Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El fog jegyezni, de elrontottam a dolgokat. Mi tegyek?
Korábban túl sokat beszéltem az eljegyzésről a páromnak. Átkozom is a hülye fejem. Mindig mondta, majd eljön mindennek az ideje, de néha, ha épp rám jött a dili (mert valamelyik ismerősömet pár hónap után eljegyezték), akkor megint felhoztam.
1 éve élünk együtt, 2 éve vagyunk egy pár. Nemrég anyám benyögte, hogy neki azt mondta a párom 1-2 héttel ezelőtt, hogy karácsonykor lesz az eljegyzés.
Szóval a lényeg, hogy nem örülök a hírnek, mert rögtön eszembe jutott, mekkora szánalmas vagyok, biztos csak azért akarja, mert korábban sokszor pofáztam erről. Nem akarom, hogy azért jegyezzen el, mert kierőszakoltam.
És most nem tudom, mitévő legyek... Ugyan még messze a karácsony, de ez a rossz érzés kitart addig és teljesen elvenné az örömömet. Hisz ki örül olyannak, amit úgy követel ki? (jó, ez túlzás)
Próbáltam úgy beszélni párommal erről, hogy ne áruljam el, anyám mit mondott. Szóval elmondtam, hogy nem szeretném, ha bármit azért tenne, mert úgy érzi, elvárom tőle. Aztán szóba hozta az eljegyzést, mondtam, hogy nem lenne jó, ha úgy történne meg, hogy én akaratoskodtam, mert örülni nem tudnék neki. És hogy tudom, hogy elcs*sztem, ne haragudjon. Azt mondta, eljön mindennek az ideje és higgyem el, nem azért fog történni, mert én kierőszakoltam.
Most nem tudom, változtatott-e a tervein, de én nem hiszem el, amit mondott. Azt is mondtam neki, inkább hagyjuk a témát 3-4 évig, megérdemlem, ha már így eltoltam a dolgokat.
23N
8: Igen, majd szeretnénk. Velem képzeli el a jövőjét, ezt tudom, mondta is már, meg érzem is. Összetartozunk.
9: Ez tökéletesen összefoglalja, milyen ő. Valóban kell irányítani valamennyire, igényli is sok helyzetben, és nem szereti, ha nagy felelősség terheli a vállát. Csak hát azért az, hogy el akar-e jegyezni, jobb volna, ha a saját döntése volna.
10: Ez igaz. Csak annyira nem beszél az érzéseiről, hogy nem tudom, mit miért tesz. A kedvemért sok mindent megtett már.
Nem értem, kicsit nekem olyannak tűnsz, akinek semmi sem jó! Azt szeretted volna, hogy eljegyezzen és ő is mondta, hogy nem jegyezne el, ha nem akarna, hiszen eddig sem tette. Akkor pedig most mi a baj? Ezt akartad, nem?
Lehet, hogyha nem emlegeted, akkor nem jegyez el még, de csak azért, mert az eljegyzés szerintem főleg a nőknek fontos. De nyilván azért él veled, mert szeret és komolyan gondolja a kapcsolatotokat. Szerintem ne nyavajogj már azért is, ha nem jegyez el, mosntmeg azért is, mert eljegyez. Kicsit szedd össze magad!
Kedves utolsó válaszadó!
Köszönöm neked is a válaszod, nagyon sok mindenben magamra ismertem, igazad van, te vagy az én emberem. :D Őszintén csodálom a türelmedet, ahogy ezt kezeled. Én "vacak" két év után meg sem szólalhatok, mikor te ilyen bizakodóan állsz a dolgokhoz.
Néha olyan nehéz megállni, ez az én bajom is. Általában elfeledkezem róla, aztán mikor mindenütt az eljegyzés témát nyomatják, elfog a kétségbeesés...
És valóban vannak férfiak, akiket muszáj terelgetni. Csak nehéz dolog ilyen terelő-nőnek lenni, mert közben bennem van az örök kérdés, hol az egészséges határ a terelgetés és az irányítás között. Hogy közben ne azt gondoljam, totális diktátor vagyok.
Sajnos a párom olyan, hogy vannak dolgok, amiket rám hagy, hogy neki ne kelljen a felelősséget viselnie, és ha nem jön be az én döntésem (amit ugye kikényszerített tőlem), akkor én lehetek a bűnbak. Leginkább ettől félek, mikor erre a lehetséges eljegyzésre gondolok. Nem akarom pár év múlva egy vita kapcsán megkapni: "Mert a gyűrűt is kikényszerítetted!" Aztán ha jönnék azzal, hogy de ő azt mondta, saját döntés, visszavágna: "Persze, mi mást mondtam volna?!" Mert sajnos a kegyes titkolózás is előfordul nála időnként... Hogy 'jobb a békesség' címen elferdít, elhallgat dolgokat. Aztán - miért is ne- akkor vágja az emberhez, mikor a legkevésbé sem várja.
Kedves Kérdező! :)
Mi történt Veletek az elmúlt időszakban? Megtörtént az eljegyzés?
Már több mint 1 év eltelt a kérdésed óta és én mindig olyan kíváncsi vagyok ilyenkor végülis, hogy alakult az emberek élete.... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!