Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő után reális egy eljegyzés? J
Hogyan beszélhetném meg vele, hogy én nagyon szeretném ha egyszer megkérnék a kezem?
Szerintem már eléggé a szájába rágtad.
De általában csak valami kapcsán hozódik ez fel pl. barátnőm esküvője és hasonlók és nem veszi igazán komolyan ezeket. úgy konkrétan meg nem akarom mondani hogy azt akarom vegyél el..... tudom hogy egy férfinak kell megkérnie egy nő kezét.
Meg a kapcsolatunk elején én voltam aki kijelentette hogy nem kell a házasság, csak azóta sokminden történt és persze szerelmesen másképp gondolkodik az ember.
Ha nyaggatod, akkor pont ellököd a házasság gondolatától. Szorul a hurok, azt meg senki se szereti. Kényszerből nem jó dolog.
Egyszerűen vedd le napirendről a témát.
Az meg baromság, hogy "de csak valami kapcsán jött eddig elő". És? Értelmi fogyatékos a barátod, hogy ezekből a reakciókból nem tudja leszűrni, hogy mit akarsz?
Ha olasz filmet néztek és azt mondja, hogy "szeretem a spagettit", akkor szerinted csak olyankor szereti, amikor olasz filmet néztek? Vagy le kellene ültetnie, mélyen a szemedbe nézni és azt mondani, hogy "nagyon szeretem a spagettit, ééééérted?? adjál már spagettit, de minél hamarabb!!". Nyakon vágnád, nem?
Na, ő is kb így érezheti magát.
1.5-2 év után már azt mondanám hogy reális.
De ez csak az átlagra vonatkoztatott infó, szóval lehet várnod kell még pár évet.
Szerintem elég rossz érzés lehet azt hallani, hogy nem tervezi a házasságot, csak ha gyereket fogsz várni tőle.
Amúgy szerintem igazad van, az eljegyzés csak egy gesztus, hogy már biztos vagy benne, hogy vele képzeled el a jövődet. Ráér az esküvő pár évre rá is. Két év után már reálisnak tartom az eljegyzést, de csak akkor, ha már éltek együtt legalább fél éve.
Az én barátom biztos, hogy nem venné le egy két megjegyzésből.. gondolom a tiéd is hasonló lehet.
Viszont ezt tényleg nem érdemes siettetni, nem is kell szóba hozni, még csak kicsit több mint másfél éve vagytok együtt, és még nem is költöztetek össze. Majd egy év múlva jöhet pár erőteljes célzás, esetleg rákérdezés. Remélhetőleg valami aranyos meglepetést fog kitalálni, ami nem jár nagy felhajtással, így észre se fogod venni, hogy készül rá:)
OFF: Sosem értettem, miért paráznak a pasik a házasságtól, hiszen egy kapcsolatban ők is szokták tervezni a közös jövőt, jó esetben a párjukkal képzelik el hátralévő életüket, akkor mit számít egy papír?
Ha már beszéltetek erről akkor tudja, hogy Te szeretnéd, de amint te is írtad: "hozzátette majd talán ha terhes leszek akkor megkéri a kezem és elvesz" vagyis hamarabb ne számolj rá, szerintem elég egyértelmű, hogy semmi szin alatt nem akar eljegyzést, esküvőt.
Az, hogy csak akkor venne el, az csak kényszerből lesz.
De, hogy mennyi idő után reális az eljegyzés, mindenki mást érez reálisnak. Mi 1,5 éve voltunk együtt mikor megkérte a párom a kezem. Ő 27 én 21 éves nő.
A csak cselédnek kellek.... hozzászólást figyelembe sem veszem, rossz indulatú!
Amúgy sokat gondolkodtam a dolgon a közeljövőben összeköltözünk, már csak munka kell, hogy költözhessek, a többi meg majd kiforrja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!