Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Motort vett jegygyűrű helyett....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Motort vett jegygyűrű helyett. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A párom már nagyon rég ígérgeti, hogy eljegyez, amit eddig nagyon vártam, mert tudja, hogy nekem fontos az esküvő, ahhoz, hogy családot alapítsak. 2-3 éve várom, hogy megkérje a kezem, amugy 8 éve lesz most nyáron, hogy együtt vagyunk. Mindketten a 20-as éveink közepén járunk. 2 héttel ezelőtt megbeszéltük, hogy megvegyük közösen a gyűrűket, azért, hogy mindkettőnknek megfelelő méretű legyen, és tetsszen is, erre a múlt héten suttba dobta az egész tervet, és az összes pénzét elköltötte egy motorra, mert neki az kell. (Már eljátszotta karácsonykor is ezt velem, akkor a prémiumát számítógépre költötte.) Azóta teljesen magam alatt vagyok, és már nem vagyok biztos benne, hogy vele akarom leélni az életem. Vagy túl hisztis vagyok?
2009. máj. 9. 07:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
54%
Sajnos nagyon figyelmen kívül hagyta a megbeszéléseteket! Tudta jól, hogy Neked ez fontos, és ennyi időn túl neki is annak kellene lennie! Előttem írta valaki, hogy mert neki a motor nagyon fontos volt, és most lett rá lehetősége. Hát akkor ilyen erővel, ha összejön pénze, akkor mindíg lesz valami ami fontosabb lesz! Beszélj vele, és mondd el hogy Neked fontos volt, kettőtök miatt, hiszen megbeszéltétek! Az mondjuk egyéni véleményem, hogy ebben az esetben 8 év ide-vagy oda, hangos dühkitörésem lett volna, és otthagyom a francba! Gondolkodjon el egy kicsit! Ez önzőség egy kapcsolatban! Ha most ezt teszi, mi lesz később? Az egoista disznók (már bocs) nagyon nem az én világom, és irritálnak! Amúgyis nekem is a házasság a gyengém, és ha erre nem kerül sor egy bizonyos időn belül, repül az illető! Nincs időm hosszú éveket "pazarolni", nekem fejlődés kell!!! Beszéldd meg vele, és aztán dönts! Sok sikert!
2009. máj. 9. 09:44
 12/26 anonim ***** válasza:
72%
Biztosan nagyon szeret téged a barátod,de régi álmait valósította meg a számítógéppel és a motorral.Szerintem mond el neki,hogy mit érzel most.Ezek után lehet elszégyenli magát,hogy egy kicsit önző volt,ez még nem azt jelenti,hogy már nem vagy neki fontos.
2009. máj. 9. 10:07
 13/26 anonim ***** válasza:

Mindkét oldalt meg lehet érteni. Persze vannak, akik a "nem a papírtól lesz jobb a kapcsolat"-véleményen vannak, és bizonyos szempontból igazuk van. Ott már hatalmas probléma van, ha egy pár csak azért van együtt, mert külön leni macerásabb.

De ott van a másik oldal, ami azt hirdeti, hogy ilyen gesztusokkal, mint a gyűrű, vagy később az esküvő két ember kifejezi az egymáshoz tartozását, illetve hogy felvállalják egymást minden és mindenki előtt. Nem titkolom, hogy házas emberként ez utóbbi táborhoz tartozom.

Amit én csinálnék ebben a helyzetben, az az, hogy leülnék beszélni a párommal, indulatok nélkül és a sérelmek időleges félretételével. Elmondanám neki, hogy nekem nagyon sokat jelentene ez a gyűrű, és hogy természetesen megértem, hogy az a motor most nagyon kellett neki (mint ahogy fél éve a számítógép is), de egy őszinte kapcsolatban nem lehetünk egoisták. Mindig lesz valami, ami jobban kell, ami fontosabb, mint egy pár gyűrű, mindig lesznek olyan helyzetek, mikor jobb helyre is lehet rakni azt a pénzt. Itt arról van szó, hogy a párod képes-e lemondani bármiről is, ami neki pillanatnyilag fontos, azért, hogy teljesüljön az, ami neked fontos (és nem csak pillanatnyilag, hanem évek óta).

