Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy tudnám rávenni párom, hogy eljegyezzen, elvegyen
feleségül? Vagy hogy vegyem rá magam, hogy megkérjem én
a kezét?
Figyelt kérdés
10 éve együtt vagyunk, és van egy 5 éves kislányunk. Szeretjük egymást, de szeretném, ha végre eljegyezne. Elég régimódi típus vagyok, nem akarok nagy esküvőt...sőt...jobban örülnék a nagyon szűk családi körben történő esküvőnek, templomi esküvő se kell, csak tartozzunk mindenhogyan össze, mert úgy érzem ez a rendje a dolgoknak, és szeretnék a felesége lenni. Mikor mondom neki, elvicceeli , vagy meg se hallja. De van olyan is, hogy azt mondja a papír nem jelent semmit, mi anélkül is meg vagyunk. Gondoltam rá, hogy nekem kellene megkérnem az ő kezét, de sztem ez tök ciki lenne, ha egy nő kéri meg a pasi kezét. De valahog y mégis ennek kellene történnie, mert ha arra várok ő lépjen, talán 80évesen majd meg is tenné :)Szóval hasonló cipőben járó nők tanácsait, segítségét várom, vagy esetleg férfiakét akik hasonló gondolkodásúak mint párom, vagy olyan férfiak is írjanak akiket a nő kért meg :)
Együtt van veled, szeret, és mivel nem írtad a kérdésben, feltételezem, hogy boldogok is vagytok együtt. Az esküvő nem mindenkinek a világ legfontosabb rituáléja, ez önmagában még NEM jelenti azt, hogy ne lennél neki fontos. Ne hagyd, hogy teletömjék a fejed a magazinok vagy a konkurenciát mindenben leszólni akaró férfiak, mintha mindenkinek kötelező lenne ugyanúgy gondolkodnia, és aki mást helyez előtérbe, az máris komolytalan, érzéketlen, csak hálószobában akar, csak bolondját járatja veled, stb.
Ez nem így van.
2015. jún. 14. 02:21
12/27 anonim válasza:
Én nem értem aki így gondolkodik. (a férfire értem)
Én alig várom hogy a barátnőm elvégezze a sulit, és végre valahára eljegyezhessem, összeházasodhassak vele.
Nekem sem csak egy papír az a papír.
Jobb is az hogyha azt hallják az emberek hogy férj és feleség, és nem azt hogy barát barátnőm, vagy élettársak.
ÉN EL FOGOM VENNI A BARÁTNŐM!
2015. jún. 14. 02:21
13/27 anonim válasza:
"10 éve együtt vagyunk, és van egy 5 éves kislányunk." - Ezek után? Sehogy!
2015. jún. 14. 02:24
14/27 anonim válasza:
De buta vagy istenem ... annyi eszed nem volt hogy úgy szülj gyereket hogy már házasságban éltek.Erre rábactál,nincs több hozzáfűznivalóm.(persze ha nem trol
2015. jún. 14. 02:39
15/27 anonim válasza:
Szerintem a közös gyerek köt össze titeket, és a boldog, 10 éve tartó párkapcsolat, nem pedig a házasság.. Gondolom a párod is úgy van vele, ti a második lépcsőfokkal kezdtétek a kapcsolatot, az első kimaradt, de anélkül is feljutottatok oda, ahova akartatok. Felesleges macera az esküvő mindazok mellett, amivel bizonyítottátok már egymásnak, hogy együtt akartok lenni. Ettől függetlenül ha neked valamiért ennyire fontos, akkor ne hagyd, hogy elviccelje, kérdezd meg, mi kifogása van a hivatalos összetartozás ellen, és ha nem tud semmit felhozni, jelentsd be, hogy megszervezed, neki csak meg kell jelennie az oltár előtt. Az eljegyzés pedig nem feltétele a házasságnak.
2015. jún. 14. 03:07
16/27 A kérdező kommentje:
14/15-ös, elfogadom, hogy te a hagyomanyokat tiszteled.
De én nem igy gondolkodtam fiatalabban, azt lattam itthon gyerekkent hogy az ebben hozzad hasonloan gondolkodo anyam,apam szinte felnott koromig gyulolik egymast,utik verik egymast, majd kulon koltoznek. Paromnak meg szinten hagyomanyokat tisztelo szulei voltak, de az apja elhagyta oket 3 eves koraban...
Nem hiszem hogy buta lennek, ha nem lattam a hazassagban tul sok pozitivat. Most mar tudom hogy mi nem jutnank erre a sorsra,remelhetoen, es szeretnek hazassagban elni.
2015. jún. 14. 09:05
17/27 A kérdező kommentje:
Mielott ebbe is belekotsz, tisztaban vagyok vele hogy nem a hazassagtol gyulolik meg egymast, vagy hagyjak el egymast..,na de amugy nem volt jo kep ez az egesz elottem.
2015. jún. 14. 09:10
18/27 anonim válasza:
Sorold fel a házasság előnyeit. Mind anyagi szinten (adókedvezmény? :D ), mind érzelmi szinten (neked sokat jelent, boldoggá tenne vele), stb. Kérdezd meg, hogy van-e valami ellen kifogása. Hogy miért áll ellen ennyire. Beszéljétek át. És igen, rágd a fülét. Én legalábbis, félévenkénti időközönként kicsit gyakrabban mondogatom a páromnak. "Véletlenül" az ő böngészőjén nézegetek gyűrűket. Ilyesmi. Oké, mondjuk mi megbeszéltük, hogy mindketten akarunk esküvőt. De őszintén, ha őt csak simán nem érdekli, neki nem fontos, akkor miért ilyen megerőltető kicsit a kedvedre tennie? Oké, ha elvi okokból direkt nem akar, az más, de a leírtak alapján simán csak telibecarja az egészet. Innentől kezdve neked kell kicsit erősködnöd, ha változást akarsz...
2015. jún. 14. 09:51
19/27 Interferencia válasza:
Mindkét nemre igaz, hogy egyre kevésbé akarnak házasodni. Ennek okait firtathatjuk, de kb. regényeket lehetne írni, meg eléggé off is lenne.
2015. jún. 14. 10:45
20/27 anonim válasza:
Ülj le vele komolyan beszélgetni, és mondd meg neki, hogy ne viccelje el, mondja el komolyan mit gondol.
Nem akarlak elkeseríteni, de ebben az esetben szerintem nem akar ő házasodni, hiszen eddig sem beszéltetek róla komolyan. Úgy lenne a fair, ha te engednél, mivel 10 év alatt nem ebben "állapodtatok meg", hanem ez most neked egy hirtelen jött ötleted 1-2 éve. Valószínűnek tartom, hogy ő ellenzi a házasságot, ezért mondja azt, hogy csak papír.
Lehet róla beszélni, de neked is el kell fogadnod, hogy az ő vágyai ugyanolyan fontosak a kapcsolatotokban, mint a tieid, és nem feltétlenül neki kell engednie.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!