Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Motort vett jegygyűrű helyett. Mit tegyek?
Mindkét oldalt meg lehet érteni. Persze vannak, akik a "nem a papírtól lesz jobb a kapcsolat"-véleményen vannak, és bizonyos szempontból igazuk van. Ott már hatalmas probléma van, ha egy pár csak azért van együtt, mert külön leni macerásabb.
De ott van a másik oldal, ami azt hirdeti, hogy ilyen gesztusokkal, mint a gyűrű, vagy később az esküvő két ember kifejezi az egymáshoz tartozását, illetve hogy felvállalják egymást minden és mindenki előtt. Nem titkolom, hogy házas emberként ez utóbbi táborhoz tartozom.
Amit én csinálnék ebben a helyzetben, az az, hogy leülnék beszélni a párommal, indulatok nélkül és a sérelmek időleges félretételével. Elmondanám neki, hogy nekem nagyon sokat jelentene ez a gyűrű, és hogy természetesen megértem, hogy az a motor most nagyon kellett neki (mint ahogy fél éve a számítógép is), de egy őszinte kapcsolatban nem lehetünk egoisták. Mindig lesz valami, ami jobban kell, ami fontosabb, mint egy pár gyűrű, mindig lesznek olyan helyzetek, mikor jobb helyre is lehet rakni azt a pénzt. Itt arról van szó, hogy a párod képes-e lemondani bármiről is, ami neki pillanatnyilag fontos, azért, hogy teljesüljön az, ami neked fontos (és nem csak pillanatnyilag, hanem évek óta).
Szerintem egy igazán őszinte kapcsolatban alapvető, hogy figyeljünk a másikra, és összeegyeztessük az igényeinket úgy, hogy mindenki érvényesíthesse a saját akaratát. Azt gondolom, hogy a barátod egyelőre (a leírtak alapján) nem tudja összerakni magában a "TE + ÉN = MI"-képletet. Egyelőre úy van vele, hogy vagyok ÉN, meg vagy TE, az én pénzemen azt veszek, amit akarok, amit éppen fontosnak tartok, és nem érdekel, hogy TE ehhez mit szólsz, hiszen nem vagyunk sem házasok, sem jegyesek, sem semmik...
(Ezt egyébként én is eljátszottam egy korábbi barátommal, akivel együtt éltem és közös kasszán voltunk. Mikor egy nagyobb és fontosabb beruházásra került volna sor, amit egyedül nem tudtam finanszírozni, de abból ő is hasznot hajtott volna, pénzt kértem tőle, és elmagyaráztam, miért lenne ez jó mindkettőnknek. Mivel ő az aktuális fizetéséből egy új konzolos játékot akart venni - a meglévő harminc mellé - kijelentette, hogy ha nekem kell az a cucc, akkor vegyem meg a saját pénzemből, és ne "követelőzzek" - erről egyébként szó sem volt, csak felvetettem, mint ötletet - neki nem kötelessége beleadni, mert "nem kértem meg a kezed, nem vagyunk házasok, tehát nincs jogod tőlem kérni bármit is". Mondanom sem kell, hogy ebből és a többi ilyen esetből rájöttem, hogy igazából egyáltalán nem tervez velem hosszú távra, és szakítottam.)
Szóval én leülnék vele, és megkérdezném így nyolc év után, hogy mégis mit akar kezdeni a kapcsolatunkkal (valószínűleg neki jó minden így ahogy, most van, a pasik általában nagyon kényelmesek ezen a téren, és ha azt látják, hogy ez a helyzet NEKIK jó, akkor nem erőlködnek, hogy szorosabbra fűzzék a szálakat). A lényeg, hogy őszinték legyeket egymással, innentől minden megy majd a saját kerékvágásában.
Hát őszintén szólva , ha annak idején az én párom ezt csinálta volna, azt hiszem röpködtek volna a tányérok. Persze csak képletesen.:D Szóval azért ha megbeszéltétek, akkor szvsz ez a magatartás elfogadhatatlan(különösen, h nem első alkalom volt).
Erőteljesen gondolkodnék rajta, hogy vele maradjak-e...
De ez csak az én meglátásom:)
Neharagudj, de az en oszinte velemnyem az, hogy miutan mar masodjara vett hulyere es tok egyertelmuen nem akar semmit azon kivul, hogy fozzel ramossad a gatyajat/kielegitsd, en elobb a szamitogepet tornem ossze, aztan pedig a motorjat...de meg mindezek elott egy zacsiba kitennem a motyojat a hulladekai melle.
Az ertekes eveidet pazarlod egy ilyen kamugepre!
szia,
mivel az én férjem enduroimádó, ha lett volna egy nagyon jó alkalmi vétel, a nyakam merem rátenni, hogy ő is mootort vett volna jegygyűrű helyett. viszont nagyon jól ismerem őt, és biztos vagyok benne, hogy térden állva könyörgött volna, hogy had vegye meg és a gyűrűvásárlást halasszuk a köv. hónapra. Tehát ha van ilyen rajongása a párodnak, szépen tálalva még azt mondom, vedd meg, és akkor a gyűrű meglesz 1 hónap múlva, de ha csak így szó nélkül a te megkérdezésed nélkül mást vásárol a gyűrűre szánt pénzből, azért pipa lennék én is. kérdezzél rá szemtől szembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!