Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Most ezzel előre vagy hátra?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most ezzel előre vagy hátra?

Figyelt kérdés
A párommal már elég régen együtt vagyunk, nagyjából 5 éve. A kapcsolatunk szép, kiegyensúlyozott, közös életet szeretnénk ez már biztos. Eddig nem volt eljegyzéünk, amit el is tudok fogadni, mert fiatalok vagyunk és én idén végzek. Hétvégén együtt voltunk a párommal, sokat beszélgettünk...Szóba került az eljegyzés, egy kontextusból, nem emlékszem már pontosan honnan. Akkor kibukott belőlem valami olyasmi, hogy "igen én is mióta vágyom már rá..." aztán tovább fűződött a szál, mondtam neki, hogy ez milyen fontos nekem, nem hisztivel, rinyálva, csak szépen beszéltünk...továbbá kérdezte a párom, hogy van.e még ezzel kapcsolatban valami bennem. Mivel mindent megbeszélünk őszintén, most sem kerítettem, mondtam neki, hogy néha csalódok, és tudom hogy az én hibám, de folyamatosan csalódok, mikor kitűzök egy dátumot, hogy talán ekkor vagy akkor...aztán mondtam neki, hogy eszem ágában nincs erőltetni, sőt ha honap jönne a gyűrűvel ne is esne jól, de hogy ez így bennem volt. Egyszer mosolyogva azt mondta, látja, hogy még egy évet kibírok...aztán erre nagyot néztem és erre megölelt. Nem tudom ez most merre vitte a kapcsolatunkat, ugye nem ilyesztettem rá? Hülye voltam az őszinteségemmel? Mi tényleg mindent megbeszélünk, úgy tűnt akkor, ez is belefér...
2012. ápr. 22. 23:12
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Eljegyzésnek semmi értelme,ha nem követi hamarosan esküvő. Egy gyűrű ajándékozása különben sem eljegyzés,legfeljebb a lánykérés mellé ajándék. Ez csak amerikai szokás átvétele.

Azzal semmi baj,ha beszélgettek a közös jövőről. Nem kell feltétlen a párodnak térden állva kérni meg a kezedet. Az a fontos,hogy meg tudjátok beszélni,hogyan képzelitek a jövőtöket,a házasságot. Ha ebben egyetértés van,az fontosabb,mint a karikagyűrűk.

2012. ápr. 22. 23:26
 2/6 A kérdező kommentje:

Nekem fontos az eljegyzés, fontos, hogy megkérje a kezemet, fontosak a karikagyűrűk. Nyílván nem a gyűrű miatt, hanem az eszmei értéke, a morális hozadéka miatt, ennyi idő után előrelépést jelentene.

Nem kérdés, hogy egyet akarunk-e, az a kérdés, hogy ez mikor jön el.

Nyílván ha eljegyez, azt esküvő is követné valamikor...

2012. ápr. 22. 23:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Egy jó kapcsolat egyik fontos tulajdonsága, hogy a benne élők őszinték egymással.

Viszont az lenne az én kérdésem: egy év múlva el fog jegyezni a párod? Mert azzal a mondatával nem ígért ilyet.

2012. ápr. 23. 00:03
 4/6 A kérdező kommentje:
szerintem csak túlzásból mondta azt az egy évet, nem azért mert még annyit akar várni:)
2012. ápr. 23. 00:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy nagyon vágysz arra, hogy megkapd a menyasszony státuszt...de hidd el, igazából nem jelent semmit. Ha az eljegyzés egyenlő azzal, hogy elkezditek szervezni az esküvőt, annak van inkább jelentősége.

Örülj, hogy őszinte, harmonikus szeretet-kapcsolatban élsz (hányan vágynak ilyenre) és legyél türelmes.

"Ami volt ne bánd

Ami lesz, ne várd

Szeresd, ami van,

S így élhetsz boldogan!"

23N

2012. ápr. 23. 08:26
 6/6 A kérdező kommentje:

5!

Köszi a válaszodat, igazad van. Én értékelem is, hogy együtt vagyunk, tudom, hogy sokaknak nem jön össze egy ilyen kapcsolat. mégis nekem egy következő lépcsőfok lenne az eljegyzés, azzal együtt, hogy tudom, még várnunk kell az esküvővel, ameddig ő is végez.

2012. ápr. 23. 09:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!