Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan derithetnem ki, hogy valodi ko van e a tesom gyurujeben?
ha gazdagok és komolyan gondolja a csávó, akkor lehet eredeti.
szerintem kicsit szemétség, hogy ennyire érdekel.
nincs saját életed?
a nővéred ha akarja majd elviszi ékszerészhez megkérdezni.
de neked ehhez nem sok közöd van. már bocsi
"elmeletileg gyemantok"
komolyan, miért nem mindegy? különdben sem mérhető le a pasi szeretete a gyűrű alapján.
GET A LIFE
A gyémántokat nagyon egyszerűen ki tudod deríteni, hogy tényleg az-e. Bemész egy ékszerüzletbe vagy inkább egy zálogházba és megkéred, hogy bökjék meg gyémántteszterrel.
A kék kő vizsgálata nehezebb, be kell tenni egy refraktométerbe, abból lehet tudni, hogy pl zafír-e vagy más. Ahhoz, hogy valódi zafír vagy szintetikus, már drágakő mikroszkóp kell. Ha igazi, még akkor is kérdéses, hogy természetes-e vagy hőkezeléssel kapta a kék színt.
Írsz egy privátot, leírom ki az aki meg tudja mondani. De fizetni kell érte.
Ha kiváncsi rá, akkor fogja magát és amikor elmegy egy ékszerüzlet előtt, akkor megnézeti..
Én is megnézettem a ballagási nyakláncomat, bár nem azért,nhogy igazi-e, hanem mert tudtam nagyjáből mennyiért vették, de ismerős által, és különleges ötvösmunka, habár vélonyka megis szép ára van, azt is tudom, hogy a szüleimnek az eredeti árra is kevesebbet mondott, nem is árultam el a szüleimnek.
2 havi megélhetésem meglenne abból, amennyiért záloghazban bevennek,ha oltári gáz volna.
Több helyre is menjetek be megbecsültetni, mert vannak tré helyek, ahol direkt kevesebbet mondanak hogy hátha beadod és akkor ők jártak jól.
Esetleg aukciós háznál lenne még érdemes felbecsültetni,ott nem vágnak át, mert ha aukcióra kerül a sor, nem engedhetik meg maguknak h átvágják a klienseket ill. nekik is érdekük h jó áron menjen el, mert akkor nagyobb jutalékot kaszálnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!