Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetem/főiskola mellett érdemes eljegyezni valakit?
szia!
Sokáig én is azon a véleményen voltam, hogy inkább ne, legyen saját keresetből...aztán úgy esett, hogy a karikagyűrűinket a vőlegényem szülei fizették ki...
Én dolgoztam már a párom még egyetemista volt (5. éves orvosin) amikor megkérte a kezem. Volt félretett pénzünk, sőt aranyunk is, amit soha nem használtunk, úgyhogy beadtuk az ötvöshöz és megrendeltük a gyűrűket. (Az anyagiak eloszlása úgy van nálunk, hogy az én fizum, ösztöndíj és a párom szülei amennyit adnak...) Szóval megrendeltük a gyűrűket és senkinek nem szóltunk egy szót sem, csak amikor már megvoltak...no ebből kirobbant egy kisebb (nagyobb) családi botrány, hogy a párom szülei szeretnék fizetni egészben a gyűrűket, mert milyen az már, hogy közös pénzből vettük?! (Pedig ez aztán engem végképp nem érdekelt, hogy milyen pénzből vannak a gyűrűk). Szóval egy darabig hadakoztunk, aztán a végén kifizették ők a gyűrűinket...a pénz megmaradt nekünk. Semmit nem változtatott a dolgokon, hogy ki fizette...sosem hozódik fel és szerintem ebben a felállásban nem is lényeg. Mondjuk függ szerintem attól is, hogy mennyire vagytok önállóak, érettek, mikorra készültök összeházasodni (mondjuk első-másod évesen azért még nem olyan nagyok a kilátások...), mennyi ideje vagytok együtt?
De szerintem alapvetően a pénz nem meghatározó ebből a szempontból. Én eljegyzés előtt kaptam lánykérő gyűrűt a páromtól, amit ő vett meg...
Gondolom az esküvőnk során is segítkezni fognak amiben csak tudnak. ÉS őszintén én is segíteni fogom majd a gyermekeimet, amiben csak tudom, segítek elindulni nekik az úton.
Szóval ha úgy tetszik mi a szülők pénzéből jegyeztük el egymást, de ez inkább ajándék volt részükről...
Jövő nyáron házasodunk.
Legyetek boldogok és csak megfontoltan a döntésekkel! :)
24-N
Utolsó vagyok: Ja, most olvastam el a bejegyzést amit közben írtál: ez esetben a "barátod" legyen olyan tökös és menjen el dolgozni, hogy megkeresse a gyűrű(k) árát.
És nem tudom ki írta már, hogy a párja orvosis, de mélyen átérzem. Én már a mesterképzővel is végeztem, ő még mindig nyomja.:D :)) kitartás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!