Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért görcsöl rá ennyire NÉHÁNY fiatal lány az eljegyzésre, esküvőre?
Egyik barátnőm 24 éves, 2 éve voltak együtt a barátjával. Nekünk már jó ideje mondogatta hogy biztos elveszi meg ilyen-olyan ruhát akar stb. Egy ideje a srácot is elkezdte ezzel piszkálni, aztán zsarolni (előbb nincs szex, később hogy szakít vele) persze a srác elhagyta.
Tényleg megéri?
Mert ők így akarják magunkhoz láncolni a kiszemelt srácot.
-A férjem exe is rágörcsölt a témára, kikönyörögte a gyűrűt. Mondta neki a férjem, hogy hiába kapott gyűrűt, soha nem fogja elvenni, és gyereket sem akar. Pár hónap múlva szakítottak...
-Kb rá egy évre megismerkedtünk mi. Az ex bepróbálkozott újra, de mondta neki a férjem, hogy már van neki más. 3 hónapnyi járás után véletlenül teherbe estem. Mondtam a páromnak, hogy én nem így képzeltem el anno... Én férjes asszonyként szerettem volna gyermeket szülni. :) Ő erre azt mondta, hogy és mi az akadálya ennek? Mondom egy aprócska tény, mégpedig az, hogy nem vagyunk házasok. Erre ő: "És meddig tart, hogy elvegyelek?" Mondtam neki, hogy én így nem akarom, hogy csak a gyerek miatt. Ő azt mondta, hogy ha szeretjük egymást, akkor miért ne. Sajnos elvetéltem, így mondtam neki, hogy mostmár nem muszáj megtartani az esküvőt. Ő hajthatatlan volt. Megvette a gyűrűmet, megkérte a kezem a szüleimtől. Mikor ezt megtudta az exe tajtékzott a dühtől, és bosszúból minden félét kitalált rólam, csak hogy ne vegyen el a párom. Ráb*szott, mert megtartottuk az esküvőt. 3 hónap múlva ismét + lett a teszt. Azóta már megszületett a kislányunk is. :)
Nekem annyiból volt fontos az esküvő, hogy tudjam, biztos alapokon nyugszik a kapcsolatunk. És tényleg, sokkal érezhetőbb volt a változás. Megkomolyodtunk, tudjuk, hogy van akire mindig számíthatunk, és hogy a másiknak csak én kellek, senki más. :)
Ebben sokminden is közrejátszik, sokszor a lány hibáján kívül ő csak a társadalom és a környezete buta dogmáinak akar megfelelni.
1.) A legtöbb lány nem érzi magát embernek, ha nem tapad hozzá egy pasihoz. Egyedül képtelenek meglenni pár hónapnál tovább, főleg az önértékelésük zuhan a mélybe ilyenkor ha egyedül maradnak.
2) Ha van kapcsolata egy lánynak, akkor vágyik arra, hogy a lehető leginkább bebiztosítsa a kapcsolatát, amelynek az egyetlen módja a házasság. Valamint érzelmileg vágynak rá, hogy egy életre felvállalja őket a pasijuk.
3.) Ha egy lány körül már minden barátnője, rokona, kollégája menyasszony vagy feleség, akkor mások előtt is szégyelli magát, mert ha őt még nem kérte meg egy férfi sem feleségül, akkor az úgy jön le magának és másoknak, hogy ő "még ennyit se ér", és hogy ő értéktelen mint nő. Mivel a mai napig benne van a köztudatban az a primitív, beszűkült elképzelés, hogy ha egy nőnek nincs pasija, akkor az egy értéktelen nulla, mert a nő fő értékét az adja, hogyha egy férfi kiválasztja őt párkapcsolatra. Ez egyébként rendkívül káros a társadalomra nézve is, mert ez kergeti bele a nőket sok rossz kapcsolatba, amibe gyereket szülnek és ebben nevelkednek ők is.
Ezen faktorok összessége az oka a fiatal lányok házasodási kényszerének.
Szbea96: ez nagyon durva, amit leírtál.
Emlékszem, amikor a férjemnek volt a legénybúcsúja, egyedül azt kötöttem a szervező lelkére (közös barát), hogy arra figyeljen oda, nehogy valamelyik haver részegen hazafurikázza a férjemet, mindenképp taxival jöjjön. Meg ezt a férjem lelkére is kötöttem, hogy egy darabban érjen haza, akármikor is lesz az, úgyhogy taxi.
Mondjuk utólag kiderült, hogy tényleg nyaggatta némelyik észlény, hogy "áááhááá...csak fé' liter vodkát ittam hazaviszlek, nyugi". Aztán beült az anyósülésre és kereste a kormányt... Jobb volt a taxi :)
Hasonlókat tapasztaltam az ismeretségi körben, így én kardoskodtam a szűk családi körben tartott esküvő mellett. A törvényi minimummal és utána egy laza éttermi kajálással. Utólag is azt mondom, hogy jó döntés volt.
Egyedül a sminket csinálta sminkes, de próba nélkül. Két órával korábban berohantam, egyszer letöröltettem, mert nem tetszett, a második maradt. Utána képen fújtak fixálóval.
A hajamat megmostam és megcsináltam magamnak (göndör, így sok lehetőségem amúgy se lett volna frizura ügyben), felvettem egy kosztümöt és go.
Nekem a legnagyobb bosszúságom az egész esküvő körül az volt, hogy indulás előtt tíz perccel a kutyámtól kaptunk nászajándékot a szőnyegre. :)
Szerintem a házasságkötés lényege a másik felvállalása ország-világ előtt, egyben szerelmünk egymásnak való kimutatásának csúcspontja!
Társadalmi és gazdasági stabilitás egy családi egység létrehozása gyermeknemzés és gyermekek nevelése szexuális kapcsolat hivatalossá tétele a szeretet nyilvános nyilatkozata...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!