Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miből áll az eljegyzés?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miből áll az eljegyzés?

Figyelt kérdés

A párom húsvétkor el akar jegyezni...Az eljegyzés abból áll, hogy az ujjamra hú egy köves gyűrűt, vagy egy karikát, vagy mindkettőt? Hogy van ez, én ezt nem értem...

És nekem kell ajándékot vennem, és ha igen, mit?

2009. dec. 19. 12:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A "magyar" szokás az, hogy a jegyespárnak van gyűrűje, amit ált. együtt választanak ki, vagy a fiú veszi meg /tudván a lány bal ujjméretét/. Eljegyzéskor semmilyen ajándékot nem kell venni, hisz ez az "ajándék". Van ahol ebédet csinálnak vagy vacsit, van ahol a két fél egymást jegyzi el négyszemközt. A lényeg ugyanaz: egymás ujjára húzzák a gyűrűt.Általában ez nem köves, de kinek mi tetszik.Szoktak kísérőgyűrűt is adni mellé a lánynak, de ez nem kötelező momentum. Házasságkötéskor meg a bal ujjról átkerül majd a jobb ujjra a gyűrű. Amerikában (meg még pár országban) a lány kap csak gyűrűt.(általában köveset)
2009. dec. 19. 12:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg ez a lánykérés. Nálunk úgy zajlott, hogy a párom megkérte négyszemközt a kezem, majd a családnak bejelentettük, hogy eljegyzést tartanánk ekkor és ekkor. Vacsit rendeztünk, a legszűkebb családi körben. Itt a párom étkezés előtt felállt és odament apukámhoz megkérni a kezem. Ő áldását adta rá, majd jöttem én. Nekünk akkoriban azt mondták, hogy eljegyzésre köves gyűrűt illik venni. A gyűrűk számában vita volt (hogy csak a lány kap vagy a férfi is), de mi elrendeztük úgy, hogy a párom felhúzta az én ujjamra a gyűrűt, én pedig minden egyéb körítés nélkül az övére a másikat. Mivel a férfiak nem szoktak köves gyűrűt hordani, emiatt a vőlegénynek tanácsos sima gyűrűt viselnie, de lehet akár gravíroztatni is. Szerintem olyan legyen az eljegyzési gyűrű, amilyen tetszik (karika, köves, gravírozott vagy sem), úgyis ti hordjátok majd.
2009. dec. 19. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
ja igen, a klasszikus, hogy megkérik a lány kezét az apától először...Nálunk ez úgy volt, hogy utólag mondtuk el, illetve kérdezte a párom, hogy van-e vmi ellenvetés. Erre anyukám tréfából válaszolt: Nem! Vigyed! :D
2009. dec. 19. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:
86%

Második lennék!

Igen, ezt apu is mondta: Vigyed, vigyed nyugodtan! Fizetünk is, csak vigyed! :):):):)

2009. dec. 19. 12:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk eljegyzéskor kaptam egy köves gyűrűt, karácsonyra pedig megvesszük a karikagyűrűket közösen, és az esküvőig hordani is fogjuk. Hogy mi a szokás? Engem nem igazán érdekel, mi így szeretnénk. Szerintem ez a lényeg.
2009. dec. 19. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:

A fiú szülei elmennek a lányos házhoz, kikérő verset mondanak,utána ebéd/vacsora.

Én kaptam 20000ft-ot, virágkosarat, italokat. Ez 11 éve volt.

2009. dec. 19. 15:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Nézd meg az Indul a bakterház című filmet. Abban igen megható eljegyzési jelenet is látható, hogy illik viselkedni egy igazi magyar eljegyzésen. :DD
2010. febr. 28. 00:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!