Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi valójában az eljegyzés?
Szia!
Hat regen:)18 eve volt az en eljegyzesem!falusi szokas szerint!kivolt tuzve az eljegyzes datuma ,es a fiu eljott a szuleivel megkerni a lany kezet! a lanyos haznal ebed vagy vacsora volt!oda a tanuk ,vagyis a szencseges keresztszulok is megvoltak hivva,es meg a testverek!Hat ez jobbik esetbe 50 szemely ,mert ha nehol 4-5 testver van es az ferjestul,megyestul kb annyi!az en eljegyzesem kb igy zajlott!a lakodalom,az pedig kulon volt,satoros lagzi kb 300 szemely a fiunal es a lanynal is!ugyhogy ossz 600.
A lagzi az is nagyon erdekesen zajlik regimod szerint , ha erdekel tegyed fel kerdesnek es azt is leirom!
de van meg regibb hagyomany a nagyanyaink eljegyzesei az biztosan erdekesebb ,hatha azt is leirja neked valaki!
Sok boldogsagot nektek!!!
Manapság az eljegyzés? Szerintem még van, akinek sokat számít, pl nekem és még sok ismerősömnek is.
Nem kell, hogy nagy hacacáré legyen, manapság inkább a fiúra és a lányra tartozik.
Én hiába vártam, hogy párom meggyűrűzzön, kiderült, egyedül nem szívesen választ gyűrűt, nehogy ne legyen kedvmere való.
Így együtt mentük el a boltba, megvettük, elmentünk a folyópartra és megkérdezte akarom-e vele leélni az életem? És én akartam... És felhúztuk egymás ujjára a gyűrűt, megöleletük egymást és boldogok voltunk.
Nem feltételn kell ennél nagyobb feneket keríteni a dolognak.
Elmentünk, megvettük a gyűrűt. Vettünk 1 üveg pezsgőt. Este a pezsgőt megittuk a gyűrűt felhúztuk. Másnap bejelentettük a szülőknek egy üveg pezsgő mellett, hogy eljegyeztük egymást, jövő nyáron szeretnénk összeházasodni. Amikor hazamentünk a másik szülőkhöz is, akkor oda is vittünk egy pezsgőt és ott is elmondtuk szádékunkat.
Végülis az eljegyzés arra jó, hogy tudja a környezet, mi házasodni szeretnénk.
Mi valójában az eljegyzés?
Mit számított régen? Manapság már tudom, hogy nem sokat.
Hát akkor képzeld el, most 2024-be mennyit jelent!
Régen az eljegyzés egy komoly kötelezettségvállalást jelentett a házasság előtt álló pár részéről. Ez volt az az időszak, amikor hivatalosan bejelentették a családoknak és a barátoknak, hogy tervezik az esküvőt, és elkezdődtek az esküvői előkészületek. Az eljegyzés arra szolgált, hogy a fiatalok megerősítsék elkötelezettségüket egymás iránt, és jelezték, hogy készen állnak a házasság létrehozására.
Manapság az eljegyzés gyakran kevésbé hivatalos és talán kevésbé fontos lépés a házasság felé. Sok párnak nincs hosszú eljegyzési időszaka, és néhányan akár meg is szakíthatják az eljegyzést. Az eljegyzés ma inkább a párok számára való együttélések előhírnöke, de természetesen minden embernek más a prioritása és a fontossága. A lényeg az, hogy mindkét fél készen álljon az örök hűségre és szeretetre az esküvőt követően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!