Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek helyesen cselekedt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek helyesen cselekedtem vagy totál összezavartam a párom?

Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy többször beszélgettünk már az eljegyzésről, de az utóbbi pár hónapban én többször felhoztam neki, elmondtam, hogy karikagyűrűt szeretnék, illetve hogy jól esne már így 7 év után, tehát végül is nyaggattam. Fiatalok vagyunk még, tini szerelem a miénk, de stabil és erős eddig. Minden ismerősömet eljegyezték már, és talán irigy voltam. De most úgy érzem megvilágosodtam, láttam itt egy kérdést, ugyanez volt, hogy fiatal pár, a csaj egyetemista, mint én és azt akarja, hogy eljegyezze a párja 6 év után. És jöttek a válaszok..és teljesen igazat adtam mindenkinek, hogy felesleges még, mivel anyuci és apuci pénzeli, taníttatja, esküvő úgy sem lenne még vagy 3-4 évig stb. Nem lakunk együtt, nincs közös kassza, nincs munkám, tehát semmi alapunk sincs, csak a szerelmünk. Elmondtam ezt a páromnak, hogy ne haragudjon hogy mindig felhoztam az eljegyzést, láttam rajta, hogy nem akar túlzottan ebbe a témába belemenni, túlzásba estem, nem kell sietni, és leírtam az érveimet. Annyit mondott, hogy picit fél tőle, mert idegen lenne ez a szerep neki, de ez nem azt jelenti, hogy nem akarja, de hozzátette, hogy ezekben az érvekben is sok igazság van. Egyébként elárulta, hogy már egyszer elhatározta, hogy megkér, de pont akkor gyűjtött saját kocsira én meg mondtam, hogy most ne törődjön semmivel, halasszuk el, vegyen kocsit. Aztán jöttem a témával megint, most meg azt mondtam neki, hogy még várjunk, nem kell az a gyűrű. Szerintetek totál hülyét csináltam magamból vagy így a helyes?
2014. jan. 2. 22:44
1 2 3
 21/29 Nádszálkisasszony ***** válasza:
100%

Jó, hogy beszélsz vele ilyenekről mert így tudja, hogy te házasságban képzeled el az életed. Nyaggatni nem kell, mert balul sülhet el, de írtad is, hogy a későbbiekben nem hozod fel a témát.

Nekem is inkább az a furcsa, hogy 7 év alatt nem beszéltetek ilyenekor? Miért nem halad előre a kapcsolatotok, gondolok itt az összeköltözésre? Én csak magunkból tudok kiindulni, hogy 2 év után összeköltöztünk, mert érzelmi szükségeletünk volt. Pedig diákok vagyunk és elég nehéz így boldogulni. Házasságról is már elég korán szóesett, hogy mindkettőnk házasságpárti de addig nem szeretnénk eljegyzést még anyagi okok miatt nem tudjuk kitűzni az esküvő dátumát. Évekik pedig nem szeretnénk jegyesek lenni.

2014. jan. 3. 08:02
 22/29 anonim ***** válasza:
80%
Nem értem, 7 év alatt arra nem érett meg az igényed/igényetek, hogy összeköltözzetek, de házasodni azt szeretnél most azonnal? :S
2014. jan. 3. 09:32
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mennyi idősek vagytok?

Bocsi, de én sem értek itt 1-2 dolgot...

Szóval 7 éve vagytok együtt és nyílván már nem kérdéses, hogy ennyi eltöltött idő után eljegyzést szeretnél, mivel az ideje már bőven itt van annak, hogy a kapcsolatotokat egy új, magasabb szintre emeljétek.

7 éve vagytok együtt és a párod autóra gyűjt. Szerintem most az lenne a fontos, hogy összeköltözzetek, mivel ennyi ideje vagytok együtt és ennek már bőven itt lenne az ideje. Amúgy én a helyedben megkérdeztem volna a párodtól, hogy akkor most az autó fontosabbm mint az összeköltözés vagy 1 gyűrű?

Már itt írta valaki, hogy lehet olcsóbban is venni karikagyűrűn és nem az áron van a hangsúly, hanem azon, hogy tényleg bizonyítja neked ezzel, hogy egy életre tervez veled. Ez egy szép gesztus.

Nem bántásképpen írom, de most úgy látom, hogy a párod nem igazán gondolkodik az eljegyzésen. Mert most az a legfontosabb neki, hogy autója legyen.

