Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyűrűs kérdéseim lennének?
Sziasztok!
2 kérdésem is lenne:
1) A karikagyűrűt közösen választják a párok? Vagy azt is ugyanúgy a férfi nézi ki, mint az eljegyzési gyűrűt? (Esetleg volt olyan pár, akik az eljegyzési gyűrűt is együtt választották?)
2) Mi lesz a jegygyűrűvel az esküvő után? Tudjátok, miután felkerült a karikagyűrű? Esetleg azt is ugyanúgy hordtátok tovább, vagy olyankor az eljegyzési gyűrűt már leveszik? Vagy ilyenkor az hová kerül?
Nos.
1) Vannak akik együtt választják, van, hogy a hölgy nézi ki előre hogy melyiket szeretné, és néha meglepetés.
2) Hordják a karikagyűrű mellett, vagy másik ujjon, esetleg elteszik emlékbe. Ismerek sok olyan párt, akik egyiket sem hordják.
Tehát gyakorlatilag mindent Ti döntötök el. AHogy tetszik. :)
Mindent ti döntötök el, hogy hogyan legyen, így igaz.
Én már mindenféle verziót hallottam erről, és mindenki ragaszkodott az igazához, hogy ő tudja jól. :)
Biztos területenként is eltérő a szokás.
Személy szerint rondának tartom, mikor egy ujjon egyszerre két gyűrűt is viselnek.
Régen volt szokás, hogy a férfi egyedül vette meg a karikagyűrűt, de akkoriban nem volt ilyen választék, általában mindenki egyszerű karikát vett.
Ma már szerintem illik együtt kiválasztani, hogy mindkét fél ízlésének megfeleljen.
A jegygyűrűt majd a nő eldönti hordja-e. Van aki esküvő után bal kézen hordja a jegygyűrűt, jobb kézen a karikát. Van aki jobb kéz gyűrű ujjon mindkettőt, van aki egymás melletti ujjon.
És van, aki nem hordja.
Mi egyutt valaszottuk a karikagyurut. Az eljegzesi gyurut egyedul valaszott a ferjem.
En hordom az eljegyzesi gyurumet, meg se fordult a fejemben, hogy ne hordjam.
Szia! Nálam anno, amikor az akkori barátom megkérte a kezem, akkor karikagyűrűt vett. A házasságig nem jutottunk el.
A férjem egy szolid, egy köves gyűrűvel kérte meg a kezem. A karikagyűrűt pedig közösen választottuk ki.
Én a bal kezemen hordtam a lánykérő gyűrűt. Miután elkészült a karikagyűrűnk (az esküvő előtt kb 3 héttel),akkor a köves gyűrűt a jobb kezemen hordtam, a karikát pedig a bal kezemen. Esküvőn pedig a karika átkerült a jobb kezemre, a köveset pedig a bal kezemen hordom. :-)
Nekem az a véleményem, hogy a karikagyűrűt a pár inkább együtt válassza ki, mert ha nem tetszik a lánynak a karikagyűrű, rossz lesz neki hordani.
1. Igen, szerintem együtt praktikus, már a méret miatt is.
2. Ezt nem tudom, mert én fölöslegesnek érzem a kövesgyűrűt, de úgy tudom, hogy azt is szokták hordani másik kézen vagy másik ujjon.
1. Mi közösen vettük a karikagyűrűket, az eljegyzési gyűrűt a férjem vette külön, az meglepi volt:)
2. A jeggyűrűt lehet ugyanazon a kézen hordani együtt a karikagyűrűvel, amennyiben a fém teljesen azonos a két gyűrűben. Ha különbözik, akkor lehet a karikagyűrűt a jobb kézen, a jeggyűrűt a bal kézen hordani. De sokan egyáltalán nem hordják esküvő után, illetve van, aki alkalmakkor veszi fel. Én pl ez utóbbiak közé tartozom, főleg, mivel kiáll a kő belőle. Így mindennapi használatra annyira nem alkalmas, vagy pedig figyelni kell, hogy en akadjon be semmibe.
mi együtt választottuk mindkét esetben.
(az első férjem halott.)
eljegyzési gyűrűt nem választottunk, mert nem vagyok ékszerkedvelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!