Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Férfiak, ti mennyi idő után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, ti mennyi idő után jegyeztétek el a párotokat?

Figyelt kérdés

Nem (csak) türelmetlenségből kérdezem. A párommal egy éve élünk együtt, és még én is korainak tartanám az eljegyzést, de ő meg olyasmikre hivatkozik (az anyagiak és ismerettségünk rövidsége mellett), amit nem tudok elfogadni- konkrétan a "társadalmilag elfogadott időt" akarja kivárni eddig.

Én nem akarom siettetni, amíg nincs meg a pénz a lagzira és a nászútra, addig semmiképpen sem szeretném, hogy megtörténjen a lánykérés, rövid jegyességet szeretnék, de azért egy ilyen indok... Igen, kicsit több, mint 1 éve vagyunk együtt, ez rövid idő, még úgy is, hogy 90%-át együtt lakva töltöttük. Nem is erről van szó. Hanem mi ez a "társadalmilag elfogadott idő"? Van ilyen egyáltalán?

2015. máj. 28. 16:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

én interneten április végén ismertem meg a feleségem, május végén randi, augusztusban eljegyzés, következő augusztusban esküvő.

Nem tudom, hogy ez társadalmilag mennyire lefogadott... :D

38F

2015. máj. 29. 22:01
 12/14 anonim ***** válasza:

Én úgy vettem észre társadalmilag 2 év az elfogadott... de én ezt korainak tartom. Nálam az ideális 3 év után eljegyzés, +1 év után esküvő. Ezen belül legyen minimum 1 év együtt élés.

L20

2015. jún. 8. 01:08
 13/14 anonim ***** válasza:

Én 2-3 évet mondanék "elfogadott" időnek. Főleg ha ez alatt együttélés is volt. Általában ennyi idő alatt a hormonok és a rózsaszín köd is csillapul, valamint kiderül van-e idegesítő szokása évszakonként. Például végig nyavalyogja a nyarat, mert nem bírja a meleget és rosszul alszik, belédköt minden hülyeség miatt és létezni se bír (exem ilyen volt, járás alatt nem derült ki, együttlakva kiborító volt), és emiatt a te létezésedet is elviselhetetlenné teszi.

Egyébként azt se mindegy hány évesek vagytok. Mert én a 2-3 évet 24 feletti korosztályra mondanám, mármint akik akkor jönnek össze. Az alatt inkább 4-5 év. 30 felett pedig nem meglepő az 1 év.

2015. jún. 9. 08:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Mi 5 éve vagyunk együtt a párommal. Ebből 4 éve már együtt is élünk. Mégse kérte még meg a kezem, mert pl. én még egyetemen tanulok (utolsó évemet csinálom, már csak a szakdoga és az államvizsga van hátra).

Mi ezt már a kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy jegyességnek, esküvőnek akkor lesz értelme, ha már mindketten végeztünk a sulival, lesz állásunk és önállóan meg tudunk állni a magunk lábán. A párom tavaly már végzett, én majd csak jövő tavasszal fogok. De mi nyilván fiatalabbak is vagyunk, mint ti, szóval amúgy is ráérünk az ilyesmivel. :)

Idősebb korosztálynál szerintem nem kell ennyire elhúzni, nálatok már gondolom, adottak a feltételek, mindketten dolgoztok, van lakás, stb. Szerintem nincs ilyen, hogy "társadalmilag elfogadott idő"... ez butaság. Akkor jegyezzétek el egymást, ha TI úgy érzitek. A ti életetek, ti fogtok összeházasodni, nem pedig a társadalom... szóval akkor van itt az ideje, ha majd ti úgy érzitek. :)

2015. jún. 23. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!