Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van még valami jelentése az eljegyzésnek? (többi lent)
Szinte nem is létezik olyan pár akik ne jegyeznék el egymást. Pl valaki már pár hónap után eljegyzi a párját. Régen az eljegyzés után el is vette a nőt a férfi, manapság vagy szakítanak vagy éveken át nincs esküvő. A sok eljegyzés miatt már nincs akkora varázsa, mint régen. Csak én érzem így?
23/L
1. Vannak ilyen tiniszerelem szintű szerelmek, amikor a srác az első igazán komoly kapcsolatánál eljegyez valakit pár hónap után... láttam már ilyet, mondtam is neki, hogy ez még nem az a szint, amikor meg kéne lépni... aztán meg akkorát koppant, hogy csak pislogott.
2. Láttam olyat is, hogy 7 évre rá vette el a srác a csajt. Vártak, míg egyenesbe jön az életük, házat tudnak venni meg eleget félretenni az álomesküvőjükre, stb.
3. És van olyan is, hogy 2-3 év után eljegyzi a lányt, rá 1-1,5 évre esküsznek. Én ebből látom a legtöbbet.
De én pár évvel idősebb vagyok. Az én korosztályomban nem volt jellemző az első eset néhány évvel korábban, legalábbis azok között, akiket én ismerek. Az a srác, aki az első esetet képviseli az ismeretségi körömben, kb. veled egy idős. Lehet, túl sok romcsi filmet nézett...
Mi majdnem 8 év után házasodunk. Tini szerelem volt. 22 éves voltam az eljegyzéskor, idén leszek 25. Vártunk míg mindketten végzünk az egyetemmel, munkahely stb.
Számunkra volt varázsa. Engem nem érdekel más.
Főleg az, hogy ki mit csinál 18 évesen számomra indiferens :)
Az eljegyzés után nem kötelező azonnal házasodni. Miért ne lehetne akár éveket várni az esküvővel? Semmilyen szabály nem tiltja. Az eljegyzés annyit tesz, hogy a pár komolyan gondolja a kapcsolatát, és szándékukban áll összeházasodni. Hogy mikor teszik meg, az az ő dolguk.
Akik meg divatból jegyzik el egymást pl tinik, éretlenek, komolytalanok az esetek 99%-ában. Vagy hogy legyen mit kitenni a facebookra, "kapcsolatszint emelés" céljából, esetleg úgy teszik, hogy eljegyzés van, de sose akarnak összeházasodni, ezek egész egyszerűen röhejesek.
Egyébként inkább legyen felbontva egy eljegyzés, legyen szakítás, minthogy el kelljen válni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!