Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
2 év után már hülyeség arra számítani, hogy megkéri a kezemet?
Minden nap úgy érzem, mintha valami nagy dologra készülne...de nem teszi. Szerelmesek vagyunk. Nem kérdőjelezem meg az érzéseit, de mégis mennyi idő kell hozzá, hogy egy pasi elkötelezze magát? Az összeköltözést akarja mindenképpen, én meg jó néven venném, ha előbb megkérné a kezem....
Rosszul teszem?
Attól hogy beszélgettek egymással, akár a házasság szándékáról....még nem erőszakoskodik senki...ne haragudj, nem bántani akarlak, de ha ilyen a kapcsolatotok....(nem beszéltek meg dolgokat csak mert mi van ha erőszaknak hiszi) az nagyon gáz...
Tudni kell megnyílni a párodnak, őszintén beszélgetni akár cikinek gondolt dolgokról (is).
Ha nem ismered őt annyira, hogy tudd, nem fogja erőszakolásnak gondolni ha csak beszélgettek a házasságról, akkor bocsi de éretlen az egész kapcsolat.
A férjem pl 1 hónap után kért meg. (24-21 évesek voltunk akkor. ő a fiatalabb. (Másfél év után házasodtunk). De mi teljesen kötetlenül beszélgettünk erről a kapcsolatunk elején, mert mindketten komolyan gondoltuk és úgy jöttünk össze. Ráadásul ő hozta fel a témát először. :D
És én nem féltem őszintén elmondani, hogy nincs kifogásom az ellen ha egy ideig járás, majd együtt élés van, de azért mondjuk 2 -3 év után max (egész kapcsolatot nézve) már szeretnék házasságban élni.
Ő is elmondta hogy neki sincs ellenére a házasság, hiszen úgy érzi megtalálta azt a nőt akinél nem kell ezen gondolkodni se:D
azta azt hittem max 20 vagy :)
kommunikáció az nulla ebben a kapcsolatban, felnőtt emberek és nem tudnak beszélgetni, katasztrófa!
Rosszul teszed. két év után, ilyen idős korban már nagyon is itt az ideje összeköltözni, nem is értem, hogy nem volt rá igényetek korábban. Lakva ismerszik meg az ember, ez nagyon nagy igazság, és ameddig nem ismered (nyilván soha nem lehet egy másik embert 100%-ig kiismerni, de annyira pár hónap alatt is lehet, hogy egyáltalán működik-e az együttélés), addig meg se forduljon a fejedben házasság - legfeljebb a romantikus álmaidban. Sajnos ennyi realitás mindenkibe kell, hogy szoruljon, saját jól felfogott érdekében.
Nem tudom, hogy kinek a "hibája", hogy csak most jutottatok el egyáltalán az összeköltözésig, de ha neki ment ilyen lassan - ennyi idősen! - az elhatározás, akkor én a lánykérést se datálnám meglepően koraira...Bár, ki tudja. Azért érdemes összeköltözéskor leülni megbeszélni a jövőt, hogy kinek mik az elvárásai, és akkor nem ér meglepetés (negatív értelemben)...
Szerintem is az összeköltözést kellene megvárni, hogy egyáltalán tudtok-e együtt élni. Írtad, hogy 35,38 évesek vagytok. Nem vagytok idősek, de azért "benne vagytok a korban" abból a szempontból, hogy már van egy kialakult életritmusotok, életetek, külön. Nem biztos, hogy ugyanolyan egyszerű lenne kompromisszumokat kötnötök, alkalmazkodnotok egymáshoz, mert ennyi idősen nem fog már az ember annyit változni, vagy könnyen változtatni bizonyos megszokott szokásain. Van egy középkorú pár ismerősöm, akik szintén 2 éve vannak együtt, pár hónapja költöztek össze, de annyit vitáznak, veszekednek mióta együtt élnek, hogy rosszabbak mint a tinik. A nő próbálná a férfit több alkalmazkodásra, megértésre bírni, hogy többet legyen otthon, viszont a férfi az évek alatt míg egyedül élt nem ehhez volt szokva, így a nő a feje tetején is állhat 2 napig akár, akkor sem fog változni/változtatni. Persze vannak kivételek, de attól még várjátok meg mi sül ki az összeköltözésből. Egyébként a párommal mi is 2 éve vagyunk együtt, 2 hete kérte meg a kezem, 1 éve együtt is élünk. Esküvő jövőre lesz. Nem siettetem a dolgot, teljesen meglepetésként ért a lánykérés, bár csak az időpontot illetően, hiszen azért már előtte beszélgettünk eljegyzésről, esküvőről, így mindketten tudtuk, hogy együtt szeretnénk megöregedni. Tehát beszélgess el a pároddal, hogy ő hogyan képzeli a jövőtöket, abból sok mindent megtudhatsz, leszűrhetsz.
