Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy nő és férfi eljegyezték egymást és együtt élnek akkor már élettársak?
Az együtt éléshez nem kell semmi más, csak hogy összeköltözzenek.
Sajnos manapság nagy divat csak úgy, minden jöttmenttel összedobni a szennyest, évekig együtt élni semmi kilátással arra, hogy mégis tart e valahová a kapcsolat.
Aztán meg sírnak itt a lányok hogy nincsenek megkérve x év együtt élés után sem. Hát mondjuk nem kéne összeköltözni olyannal aki meg sem kért...
21. válaszoló!
Nem teljesen értek veled egyet. Szerintem igenis jó, ha házasság előtt együtt él két ember, mert akkor derül ki igazán, hogy milyen együtt. Ha nem működik, akkor könnyebb előlről kezdeni mással. Én mindenképpen szorgalmazni fogom a fiaimnak, hogy éljenek együtt a párjukkal házasság előtt. Én 9 évig éltem együtt a párommal, született egy gyermekünk. Ő nem igazán akart házasságot, mert előttem volt nős és nem jól sikerült, ezért nagyon félt attól, hogy házasság után megváltoznának a dolgok. Én megértettem. Persze ő meg azt tudta, hogy nekem meg (mint a legtöbb lánynak) álma a fehér ruha, az esküvői felhajtás. Így 9 év után a legnagyobb lelki nyugalommal kérte meg a kezem és összeházasodtunk, úgyhogy ez az álmom is teljesült! :) Azóta megszületett a második gyermekünk is és boldogan élünk... Én pl. nem vagyok híve a hosszú jegyességnek sem, de elfogadom, ha valaki jobban érzi magát "jegyesként", mint "élettársként". Szerintem a legfontosabb a két fél közötti megértés, egymás tisztelete és hibáival való megbékélés. Ez pedig együtt élve derül ki leghamarabb! A rózsaszín ködben, a kapcsolat elején általaban minden szép és jó, de ha ez elmúlik, nem mindegy, hogy mi marad utána! Én 13 év után is szerelmes vagyok a férjembe, sokmindenen mentünk át együtt. Nem is tudom mi kéne történjen, hogy elváljunk. :)
22. olvasd el még egyszer a válaszomat. Sehol nem írtam olyat, hogy ne éljenek együtt esküvő előtt. Én azt írtam, hogy manapság az a divat, hogy csak úgy összeköltöznek a párok anélkül, hogy bármi rálátásuk lenne a jövőre, aztán a nő pedig x év után sír, hogy x éve együtt élnek, de még mindig nincs megkérve a keze.
Magyarul ne költözzenek össze olyannal aki a költözködés előtt nem kérte meg őket legalább.
A férjemmel nálunk is jóval összeköltözés ELŐTT volt a lánykérés. Másképp nem is költöztem volna össze a férjemmel, mert miért élnék együtt valakivel aki el se akar venni...?
A házasság előtt mi is éltünk együtt 6 hónapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!