Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szeretném megkérni a kezét,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretném megkérni a kezét, hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, a nő akit szeretek 27, már 2 éve ismerjük egymást. Nagyon visszíhúzódó és magába forduló típus, ha nem vagyok vele, látom, hogy alig beszél, csak 1-2 barátnőjével, ezért is már egy éve az a válasza a kérdéseimre, hogy majd meglátjuk hogyan alakul (válaszom: hát így:))Nagyon régóta udvarlok neki, és szeretném megkérni a kezét, mert én nagyon szeretem őt, szó szerint bármit feladnék érte. Azt már tudom, hogy ezüst gyűrűt kell venni, de csak a lánynak vegyek, vagy magamnak is, vagy magamnak majd ő választ? Nem mondom, hogy sok jóra nem számítok, de vannak jelek, amik nagyon biztatóak. Azt viszont leszögezzem majd neki, hogy esküvőről még korai beszélni? bár ez attól is függ, hogy mi az ő véleménye, majd kihúzom belőle óvatosan.

Addigra talán kitalálom mit mondok. Ő 27 éves, a szülei már idősek, ilyenkor is szokás elkérni a lányuk kezét? (én lennék az első aki eljegyzi őt).

2009. aug. 26. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
nem ezüstöt hanem arany gyürűt kell venni.Ha nagyon kötődik a szüleihez érdemes megkérdezni de nem fontos hisz a ti életetek nem az övék:)
2009. aug. 26. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképp olyan gyűrűt vegyél elsőnek, amiben van egy kis kő.Lehet cirkonia is, és azzal kérd meg a kezét!Valami romantikus helyen,mondjuk mikor sétáltok, kirándultok, letérdelsz elé és megkéred:)

Szerintem mivel írtad hogy a szülei idősebbek, és hogy te vagy az elő aki megkéred, mindenképp kérd el a szüleitől is!Az biztos jól esne nekik:)

Aztán meglátod hogy reagál és az alapján, ahogy mindkettőtöknek jó, megbeszélitek az esküvőt!

Sok sikert:)

2009. aug. 26. 12:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A szülőtől kérés leginkább falun szokás, szerintem előbb mindenképp a lányt kérdezd, mint írtad, lehet, hogy korainak tartja még, akkor rossz lenne neki, ha a szüleitől is hallgatná.Aztán ha igent mond, majd megbeszélitek.

Szerintem ne úgy indíts, hogy drágám, hozzám jössz feleségül, no de az esküvőről korai még beszélni, inkább úgy, hogy szeretnél vele lenni, és megpecsételni a kapcsolatotokat, és ő választhatja ki az időpontot, nem kell elkapkodni, majd amikor elérkezettneklátja az időt.

Az eljegyzési gyűrűt csak lánynak szoktak venni, többnyire vékony, egy kis kővel, azt rögtön odaadod, ott van a kezedben a térdelésnél. Ez a kísérő gyűrű.

Aztán ha majd meglesz az időpont, elmentek együtt egy ékszerészhez, és a karikagyűrűt már együtt választjátok ki.

Teremts romantikus hangulatot (zene, gyertya, rózsaszirmok, behűtött pezsgő...), hogy örökké emlékezzen rá.

Sok szerencsét! Remélem gratulálhatok, majd írd meg, mit mondott.

Zsófi (17)

2009. aug. 26. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Ez nagyon aranyos... :) Hát inkább arany gyűrűt vegyél, ha tudsz. Aki jól áll anyagilag, az megteheti, hogy külön eljegyzési gyűrűt vesz, ezt a lánynak szokták venni. De ha nem álltok túl jól anyagilag, akkor karikagyűrűt is vehetsz, ott már persze kettőt, csak a bal kezére húzd rá. És Te is a balon hordd. Lánykérésnek azt tudom leírni, nekem mik tetszenek. Nálunk a férjem otthon kérte meg a kezem, amikor kettesben voltunk, letérdelt és megkérdezte, szeretnék-e a felesége lenni. Én sokkal meghittebbnek tartom, ha kettesben otthon kéri meg a kezét a fiú a lánynak. Nekem még ötletem, ha esetleg tudsz főzni, csinálj valami fini vacsit meglepetés legyen, gyertyafény, pezsgő, a csajok buknak az ilyenekre általában. És ott kérd meg a kezét. No persze az sem gáz, ha nem tudsz főzni, akkor rendelj kaját és csináld ugyanezt. Engem biztosan elvarázsolna egy ilyen. Bár nem ismerem a barátnődet.
2009. aug. 26. 12:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Az én férjem a Duna parton kérte meg a kezem, nagyon romantikus volt:)
2009. aug. 26. 13:06
 6/7 anonim válasza:
szai szerintem aranygyűrűvel s vidd el vagcsorázni egy romantikus helyre .
2009. aug. 26. 13:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha ezüst színűt szeretne, akkor vegyél fehér arany gyűrűrt. Egy életen át fogja hordani, ezért csak aranygyűrűt érdemes.

Szerintem ha 27 éves, akkor az esküvőt sem érdemes sokáig halasztani. Ált.(az eljegyzés után) 1 éven belül meg szokták tartani. Nekem furcsa is az olyan lánykérés, hogy "legyél a feleségem, de csak majd évek múlva." Akkor még inkább ne kérd meg.

Talán úgy a legjobb, hogy valamilyen emlékezetes módon megkéred. Akár egy egyszerű bizsu gyűrűvel, vagy ha szereti az ékszereket, akkor itt lehet ezüst gyűrűt venni. Aztán együtt elmentek, és csináltattok egy-egy fehérarany gyűrűt az ujjatokra. Ha az kész, akkor lehene lánykérés az apukától. (Nálunk így volt, és nagyon jó volt így, csak nehéz volt 2 hétig titokban tartani, meglepetést akartunk apunak is).

A lánykérést valami szép, emlékké váló módon érdemes. Pl. szerenád, kettesben séta valami szép helyre, készülsz neki egy romantikus vacsorával, hajókáztok egyet... bármi, csak lehetőleg kettesben történjen.

2009. aug. 30. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!