24/N, 32/F
7. válaszoló vagyok, én írtam, hogy életkortól függ, jól le is pontoztak érte. De akkor megindoklom bővebben:
Akár tetszik, akár nem, a nőknek kb. 40 éves korukig van reális esélyük a gyerekszülésre. (Lehet 40 felett is, de nincs garancia rá, hogy összejön, hogy egészséges lesz a baba, és nem lehet tudni, meddig élünk, a gyereket fel is kéne azért nevelni... stb. stb.)
20 évesen még el lehet lenné évekig egy kapcsolatban úgy, hogy nem is gondolsz erre. Fiatal vagy, előtted az élet, haverok, buli, Fanta. Tanulni kell, megalapozni a jövőt, ismerkedni, kipróbálni magad, fejleszteni a személyiségedet. Semmi nem történik, ha 1, 2, 5, 10 év múlva szétmentek, megsiratod és találsz mást, most már érettebb fejjel.
28-30 körül már érdemes átgondolni, van-e értelme a kapcsolatodnak, de még mindig nem vagy lekésve semmiről. Sokan találják meg a párjukat 30 fölött (bár a facér pasik száma csökken, az elváltaké sajnos nő), te is így voltál ezzel. Ebben az életkorban az embernek már eléggé stabil a személyisége, pontosan tudja, milyen párra vár. (Jó esetben tudja.) Vagy legalább azt tudja, hogy milyet nem akar.
35 évesen viszont - ha szeretnél gyereket, netán többet is - tilos leragadni egy meddő kapcsolatban. Azt gondolom, hogy ennyi idősen 2 év alatt el kell tudni dönteni, hogy akarsz-e a másik mellett elköteleződni, akarsz-e tőle gyereket. Ha valaki nem tudja eldönteni, az sajnos szinte mindig nemet jelent. 35 évesen igenis fel kell vállalni, hogy te családot és gyereket akarsz. Természetesen nem kell megkérned a párod kezét, és semmiképpen sem kell naponta 3-szor megkérdezni, mikor akar elvenni. De beszélgetni kell a jövőről. Amúgy szerintem ez a megismeréshez is hozzá tartozik, házasságpárti vagy nem, szeretne egy gyereket, mikor szeretne stb. Nyilván ezek nem ígéretek lesznek, nem arról van szó, hogy ő 2 év, 4 hónap és 5 nap múlva akar gyereket, mert addig bármi lehet, szét is mehettek, a fejére is eshet egy tégla. De tudnotok kell egymásról, közösek-e a céljaitok. Ha nem, bármennyire is szeretitek egymást, sajna külön kell folytatnotok, pont az életkorotok (főleg a nőé) miatt. Nincs értelme még 2-3 évig reménykedni, és ugyanott tartani, mint most. Most még belefér egy újrakezdés, de ha ezt 3-5 év múlva léped meg, már nem biztos, hogy sikerül a gyerek. És ha többet is szeretnél, sajnos nagyon itt lenne az ideje az elsőnek. Erről senki nem tehet, ha 35 vagy, hát 35 vagy, ez van, ezt kell szeretni.
Ezért is meg fogom kapni a lepontozást, de sajnos ennyi idősen ezek a realitások.
Az összeköltözés jó ötlet, tulajdonképpen nem is értem, hogy ennyi idősen miért vártatok vele 2 évet. Szerintem hasznos, ha kiderül, hogy a hétköznapokban tudtok-e együtt élni. Ettől még nem lesz közös kassza, meg holtomiglan-holtodiglan.
És... az eljegyzés nem minden. A fentiek erre is vonatkoznak, ennyi idősen nem szabad 2-3-4 stb. évig jegyben járni, mert semmire nem garancia, csak egy gesztus, amitől nem leszel fiatalabb.
Ne érts félre, én is szeretem a varázslatos dolgokat, és ezeket nem szabad elrontani, és kell tudni játszani is, de emellett az embernek tudatosan kell élnie és terveznie az életét. Nem minden percet aprólékosan beosztani, hanem tudnia azt, hogy mik az álmai, most hol tart, és hogyan tudja az álmait elérni.
Bocs kérdező, de a kérdésedből rögtön az jött le, hogy biztosan egy 18 éves teszi ezt fel, de tévedtem... 35 éves vagy b*szki, de gondolkodásilag nem úgy tűnik...
Felnőtt emberek vagytok meg kellene beszélni a dolgokat! Ezzel nem azt értem, hogy direktbe rá kell kérdezned, hogy "akkor mikor veszel el drágám" hanem, hogy megbeszéljétek a további közös jövőt, vagyis, hogy fontos-e nektek a házasság, az összeköltözés és, hogy ő mit gondol ezeknek a menetéről, hogy melyik legyen hamarabb stb!
Ha ilyen dolgot nem tudsz vele megbeszélni 35 évesen akkor ha nagyobb gondjaid lesznek azt, hogy??
Egy kapcsolat a kommunikációról szól, ha az nincs akkor nem sok jövőtök van!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!