Mi a párommal 4 éve vagyunk együtt, igaz nem olyan nagyon fiatalon jöttünk össze (én 20 voltam és Ő 21). De 3 év után megkért, mert már mindketten szerettük volna egy nagyobb szintre emelni a kapcsolatunkat.

Együtt lakunk fél éve, eddig minden tökéletes, így is működik a kapcsolatunk. Párom is nagyon szeretne autót, de tudja, hogy most nem az a legfontosabb. Szóval most esküvőre gyűjtünk, ami idén nyáron lesz. Szóval nincs autónk, de vígan megvagyunk nélküle. Megbeszéltük, hogy majd szépen sorjában, ha arra is lesz majd pénzünk, akkor veszünk egy használtat. Szóval itt derül ki, mi a fontossági sorrend. Ha a helyetekben lennék, én biztos először közös albira gyűjtenék, közben meg jöhet a gyűrű és csak esküvő után autó, mert számomra az a legkevésbé fontos. Ha meg nincs keretetek az esküvőre, azt olcsón is i lehet hozni, csak rokonok meg pár barát polgári és utána beültök egy étterembe. Tehát ezek nem egetrengető költségek.

Amúgy én teljes mértékben megértelek. Nem lehet könnyű és elhiszem, hogy már nagyon szeretnél eljegyzést ez érthető.

Szerintem most ezt tegyétek félre és majd később tárgyaljátok újra.

2014. jan. 3. 10:45
 24/29 anonim ***** válasza:
78%

Pontosan, mint az utolsó is írta: ha fontos lenne neki, hogy magasabb szintre emelkedjen a kapcsolatotok, hogy éreztesse, hogy veled terve, akkor nem a gyűrű ára lenne az akadály...Sokan úgy vannak az esküvővel, meg a tartozékaival, hogy majd előbb kocsi, lakás stb., aztán lesz gyerek is, esküvő még sehol, meg nem is lesz, mert mindig másra kell a pénz. Nem vagyok vaskalapos, de nem véletlenül van az a klasszikus sorrend, hogy előbb eldönti egy pár, hogy összekötik az életüket, utána pedig együtt építik fel a közös életet. Nyilván ehhez a legideálisabb az, ha előbb úgymond kipróbálják, hogy működik-e a közös élet, vagyis összeköltöznek.

Szerintem valójában nem az eljegyzés maga hiányzik neked, hanem az elköteleződés, mert a kapcsolatotok 7 éve alatt ti megrekedtetek a randizgató tinik szintjén. Persze van, akinek ez megfelel és kielégíti egy ilyen kapcsolat, nem is akar többet, "ne zavarja az életében a párja", de nálad már úgy néz ki megért az igény a többre.

2014. jan. 3. 11:27
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

De ezekhez a fejtegetésekhez, hogy a srácnak nem fontos, hogy magasabbra emelkedjen a kapcsolatuk, érdemes lenni tudni a korukat. Mert ugye 7 éves tiniszerelem lehet az is, ami 13-14 évesen kezdődött, és most 20-21 évesek; ebben az esetben pedig még azon sem lenne csodálnivaló, ha csak jó 5 év múlva jutna eszébe házasodni a hímnemű félnek.

Ha viszont mondjuk 23-24 évesek, akkor már valóban jogos a feltételezés. Bár továbbra is azt mondom, hogy amíg az összeköltözést és az önállósodást nem oldják meg, addig nincs értelme eljegyzésnek, házasságnak.

2014. jan. 3. 11:33
 26/29 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Hú, jó sokan irtatok, most próbálok tömören reagálni minden kérdésre, észrevételre, de nem szám szerint, nincs annyi időm, bocsi. Szóval én 22, párom 25 lesz. Nem gondolnám, hogy a párom tereli a dolgokat, hisz amint említettem, ő már tervezte a lánykérést, csak akkor ÉN (itt félreértették páran) mondtam neki, hogy gyűjtsön tovább inkább kocsira, mert már nagyon szüksége volt rá. Tehát én mondtam neki, ehhez én ragaszkodtam, mert olyan keményen dolgozott évekig és így éreztem jónak. Utána kapott egy jó ajánlatot egy autóra, amit szerintem hülyeség lett volna kihagyni, azaz az autó már megvan :) A párom kissé nehezen nő fel, mármint tud komolyan is beszélni bármiről, de eléggé bolondos és makacs is, azt hiszem nem tudja magát még elképzelni férjként, és ezért berezelt, de ahogy ő mondta,idézem:ez nem azt jelenti, hogy nem akarom, csak még idegen a gondolat. Az érzéseivel kapcsolatban azt érzem, hogy szeret, tényleg boldogok vagyunk, 7 év után is megvan a tűz, pedig szoktunk veszekedni néha.

