Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ciki ha egy lány kéri meg párja kezét?
Én férfi vagyok, egyáltalán nem tartom cikinek. Ma amikor a nagy élharcos nők kivívták hogy legyen itt nagy emancipálódás meg minden, akkor nem tudom ezen mit sírnak be egyesek. A nőnek már van szavazati joguk, tanulhatnak, dolgozhatnak. Sőt már házimunkát sem kell végezniük, és szülési szabadságra sem kell menniük, majd a pasi. Nem értem akkor az eljegyzés miért lenne a férfi dolga.
Nyilván ez a hagyományos felfogás, de szerintem ma már elképzelhető az ellenkezője. Ha a párom megkérné a kezem, nagyon meglepődnék, de belegondolva nem látok benne semmi kivetni valót.
És akkor a korábbi hozzászólások meg ilyenekkel jönnek, hogy mert a férfi ha szeret megkér, meg hogy ha nem kér meg régen gondok vannak, mert nem is szeret. Nem értem ez visszafelé miért nem lehet igaz. Ha olyan kvára szeret egy lány, kérjen meg. Egyenlőség van, ti akartátok.
jézusom! nem gondolod, h ez baromi megalázó? neked és neki is. elveszed tőle a lehetőséget, h megkérje a kezedet, és tálcán kínálod neki magadat. szerintem egy egészséges önbecsüléssel rendelkező nő nem tesz ilyet. egyenjogúság van, de szerintem ez legyen a férfi dolga.
másképp is ki lehet mutatni neki a szeretetedet, elég szegényes a fantáziád ha csak a "legénykérés" jut eszedbe :P
Ciki! És nem csak azért, mert Te vagy a lány!
Az még cikibb, hogy egy halódó kapcsolatban akartok eljegyzést...ha meg tudjátok menteni és 1-2 évig tökéletesen, békében, erősen működik a kapcsolat akkor érett meg a házasságra. Nem akkor, amikor válság van...
20 évesen én is elkövettem ezt a hibát, ahelyett, hogy megjavítottuk volna a kapcsolatunkat, eljegyződtünk...lehet ha annyi figyelmet szánunk a kapcsolat megmentésére, akkor nem ez lett volna a vége.
Amit tulajdonképpen nem bánok, mert ma már van egy csodás férjem.
25N
13-as, te milyen egy nyápic lehetsz! :D
Am igen, ciki vagy inkább megalázó, nekem is az lenne meg a barátnőmnek is. Nem is tudom mit reagálnék, hogy mi lenne a jó válasz, nagyon kellemetlen helyzet lenne, arról nem is beszélve, hogy utána hogyan viselkednénk egymással.
De most tényleg, mit lehetne erre mondani, ha nemet mondok, azzal elutasítom, ha igent, azzal én is belemegyek ebbe a hülyeségbe és én már nem kérhetem meg a kezét, lecsúszok a lehetőségről, olyan érzés lesz, mintha én nem akartam volna megkérni, ha azt mondom, bocs, de inkább majd én megkérem a kezed, az meg szerintem tök sértő és megbántanám vele meg be is égetném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!