Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hogy illene megtartanunk az eljegyzésünket?

ja unatkozom, de a havim nem most van meg :)
nem kell aggódnod értem

Hát a szüleidet is megértem, azért ha gyorsan következik egymás után a kettő parti, az eléggé pénztárca-gyilkos.
Akkor már inkább őszre, kora télre, az mégiscsak közelebb van, mint a jövő tavasz. :)

A szüleid ragaszkodnak hozzá! ÉS? A ti eljegyzésetek lesz, nem az övék. Le kéne szakadni már a szülőkről....Olyan legyen amilyet ti akartok, ne olyan amilyet ők. Te anyuci, apuci, meg a társadalmi szokások alapján hozod meg életed fontos döntéseit? Ha igen, az elég szomorú.
Amúgy, ha a szüleid ahhoz ragaszkodtak volna ennyire, hogy ne ezzel a férfival járj , akkor bólogattál volna erre is hogy a kedvükben járj?
Én amúgy külön tartottam volna, ha lett volna eljegyzési bulink. Ha már van, az 2 emberről, 1 párról szóljon. (szerintem)
Mellesleg
"Nekem is jobban tetszik a házasság fogalma, de rájöttem az utóbbi időben, hogy az élettársi talán még jobb, ott nem köt semmilyen "kényszer vagy szabály" a másikhoz, csak a szívetek."
A házasság sem köt a másikhoz. Létezik válás, ha nem megoldhatóak a felmerülő problémák.

Bocs, de egyetlen fiuk - nem fiaik.
Kérdezd meg a vőlegényedet és a szüleit.
Olvastam a többi hozzászólást és szerintem se csináljátok csak azért mert szokás és ez a hagyomány. Saját magatoknak akarjatok megfelelni nem pedig másnak.
Egy megtörtént eset: A szomszéd faluban az egyik esküvőn a menyasszony a menyasszonytánc előtt felállt és elmondta, hogy Ő bizony nem fog pénzért táncolni. Ha valaki szeretne nekik ajándékot és pénzt adni (tánc nélkül) azt szeretettel megköszöni és elfogadja. Az idősebbek persze ki voltak akadva, a korabeli fiatalok viszont egyetértettek vele. Azért majd írd meg, hogy végül is mit döntöttetek. Sok boldogságot. :-)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!