Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
4 éve együtt élünk, és azt mondta évekig, hogy majd akkor kéri meg a kezem, ha lesz ház, és pénz rá. Csak terelés volt?
komolyan mondom, nem értem ezeket a kérdéseket!
miért nem örülsz annak, hogy jól megvagytok, boldogság van, közös ház, stb.
miért olyan lényeges az a papír? miért lennél tőle boldogabb?
az elköteleződéstől tuti nem fél, mert akkor nem élne veled együtt. hm?
egyébként meg az a baj, hogy ezen rinyálsz.
mi is elég komoly kapcsolatban élünk (együtt) immáron 3 éve. mégsem azon kattogok, hogy vajon melyik nap kéri majd meg a kezem, és miért nem? :) megbecsülöm, jó embernek tartom, szeretjük egymást, közös jövőt tervezünk, gyerekeket. de én akkor is boldog leszek vele, ha nem írunk alá papírt róla.
Én értem ezt a hozzáállást, amiről írtok, hogy papír nélkül is boldogok vagyunk, igen, így van, nem zavarna ez az egész egyébként... de egyrészt romantikus lélek vagyok, és olyan régóta készülök a szép fehér ruhámra, a szép fényekre, virágokra, táncra... lehet hogy valakinek ez nem fontos, érthető... de nekem ez egy szép álom. És úgy érzem, mintha nem lennék neki igazán fontos, ha azért mégis csak tudja, hogy mennyire várom ezt...
A másik pedig, hogy egész életemben bizonytalanság volt, rengeteg költözés, rengeteg új ember, megéltem 4 válást (szüleim, és párjaik), és megannyi változást... biztonságra vágyom. Butaság? Lehet, de valamiért így érzem... de a legerősebb ebben, hogy vágyom a romantikára, a megbecsülésre...
furcsa, mert nekem is elváltak a szüleim, mégis biztonságban érzem magam a párom mellett papír nélkül is.
egyébként a házasság sem biztosíték arra, hogy együtt maradtok.
Lehet, hogy arra vár, hogy ne csak öregedj, hanem érettebb is legyél. Nagyon naív és gyerekes dolog a házasságtól várni a biztosnágot.
A férfiaknak inkább nyűg ez az egész "fehérruha, fények, tánc, mosolygás, mi vagyunk a herceg és hercegnő" téma.
Ne hallgass rájuk! Butaság ez a papir dolog! A hézasság nem egy papir basszus!!! Aki ezt nem érti és nem fogja fel, az nagyon éretlen. Lehet a pasid úgy gondolja, hogy ez neked nem fontos. Beszéld meg vele! Egy jólműködő, egészséges, komoly kapcsolatban ennyit meg kell tudjatok beszélni.
És igenis nagyon fontos a házasság.
Ülj le a pároddal és beszéld meg vele, kerek perec a dolgokat. Hogy akkor, hogyan is gondolja ezt a házasság témát? Mivel van már saját lakásotok, de semmi előlépést nem tett.
De lehetséges, hogy neki így is jó, mivel megvan minden, mindennap meleg étel, tiszta ruha, szex akkor minek vegyen el feleségül bárkit is?!
Sajnos nagyon sok ilyen pasi van. De viszont kivételek is akadnak bőven!
Saját példámat felhozva, párom 1,5 év után megkérte a kezem, és akkor még nem volt lakásunk, nemrég tudtuk csak megvenni, de ennek ellenére nem zavarta.
Vannak még férfiak akik nem csak egy papírnak gondolják a házasságot persze ez igaz a női nemre is!
21 éves menyasszony.
De hiszen már 4 éve "házaspárként" élünk, papírok nélkül. Minden nap finomakat főzök, rendet tartok a lakásban, bármikor tudunk órákat dumálni, szórakozni, és még igazi, klasszikus álompár vagyunk együtt. Mi a baj? (bocsi a kisregényért... .)
Ez a baj. Minek venne el, ha így is kényelmesen elvan veled, kiszolgálod és ebben a pocsolyában marha komfortosan eldagonyázhat? Így is megkapja ugyanazt a kényelmet, meleget, ami a házasságot jelenti, de így mindig megvan számára a kiskapu, ha valami bemondja az unalmast. Házasságban ugyanis nem olyan egyszerű összepakolni és a másikra vágni az ajtót. Ez a véleményem, bocsi, ha nem tetszett, de ez egyrészt saját tapasztalat, másfelől pedig millió ilyet látok a környezetemben.
25 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!