztárcáját is ki kéne nyitni ne?
Elvileg a hagyomány szerint az eljegyzés az amikor "megkérik a lány kezét." Márpedig ez nem éppen olyan hadművelet, amelyet az örömszülőkkel előtte megbeszélnek. (Legalábbis a hagyomány szerint a fiú odament a lány apjához, és megkérte a kezét. Így életszerűtlen lenne az, ha ez az örömszülők kötelezettsége lenne.
Persze ma már "másképp van". Amennyiben a szülők fizetik ezt a költséget, akkor nem kell nektek. De az én véleményem (és szerintem jobban jártok :)) az, hogy hívjátok meg az örömszülőket az eljegyzésre, jelentsétek be, hogy hamarosan esküvő lesz, lássátok őket vendégül, és az ESKÜVŐBE szálljanak be anyagilag :)
Azt úgy illik,hogy ha eljegyzési ebédet tartotok akkor a lány szülei tartják, vagyis ők fizetik. DE ilyenkor általában csak a lény rokonsága van jelen illetve a fiútól a szűk család, vagyis a szülei és testvére s ha élnek a nagyszülők. Ált persze a lánynál is így van, de mivel az ő szülei fizetik eldönthetik mekkora eljegyzést akarnak. Ha a fiú szülei úgy gondolják szeretnék ha az ő rokonságukból is többen megismernék a lányt és közeli hozzátartozói szoktak úgynevezett visszavágót tartani. Vagyis ez így két ebédet jelent. Így kb egálban vannak költést tekintve a szülők. De lehet úgy is ahogy esetleg ti szeretnétek,hogy a szűk családot hívjátok meg és ti fizetitek. De ha a szüleitek felajánlják fizetik a költségeket illik elfogadni. Ugyanis ők ezzel a ti kezdéseteket segítik. Hiszen akkor az a pénz a ti zsebetekben marad és gyűjthetitek a közös életre.
Ma már mások az elfogadott dolgok mint a szokások. Ha gondoljátok kérdezzétek meg a szülteiteket velük,hogy volt. aztán álmodjátok meg és legyen úgy ahogy ti szeretnétek. Mert ahogy az esküvő is rólatok szól ez a nap is.
Sok boldogságot!
Mi nem csináltunk nagy dolgot ebből az egészből.Szépen eljegyeztük egymást,egy ékszerbolt előtt kérte meg a férjem a kezem,és ez pont jó volt így.Utána karácsonykor bejelentettük a családnak,h esküvő.Aztán volt aki örült,volt,aki meg csak pofákat vágott.
Bár én sosem voltam a nagy felhajtás híve,de nem hiszem,h több 10ezer Ftot ki kellene dobni az ablakon csak a gyűrű miatt.Bőven elég egy esküvőt kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!