Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lánykéréskor kikérni az Anyu engedélyét?
A Lánykéréskor csak ketten voltunk-meglepett a párom, természetesen igent mondtam, és nagyon boldogok voltunk, de jött a másnap, ment mindenki haza nagy örömmel elmesélni, hogy jegyesek vagyunk (5éve vagyunk együtt) és az én szüleim persze nagyon örültek neki- (velünk örültek! ), de a a Párom anyukája kiakadt veszekedett, sírt, kiborult, merthogy szerinte azt vele kellett volna elősszőr megbeszélnie, és, hogy mit tett vele a fia, hogy kihagyta ebből, és utólag kellett megtudnia..
Amúgy elvileg szeret engem az Anyós,mindig mindenkinek úgy mutatott be(előtte is,és azóta is),hogy "Kis Menyem".de mikor kiderült,hogy 5év után eljegyzett,akkor az volt,hogy Ő nem gondolta,hogy ilyen komolyan gondoljuk,és hogy így,hogy nem vele beszélte meg ezeket a dolgokat,már nem is tud örülni nekünk..-mi persze lelkileg kivoltunk a viselkedésén rendesen(mikor boldog kellett volna,hogy legyen ez az időszak..)- igyekezett közben olyan embereket keresni akik neki adtak igazat,és semmi más véleményt nem volt hajlandó elfogadni.,majd mikor pár nap múlva ismét felhívtam,hogy mégis meddig akarja ezt csinálni velünk,hirtelen mintha misem történt volna azt mondta,hogy Ő eddig is örült nekünk..
ÁÁÁÁÁ :DDDDDD
Mit gondolt az anyósod őt kéri meg a vőlegényed? Ugyan már! Ez az ő döntése volt mert szeret téged, és ez a kettőtök dolga.
Nagyon sok boldogságot!
Én már régen voltam menyasszony.
,de a válaszokból úgy érzem,hogy bizonyos fogalomzavar van az eljegyzés körül.
Még 25-30 éve is (sok helyen még ma is),ha egy fiú nősülni akart,szándékát bejelentette a szüleinek,kérve őket,hogy a jövedőbelijét fogadják majd be a családba.
Ezután kérdezte meg a lánytól,hogy feleségül megy-e hozzá.Ha a lány igent mondott,akkor megbeszélték,hogy mikor menjen el a fiú a lány szüleihez,hogy tőlük is megkérje a lány kezét.Egyúttal arra is megkérte a szülőket,hogy fogadják be őt is családjukba.DE EZ NEM VOLT MÉG ELJEGYZÉS.
Ezután vette meg a fiú a gyűrűt,(esetleg mindkettő a másikét),és a lány szülei meghívták a fiú szüleit is ebédre és ott húzták az ujjukra a jeggyűrűt.Ez volt az eljegyzés,és ettől kezdve voltak csak menyasszony-vőlegény.
Ma a fiatalok nincsenk tekintettel a szüleikre,mondván,hogy ez csak kettőjükre tartozik.Nem gondolnak arra,hogy ezzel esetleg megbántják a szülőket,és kiindulópontja a későbbi rossz kapcsolatnak.
A te párod édesanyja is nyilván még ehhez a régi szokáshoz tartotta volna magát,és jogosan esett rosszul neki a fia viselkedése.
Nem kellen minden régi és helyes szokást a nagy önállóság hangoztatása mellett eldobni.
Én 16 éves vagyok, egy éve vagyok együtt a barátnőmmel. 2 év múlva tervezem megkérni a kezét (nézzetek hülyének, szabad:D ), de én az apósommal fogok beszélni erről...az én szüleim és az anyósom kizárva. És szerintem hülyeség hogy az anyja emiatt hisztizik.
U.i.: Én pont ezért utálom az anyósomat, mert mindenbe bele akar szólni - bár nem hagyom neki.
És sok boldogságot!:D
Részvétem... Irtó kellemetlen 30 éved lesz az anyóssal. Tudod, előadja magát, hogy minden szép és jó, "Kismenyem" vagy, blablabla, aztán ilyenkor csak kibukik, hogy nem téged (meg egyébként mást sem) szeretne menyének, mert potenciális ellenségként tekint rád, aki elveszi tőle a fiacskáját...
Ha ezt most sikerül is kezelni, készülj fel az esküvőnél egy újabb hisztirohamra, ami talán erősebb lesz, mint a mostani, utána meg az állandó fúrásra.
Saját tapasztalatomból beszélek, ugyanez történt velem is.
Hát sajnos így van,tapasztalom,mivel épp most készülünk az esküvőre..a fúrást is érzékeljük rendesen..
ez az utolsó időszak nagyon nehéz,lelkileg és mindenféle téren,de márcsak pár hónap és végre külön megyünk,akkor már remélem stabilizálódik a helyzet.teljesen más lesz a felálás,így remélem a kapcsolat is jobb lesz.
Házasodjatok össze minél hamarabb, aztán olyan ritkán tartsátok a kapcsolatot, amilyen ritkán csak lehet.
Köszönöm a szokásleíró válaszolónak, ezt én nem tudtam. A párom sem annak idején, ő is tőlem kérte meg a kezem, én meg elmondtam apunak. Még csak nem is jártunk együtt egy percet sem azelőtt! Hogy kiakadhatott volna apukám, most látom! De nem tette, csak közölte, hogy a férjem jöjjön el és tőle kérje meg a kezem. Ő kiöltözött öltönybe és el is jött, azt se tudta, mi fog történni,mire való ez az egész! Megbeszélték, hol fogunk lakni, miből fogunk élni és kész.
Ez a nagy sértődés a nőkre jellemző.
Egyébként ez a lánykérősdi igen álságos a mai világban, ahol 5 év együttjárás meg szex után úgy teszünk, mintha valami újra kérnénk engedélyt a szülőtől, akinek a véleménye úgysem mérvadó. Régen pár hét vagy hónap szerelem után, szűzen kérte meg a fiú a szülőktől a lányt, és ott újdonság lehetett, hogy el akarja venni. Ma ennek semmi értelme.
"Megbeszélték, hol fogunk lakni, miből fogunk élni és kész."
Speciel én ezt a saját lányomtól kérdezném meg. De még neki sem tilthatom meg, hogy mit csináljon, csak támogathatom. Tőlem ne kérje el a kezét senkinek senki. Felnőtt emberekről van szó, szavazhat, aláírhat saját nevében, vállalkozhat, költözhet. Mi értelme ennek az egésznek már? Semmi.
Igazából két verzió van. Nem is olyan régen még illett a szülőktől, még régebben az apától elkérni a lány kezét. Aztán persze én mint lány, tuti elolvadnék, ha így tenne a kedvesem/vagy tesz majd :D. Szóval egyrészt lehet, hogy rosszul esett neki, hogy nem beszélte meg vele a pici kincse, mert hát ez mégsem egy kis döntés. Na meg ugye a sokk, hogy tyű, ezek házasodni akarnak :D
És a korábban említett szülői tudat alatti aggodalom: többé nem az én iciripiciri egyetlenem. Ez teljesen normális.
Ha amúgy kedvel, és kedves, akkor az a kommentelő érezze lehurrogva magát aki azt írta, hogy szörnyű lesz anyósnak.
Szimplán bepánikolt ennyi, nincs ezen semmi csodálkozni való. Nem veled van baja, hanem azzal, hogy bizonyos értelemben "elveszti" a gyerekét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!