Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek maximum mennyi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek maximum mennyi ideig jó jegyben járni? Tehát mi az az idő, ami után már esküvőnek illene követnie?

Figyelt kérdés
2013. dec. 18. 10:50
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, akkor érthető, hogy később volt a lagzi,mert egy felújítás nem 2 fillér. De a 26 év szerintem teljesen ideális, én is 25 leszek akkor. De nekünk sajnos lakás nincs még kilátásban, arra lagzi után spórolunk. Szóval biztos nem lesz könnyű. Hiába fogok én is és párom is több ingatlant örökölni, de azt majd jó skára kapjuk kézhez.
2013. dec. 18. 11:27
 12/23 anonim ***** válasza:
90%

Magam véleményéről beszélhetek csak, én igazság szerint az 5-6 évig jegyben járásnak már nem sok értelmét látom, kivéve ha elég fiatalon jegyzik el egymást a fiatalok.

Nálunk 3 év fog eltelni a jegyesség ás az esküvő között. Mi esküvő helyett inkább házat vettünk és azt újítottuk fel s majd költöztünk be. Jövő augusztusban lesz az esküvőnk akkor lesz, hogy 3 évet jártunk jegyben.

Nekünk ez így felelt meg, de mindenki maga érzi számára mennyi a maximum amíg jegyben akar járni és mi az ami már számára sok.

23/N

2013. dec. 18. 11:29
 13/23 anonim ***** válasza:
93%

Én 23 vagyok a párom 29 éves, 5.5 éve vagyunk együtt.

Idén ősszel megtartottuk az eljegyzést, de az esküvő csak 2 év, nagyon rossz esetben pedig 3 év múlva lesz megtartva, mert most elsőként a lakást szeretnénk megvenni, hogy ne kelljen havi 50 000 forintot kifizetnünk az albérletre (2 éve élünk együtt). Eddig a lakás árának a felét tudtuk összespórolni.

Mi végülis megbeszéltük, hogy mindenképp a lakás az első és a legfontosabb, az meg, hogy ki mit gondol arról, hogy mi meddig járunk jegyben le van tojva. :)

Ahogy megvettük a lakást, és ismét összespóroltunk x összeget megtartjuk az esküvőt. Akkor már könnyebb lesz mert a havi 50 000 forintunk is megmarad, ami jelenleg elmegy az albérletre.

Szerintem nincs olyan, hogy "mennyi ideig jó jegyben járni". Valószínű mindenkinek az anyagiak szabnak határt amikor ennyire elcsúsznak időben egymástól a dolgok.

2013. dec. 18. 11:29
 14/23 anonim ***** válasza:
16%
juj ha nem lesz meg időben a család mit fog szóóóóólni?????
2013. dec. 18. 11:39
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

#9, be van kapcsolva az insert, azért. Kapcsold ki.

Szerintem sincs kőbe vésett szabály, de ha valakit megkérnek, azt jobb esetben komolyan is gonolják, tehát már az esküvő időpontját sem árt olyankor eldönteni. Szerintem olyan fél év. Persze, ha nem érettségi után jött a fenomenális ötlet, hogy akkor jegyezzük el egymást mert az olyan menő :D. Legalábbis nálunk ez ment gimi után. Mondanom sem kell, hogy szinte már egyik sincs együtt. Csak így elbagatelizáláj az egész eljegyzést, sajnos. :/ Pedig az már komoly dolog.

2013. dec. 18. 11:39
 16/23 anonim válasza:
100%
Mi másfél évig jártunk jegyben, szerintem már egy kicsit az sok volt. (Együtt éltünk.)
2013. dec. 18. 12:08
 17/23 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem azért 2-3 éven belül azért illene összeházasodni, mert ellenkező esetben komolytalannak tűnik az egész.

Eljegyezték egymást, 10 évre rá sincs esküvő...nem tudom, nekem így úgy tűnik, hogy csak amolyan léleknyugtatás volt az egész. Ha meg valakinek nem fontos, akkor eljegyzést se tartson.

Ez alól persze a vis maior okok kivételek, pl ha valaki elveszti közben az állását, beteg, külföldre megy dolgozni stb...

De amúgy ha semmi sem gátolja az esküvőt, akkor praktikus nem halasztgatni.

2013. dec. 18. 13:05
 18/23 anonim ***** válasza:
49%
Egy, max. 2 éven belül szokás házasodni.
2013. dec. 18. 14:27
 19/23 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez annyira relatív...Nekünk 4 hónap együtt járás után volt az eljegyzés, 2 évre rá az esküvő(ha nem sikerült volna megszervezni, akkor lett volna jövőre). Lehetett volna előbb is, ha nem költözünk külföldre. De ismerek olyan párt, akik 1 év után jegyezték el egymást, és a 7. évben házasodtak össze, mégis boldogok, tökéletes az összhang :)

Nem elég az, ha Ti tudjátok, hogy volt eljegyzés? Mert akkor nektek nem tűnhet úgy, hogy kimaradt :) Bárhogy is lesz, sok boldogságot nektek :)

2013. dec. 18. 14:57
 20/23 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem akkor van értelme az eljegyzésnek, ha nagyjából tudják a párok, hogy mikor akarnak összeházasodni. Értem ezt az évre is akár.

Mert ha nincs tervben az esküvő, akkor nem tudom, hogy minek az eljegyzés, szerintem az a szándék kifejezésének a jele.

Így én olyan kb. 3 év időintervallumban még elfogadhatónak találom. De többet már nem értek... :P

2013. dec. 18. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!