Másik dolog az együttélés. Na igen, lehet itt van a kutya elásva...lehet azért akartam görcsösen ezt az eljegyzés témát, mert nem élünk együtt. Talán ez hiányzik, talán csak ennyi kéne a lelkemnek. Eddig a probléma az anyagiak voltak. Van munkája még, de mivel mindig a fizetése X százalékát félrerakta kocsira nem költözött albérletbe, hanem a szüleinél lakott, mivel így hamarabb meglett az összeg. Én 3 éve koliban lakom, az ő lakóhelyéhez közel, és hát a koli ára elég kedvező. Rengeteget vagyok náluk egyébként. Volt úgy, hogy hetekig egymáson lógtunk, úgy érzem az együttélés menne, persze tudom, hogy más élesben a dolog. Most talán lesz változás, mert lehet egy új állás miatt be kéne abba a városba költöznie, ahol én tanulok és akkor összeköltöznénk azonnal, a tanulmányi ösztöndíjamból ki tudnám fizetni az albérlet felét. A szülei meg folyton azt hajtogatják, hogy költözzek oda, minek fizetnénk albérletért, ha a felső szint csakis a miénk, a konyha és a fürdő van lent csak. Spóroljunk, ők támogatnak, nem kell aggódnunk. Na már most én szeretem a szüleit, de az hót ziher, hogy nem fogok oda költözni, már a páromnak is sokszor elege van belőlük, alapvetően jó emberek, de ismerem már őket jól, szokásuk mindenkit beskatulyázni és ítélkezni. Én közöltem vele, hogy nincs az az isten, hogy hosszútávon ott éljünk. Vagy jön velem vagy nem. Tudom, hogy manapság a pénz fontos, tudom, hogy havi pl. 100 ezerből a kaja+rezsi sok, és persze hogy kényelmesebb a szülőknél lakni és spórolni, de most hogy már van autója, szerintem ideje lenne áldozatot hozni és lépni. Úgyhogy most ott tartok, hogy várom, hogy hol lesz az új állása, mivel nemsokára megszűnik a munkahelye aztán csak alakul valami.

2014. jan. 3. 12:48
 27/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, elolvastam amit írtál. :)

Szerintem korban nem vagytok már olyan nagyon fiatalok az eljegyzéshez, elköteleződéshez. Én 23 voltma, mikor megkért a párom, aki akkor 24 volt. Talán ebben a házasság témában kissé későn érő típus lehet a párod. Szeret Téged, csak még nem akar elköteleződni és talán ahogy Te is írtad be van rezelve ettől az egésztől. Az én párom is 25, de nem félt attól, hogy megkérjen, mondjuk Ő eléggé kivétel, mert a korosztályához képest neki elég komoly a felfogása ebben a témában. Ne haragudj, de akkor sem tudom azt megérteni, hogy neki az autó volt a legfontosabb és emiatt hátra sorolta az eljegyzést. Ha 5 év múlva is azzal jön, hogy ezt még mindig idegennek érzi, akkor az egész csak duma volt és nem is akar megkérni. Szerintem ahogy már írtam, gyűjtögessetek albira, költözzetek össze minél hamarabb és utána beszéljetek újra az eljegyzésről. Értem, hogy szeretitek egymást és már 7 éve együtt vagytok, de még nem éltetek együtt, szóval nem állíthatod 100%-osan, hogy ismrered. Az majd akkor derül ki, ha együtt éltek, megtapasztalod vele, hogy milyen több időt együtt tölteni és hogy akkor is működik-e a dolog köztetek.

De amúgy a többi dologhoz hogy áll? pl gyerekvállalás? Ilyenekről már beszéltetek?

2014. jan. 3. 13:22
 28/29 anonim ***** válasza:
A helyedben én is inkább az összeköltözésre gyúrnék. Ha az jó fog menni, és úgy gondoljátok, utána már úgyis jön a többi.
2014. jan. 3. 21:24
 29/29 anonim ***** válasza:
Ezek alapján költözzetek össze. Persze, hogy drágább, de megéri.
2014. jan. 4. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!