Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Hogy tudnám rávenni párom,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy tudnám rávenni párom, hogy eljegyezzen, elvegyen feleségül? Vagy hogy vegyem rá magam, hogy megkérjem én a kezét?

Figyelt kérdés
10 éve együtt vagyunk, és van egy 5 éves kislányunk. Szeretjük egymást, de szeretném, ha végre eljegyezne. Elég régimódi típus vagyok, nem akarok nagy esküvőt...sőt...jobban örülnék a nagyon szűk családi körben történő esküvőnek, templomi esküvő se kell, csak tartozzunk mindenhogyan össze, mert úgy érzem ez a rendje a dolgoknak, és szeretnék a felesége lenni. Mikor mondom neki, elvicceeli , vagy meg se hallja. De van olyan is, hogy azt mondja a papír nem jelent semmit, mi anélkül is meg vagyunk. Gondoltam rá, hogy nekem kellene megkérnem az ő kezét, de sztem ez tök ciki lenne, ha egy nő kéri meg a pasi kezét. De valahog y mégis ennek kellene történnie, mert ha arra várok ő lépjen, talán 80évesen majd meg is tenné :)Szóval hasonló cipőben járó nők tanácsait, segítségét várom, vagy esetleg férfiakét akik hasonló gondolkodásúak mint párom, vagy olyan férfiak is írjanak akiket a nő kért meg :)

2015. jún. 14. 01:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolso valasziro!

Igazad van, es ha nyomos valaszt fog adni, elfogom fogadni mindenkepp, de amig ilyen dologgal jon hogy sok penzbe kerul egy eskuvo, addig probalom megbeszelni vele.

Enelkul is szeretem, csak jo lenne , ha pl. nem ugy beszelnek masnak rola, hogy a gyermekem edesapja vagy elettarsam, hanem hogy a ferjem :-)Csak egy papir valaszt el ettol, mert minden masba olyanok vagyunk mint a hazasok :-)

2015. jún. 14. 13:39
 22/27 anonim ***** válasza:
65%

Figyi, kérdező, én most csak el szeretném mondani a férfi szempontját, nem bunkózni szeretnék vagy ilyesmi...szerintem sajnos nem sok esélyed van arra, hogy elérd, az esküvőt a párodnál - amit az is mutat, hogy húzódozik.

Az alábbi okok miatt lesz nehéz házasságra bírni őt:

1. 10 éve vagytok együtt, van gyerek is, gondoskodsz róla, van szex, van kaja, van tévé, anélkül, hogy nagyban elkötelezné magát egy esküvővel.

2. Így megmarad a "szabadsága", leléphet, ha akar a válási hercehurca nélkül. A házasság alapvetően a nők és a gyerekek védelmére kitalált jogi dolog, ha te együtt élsz vele és gyereket szülsz neki, akkor minden pozitív dolgot megkap anélkül, hogy egy cseppet is elkötelezné magát felétek. Az a "papír" erről szól, nem véltlen, hogy nem akar ilyet.

3. Ha befenyítenéd, hogy lelépsz a gyerekkel együtt, akkor nyílván ő is megszívná, de te és a gyerek szívnátok meg jobban, szóval ezt nem fogod megtenni.

Ne aggódj, ezt a párod kikalkulálta, ha nem is tudatosan, akkor tudat alatt, ezért nem nagyon akar ebbe belemenni.

Nagyon jól elvan ő így már 10 éve, miért változtatna?

2015. jún. 14. 22:25
 23/27 A kérdező kommentje:
Felek tole hogy igazad van...el kell fogadnom akkor, mert ez nem all a csaladunk boldogsaganak utjaba, de jo lenne vmiben hagyomanyokat kovetni kicsit....
2015. jún. 14. 23:49
 24/27 anonim ***** válasza:
0%

Ha már 10 éve együtt vagytok, és téged szeret, rólad gondoskodik, akkor miért fontos az esküvő?

Hogy a kollégáid ne súgjanak össze a hátad mögött, vagy hogy az itteni válaszolók ne sajnáljanak le? Mert ők megmondják a tutit, az esküvő igenis fontos, ezen múlik minden? Mehet a lepontozás, akkor is hülyén álltok hozzá. Őt szereti, vele van együtt, házasság hiánya nem azzal egyenlő, hogy bármikor lepattan vagy megszökik.

Más kérdés, hogy a kérdezőnek is a legnagyobb érve rá az, hogy ő ezt akkor is akarja, ő régimódi, mások szemében ez vagy az ciki.

2015. jún. 15. 00:07
 25/27 anonim ***** válasza:
72%

24-es, ha tíz éve együtt vannak, és szereti az az ember, akkor miért nem tesz egy neki semmit, a párjának meg sokat jelentő dolgot?

Én a lányaim anyját nem tudtam feleségül venni, neki teledumálták a fejét, hogy egy papír...

Már külön élünk.

2015. jún. 16. 11:14
 26/27 anonim ***** válasza:
54%

Nem hiszem hogy elvenne, hisz anélkül is megadtál mindent neki (együtt élés, gondoskodás, szex, gyerek). Ha pedig valamikor úgy gondolja, neki ez mégsem kell, válási macera nélkül leléphet. A gyerek sem fogja ebben megakadályozni, szóval ő sem tudja megkötni ha menni akar. Lesz láthatási joga, aztán vagy él vele vagy nem. Sok pasi meg tud hülyülni egy fiatal új nő miatt. Ismerőseim közt volt ilyen, nem is egy.

Ott rontottad el, hogy házasság nélkül gyereket szültél neki. Ha akkor eszedbe jut, hogy netán előbb össze kéne házasodnotok, talán még lett volna esélyed, de így én nem látok. Késő bánat.

2015. jún. 24. 21:07
 27/27 anonim ***** válasza:

Sikerült rávenni a házasságra? Nálunk még nincs gyerek, mert megmondtam hogy házasság nélkül nem szülök, ő meg le se sz...ja mert elvált és onnan már van 1 kölök. Nekem meg csak azt mondja majd majd...

Gondolkodom, hogy lehetne rávenni végre

2015. okt. 4. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!