Szerintem egy igazán őszinte kapcsolatban alapvető, hogy figyeljünk a másikra, és összeegyeztessük az igényeinket úgy, hogy mindenki érvényesíthesse a saját akaratát. Azt gondolom, hogy a barátod egyelőre (a leírtak alapján) nem tudja összerakni magában a "TE + ÉN = MI"-képletet. Egyelőre úy van vele, hogy vagyok ÉN, meg vagy TE, az én pénzemen azt veszek, amit akarok, amit éppen fontosnak tartok, és nem érdekel, hogy TE ehhez mit szólsz, hiszen nem vagyunk sem házasok, sem jegyesek, sem semmik...

(Ezt egyébként én is eljátszottam egy korábbi barátommal, akivel együtt éltem és közös kasszán voltunk. Mikor egy nagyobb és fontosabb beruházásra került volna sor, amit egyedül nem tudtam finanszírozni, de abból ő is hasznot hajtott volna, pénzt kértem tőle, és elmagyaráztam, miért lenne ez jó mindkettőnknek. Mivel ő az aktuális fizetéséből egy új konzolos játékot akart venni - a meglévő harminc mellé - kijelentette, hogy ha nekem kell az a cucc, akkor vegyem meg a saját pénzemből, és ne "követelőzzek" - erről egyébként szó sem volt, csak felvetettem, mint ötletet - neki nem kötelessége beleadni, mert "nem kértem meg a kezed, nem vagyunk házasok, tehát nincs jogod tőlem kérni bármit is". Mondanom sem kell, hogy ebből és a többi ilyen esetből rájöttem, hogy igazából egyáltalán nem tervez velem hosszú távra, és szakítottam.)

Szóval én leülnék vele, és megkérdezném így nyolc év után, hogy mégis mit akar kezdeni a kapcsolatunkkal (valószínűleg neki jó minden így ahogy, most van, a pasik általában nagyon kényelmesek ezen a téren, és ha azt látják, hogy ez a helyzet NEKIK jó, akkor nem erőlködnek, hogy szorosabbra fűzzék a szálakat). A lényeg, hogy őszinték legyeket egymással, innentől minden megy majd a saját kerékvágásában.

2009. máj. 9. 10:40
 14/26 anonim ***** válasza:

Hát őszintén szólva , ha annak idején az én párom ezt csinálta volna, azt hiszem röpködtek volna a tányérok. Persze csak képletesen.:D Szóval azért ha megbeszéltétek, akkor szvsz ez a magatartás elfogadhatatlan(különösen, h nem első alkalom volt).

Erőteljesen gondolkodnék rajta, hogy vele maradjak-e...

De ez csak az én meglátásom:)

2009. máj. 9. 12:45
 15/26 anonim ***** válasza:
Az, hogy kinek mennyire fontos a házasság, mint olyan, egyén függő. Hogy ki mennyi idő után érik meg erre az is egyén függő. De szerintem jelen esetben nem ez a lényeg, hanem az, hogy ti konkrétan MEGBESZÉLTÉTEK, hogy akkor megveszitek a gyűrűket. És ha a párod ezek után azt a pénzt is elköltötte a motorra, amit a gyűrűre szánt... nos az szerintem uram bocsá' ritka szemét húzás volt. A teljes semmibe vétele annak, amit ti, közösen megbeszéltetek. Ezek után teljes mértékig megértelek, hogy ez neked nagyon rosszul esik és mindenképp egy alapos beszélgetést javasolok. Én a helyedben konkrétan rákérdeznék, hogy ezt hogy gondolta illetve, hogy ezek után a közös jövőt hogy képzeli? Ha megbeszéltétek, hogy megveszitek a gyűrűket, akkor vegyétek is meg! Ha pedig nem akar téged elvenni feleségül, nem akarja megkérni a kezed, akkor mondja azt!! És akkor legalább tudod mihez tartsd magad.
2009. máj. 9. 14:25
 16/26 anonim ***** válasza:

