Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek melyik eset a jobb?
Együtt lenni huszonpár évesen sok-sok évig úgy, hogy "mi sem történik" majd sok idő után megtartani az eljegyzést (a sok év alatt persze végig nézni ahogy körülötted mindenki eljegyez mindnekit, a rokonok minden 2. héten kérdezik, hogy naaa???)
Tehát eljegyzés után szinte rögtön azaz 1 éven belül esküvő
VAGY
Megtartani az eljegyzést 3-4 év után megvárni míg végeztek az egyetemmel és utána házasodni?
(Bár gondolom a rokonság ekkor az esküvővel zaklatna, de talán az még mindig jobb, mint az, ha azt hiszik abszolut nem komoly a kapcsolat)
Mert persze a rokonságban közben sokan hamar eljegyezték egymást de vártak éveket a házassággal így sokak szerint a miénk nem komoly kapcsolat ami engem rettentően zavar.
Most komolyan... Ilyen esetben mit lehet tenni?
Vélemények?
Szerintem az eljegyzést bízd a férfira. Ha szeretnéd, hogy eljegyezzen, akkor utalgass rá, állj meg az ékszerbolt elött, nézegess. Nem beszélném meg vele, hogy mikor jegyezzen el, ez legyen romantikus, és ő kezdeményezzen.
Rokonoknak meg azt mondanám, hogy nagyon nagy a szerelem, és majd váratlan időpontban lesz az eljegyzés, és az benne a legszebb, hogy még te sem tudod, mikor.
7-esnek válaszoolva: Amikor engem eljegyeztek, vártunk egy évet, amikor megkérdeztem a vőlegéynemtől, hogy: "Amúgy, mikor szeretnéd az esküvőt, mert már 1 éve jegyesek vagyunk, és hát együtt élünk, már babánk is született."
Azt mondta, ha mondok egy dátumot, akkor.
Gondolkoztam egy picit, és kereken 1 évvel késöbbi dátumot mondtam, péntek 13.-át. :)
Elmosolyodott, és azt mondta: "Szuper, akkor kezdhetjük a tervezést!" :)
mi már a kapcsolatunk legelején beszéltünk ilyen dolgokról. miután összejöttünk, 1 hónappal később meg is kérte a kezemet, és akkor meg is beszéltük mi hogy legyen. persze mindketten tudtuk hogy egymással akarunk megöregedni.
ez abból állt hogy ugye május közepén ismerkedtünk meg, június legelején volt az első randink, akkor össze is jöttünk. július 3. án kérte meg a kezem. ugye ez kezdődő nyári szünet volt mindkettőnknek, és 1-1 évünk volt hátra a suliból nekem is, neki is. suli végeztével, az évfordulónkon költöztünk össze )júniusban. kitaláltuk mi hogy legyen, közben dolgoztunk. és augusztus elején elmentünk időpontot kérni az esküvőre. decembert választottuk alapból, végül néhány nappal későbbre kellett kérni mint akartuk, mert amire eredetileg terveztük akkorra pont nem lehetett kérni. lényeg a lényeg az időpont után kezdtünk szervezkedni. választottunk ebédeléshez helyszínt, megcsináltam a zenét, riasztottam a barátnőmet a torták miatt, meghívtuk azt a 15 embert akiket terveztünk. megrendeltük a csokromat, illetve megcsináltattuk a karikagyűrűket, majd december elején össze is házasodtunk. hát ennyi volt.
tudtuk a kezdetektől ki mit vár a kapcsolattól. amúgy is sokat voltunk együtt, illetve fél évet együtt és éltünk. mivel őszinték voltunk egymással, nem volt meglepetés:)
azóta is nagyon boldogok vagyunk. június elején leszünk 3 évesek. nemsokára babát is szeretnénk már.
nem volt mire várni. kizárólag pici esküvőt akartam és a férjem is egyet értett vele. számomra pénzkidobás a nem tudom hány 100 fős lagzi.
szóval nálunk ez történt. másfél év alatt lezajlott minden.
27/N
Ez manapság annyira összetett és zavaros dolog.
Egyrészt még mindig ott van a legtöbb emberben a megfelelni vágyás (családnak, berögzült társadalmi normáknak).
Másrészt ott van az is, hogy ma már nyugodtan meg lehet tenni azt is, hogy soha nem házasodik össze egy pár. Jó, lesznek, akik megszólják őket, de egyáltalán nem egyedi eset.
Az emberekből mindig a rosszindulat beszél, mikor ilyen megjegyzéseket tesznek, hogy nem komoly egy kapcsolat, mert nincsenek összeházasodva.
Persze ettől még sok esetben igazuk lehet, de a házasságok olyan nagy hányada felbomlik, ami azt bizonyítja, hogy a házasságlevél sem biztosíték semmire.
Szerintem nem sok értelme van egy eljegyzésnek, ha nem követi belátható időn belül esküvő (1-2 év).
"nézni ahogy körülötted mindenki eljegyez mindnekit"
Azért ezt én is megnézném! Amikor a barátnőd eljegyzi a szomszédodat, az meg a főnöködet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!