Neharagudj, de az en oszinte velemnyem az, hogy miutan mar masodjara vett hulyere es tok egyertelmuen nem akar semmit azon kivul, hogy fozzel ramossad a gatyajat/kielegitsd, en elobb a szamitogepet tornem ossze, aztan pedig a motorjat...de meg mindezek elott egy zacsiba kitennem a motyojat a hulladekai melle.

Az ertekes eveidet pazarlod egy ilyen kamugepre!

2009. máj. 9. 22:37
 17/26 anonim ***** válasza:

szia,

mivel az én férjem enduroimádó, ha lett volna egy nagyon jó alkalmi vétel, a nyakam merem rátenni, hogy ő is mootort vett volna jegygyűrű helyett. viszont nagyon jól ismerem őt, és biztos vagyok benne, hogy térden állva könyörgött volna, hogy had vegye meg és a gyűrűvásárlást halasszuk a köv. hónapra. Tehát ha van ilyen rajongása a párodnak, szépen tálalva még azt mondom, vedd meg, és akkor a gyűrű meglesz 1 hónap múlva, de ha csak így szó nélkül a te megkérdezésed nélkül mást vásárol a gyűrűre szánt pénzből, azért pipa lennék én is. kérdezzél rá szemtől szembe!

2009. máj. 11. 14:07
 18/26 anonim ***** válasza:
Nem fogok újdonságot mondani neked, mert előttem már mindent leírtak. De csak megerősíteni tudlak, jobban jársz ha leülsz vele beszélgetni és ha nem történik semmi, akkor nyugodtan hagyd el, mert egy ilyen pasi nem érdemel meg téged. Sőt biztos vagyok benne, hogy van a közeledben egy olyan pasi is, aki bármit megtenne érted. A 8 évet, amit elpazaroltál, kukába dobhatod.
2009. máj. 12. 13:40
 19/26 anonim ***** válasza:
A nőknek mindig fontosabb, mint a férfiaknak! A nőnek kell ütni a vasat, tudom mondani könnyű. Állíts kész tények elé. Tűzd ki az esküvőtök napját, az eljegyzési időpontot közösen is kiválaszthatjátok, pl. kössétek szülinaphoz, névnaphoz, évfordulóhoz, ha van ilyen. Ha ilyen régóta vagytok együtt, félek úgyérzi, hogy neki így is megvan mindene, miért vetné alá magát a felhajtásnak (ők ezt nem szeretik), az én párom is így van ezzel. Szépen élünk egymás mellett. Amennyiben mégsem lesz esküvő szépen meglesztek akkor is, ha eddig kibírtátok. Egyébként nem próbáltatok közösen gyűjteni a gyűrűkre? Pl. vegyél egy perselyt. Mit reagál rá, ha megmondod neki, hogy azt tervezed, hogy ebbe gyűjtsétek a rávalót? Mielőtt véglegesen elhagynád, tedd még próbára javaslom. Még valami: minden pasi megőrül a motorokért. Itt a tavasz. Kíváncsi vagyok mi lesz, majd írd meg, kérlek!
2009. máj. 13. 19:56
 20/26 anonim ***** válasza:
Én is már úgy éreztem eléggé régóta együtt vagyunk ehhez és már évekkel ezelőtt eljegyzett, de mikor felmerült az esküvő gondolata mindenféle kifogást keresett. Volt is problémánk emiatt is. Kb fél év múlva égülis belement, azaz elfogadta a gondolatot, de sokáig nem örült neki és csak a kedvemért csinálta, de hát istennek megjött közben az esze, és már örül neki!!! :-)
2009. máj. 15. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!